ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο άθεος και η αθεόφοβη!..

•  Ο πρωθυπουργός μας ευθέως και χωρίς περιστροφές έχει δηλώσει, ότι είναι άθεος και προς επίρρωσιν αυτού του γεγονότος δεν ετέλεσε θρησκευτικό γάμο, δεν βάπτισε κατά το ορθόδοξο δόγμα τα παιδιά του και δεν έδωσε ως πρωθυπουργός τον νενομισμένο θρησκευτικό όρκο κατά την ορκομωσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Όμως, μας προέκυψε στον κύκλο τον κυβερνητικό, ως ειδική σύμβουλος του «τσάρου» της οικονομίας η κα Έλενα Παναρίτη σε θέματα οικονομίας, ως αθεόφοβη!
Ναι, φίλοι αναγνώστες, η σ. Έλενα Παναρίτη, που από την Διεθνή Τράπεζα Επενδύσεων απεστάλη ως ειδική σύμβουλος των ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών γαιών στο μακρινό Περού παρά τω προέδρω Φρεντερίκο Φουτζιμόρο και τον οποίο ώδευσε στας φυλακάς του Περού με 25ετή κάθειρξη, δήλωσε, ευθαρσώς:
- Μπορούν να πουν οι δανειστές μας, «κόψτε δύο μισθούς και συντάξεις. Αυτό δεν γίνεται, είτε οι Γερμανοί το ζητήσουν, είτε άλλος, ακόμη και ο Θεός να κατέβει!
Είδατε, φίλοι, αναγνώστες, ακόμη και ο Θεός να κατέβει δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Τόση αυτοπεποίθηση έχει, που ούτε τον Θεό δεν φοβάται, η αθεόφοβη!..

Τα «συγχωροχάρτια»!

•  Η Βουλή μας διακρίνεται για την χορήγηση συγχωροχαρτίων σε εθνοπατρικίους και εθνοπατρικίες που υποπίπτουν σε παραβάσεις του κοινού δικαίου. Κραυγαλέες περιπτώσεις αυτές του Γ. Σταθάκη, που είχε καταδικαστεί με βούλευμα του Εφετείου για πράξη του προτού γίνει βουλευτής και αφορούσε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όταν ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης! Η Βουλή μας δεν ήρε την ασυλία του.
Άλλη περίπτωση αυτή του Αδώνιδος Γεωργιάδη, που ως τηλεβιβλιοπώλης απέστειλε τα παραγγελθέντα βιβλία χωρίς την αντίστοιχο απόδειξη, κάτι που διώκεται από τον ισχύοντα φορολογικό κώδικα. Όμως, παρά το αίτημα του αρμοδίου Εισαγγελέως για άρση της ασυλίας του, το σώμα των Εθνοπατρικίων, απέρριψε το αίτημα και δεν ήρε την ασυλία. Αντέδρασαν όλοι από κοινού ως μία συντεχνία, αφού οι ψήφοι της ΝουΔου δεν επαρκούσαν να μην αρθεί η ασυλία. Δηλαδή, παραμερίσθηκε κάθε ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση και επεκράτησε καθαρά συντεχνιακή πολιτική, κάτι σαν τον δίσκο του Νεύτωνος, που μας δίνει την ψευδαίσθηση, ότι τα επτά χρώματα της ίριδος με την περιστροφή αποδίδουν το λευκό και όσο γρηγορότερα περιστρέφεται τόσο εντονότερο είναι το λευκό!..

Oι μέντορες των πολιτικών...

•  Ο σ. Φλαμπουράρης (ή στη σύγχρονη εκδοχή σημαιοκράτης και όχι σημαιοφόρος), τον αφουγκρασθήκαμε να δηλώνει ότι «οι Πολωνοί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάσθηκαν με τους Ναζιστές Γερμανούς»!
Ο σ. Φλαμπουράρης (ή σημαιοκράτης) να πούμε ότι είναι ή θεωρείται ο μέντορας του πρωθυπουργού μας και όταν το αφουγκρασθήκαμε αυτό ο Μητ’ς Κολιός από το Μπροσγόλι, έκανε το σταυρό και είπε:
- Τι θα ακούσουμε, ακόμη, Θεέ μου!.. Τι θα πει μέντορας;
Κάποιος, εκεί δίπλα στον Μήτ’ς Κολιό, του είπε φωναχτά, για να το αφουγκρασθούν και άλλοι παρόντες που αγνοούσαν την λέξη: Μέντορας είναι ο συμβουλάτορας!..
Να αγιάσ’ η γλώσσα σου, παιδί μου, του ευχήθηκε ο Μήτ’ς Κολιός, που βοήθησες να καταλάβω τι θα πει μέντορας! Και τι συμβουλάτορας είναι αυτός που δεν γνωρίζει ποιοι ήσαν οι σύμμαχοι και συνεργάτες των ναζί Γερμανών στη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Ή ρίχνουμε στα άδεια για να πιάσουμε τα γιομάτα;

Για τα καραβούλια...

•  Αυτό θα πει Μονοπώλιο, να αρνούνται οι θαλασσόλυκοι του γλυκού νερού να εκτελούν δρομολόγια, όπως είδαμε σε δημοσίευμα, όταν είναι μόνον ένας επιβάτης!..
Και όταν είναι πλήρες ή υπερπλήρες το καραβούλι, γιατί δεν μοιράζονται οι επιβάτες, ώστε να μετακινηθούν άνετα και όχι οι περισσότεροι όρθιοι; Γιατί το είδαμε κι αυτό να είναι στοιβαγμένοι επιβάτες!..
Και, γιατί έχουν διακόψει το δρομολόγιο προς το Κρυονέρι, όπως ήταν γνωστή η Ντραμπάτοβα σε όσους έχουν κάποια ηλικία;
Προ καιρού που ερώτησα καπετάνιο, γιατί δεν πηγαίνουν και στο Κρυονέρι ή Ντραμπάτοβα, μου υπέδειξαν να μεταβώ με ταξί μέσω Περάματος, Στρουνίου ή Αμφιθέας, που σε απλά ελληνικά σημαίνει μια σοβαρή επιβάρυνση. Αλλά δεν εκτελούνται δρομολόγια προς το Κρυονέρι, γιατί θα μειωθούν οι πελάτες προς τα εστιατόρια του Νησιού. Οι πλοιοκτήτες αυτών των πλεουμένων θα έπρεπε να καθιερώσουν και δρομολόγιο προς το Πέραμα, που θα αύξανε τους επισκέπτες προς το Σπήλαιο και προς την Καστρίτσα, ώστε να ενισχυθεί ο θρησκευτικός τουρισμός. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα...