ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Όλοι βολεύουν...

•  Γνωστός, γνωστότατος ο βουλευτής της ΝουΔου Γ. Τραγάκης από τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε, όταν ήτο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής. Τότε, με την σκέψη ότι του λοιπού δεν θα μπορεί να βολέψει τόσο τους επιγόνους του όσο και τους προγόνους του διώρισε μία τετράδα (υιό, θυγατέρα, συμπεθέρα και εξάδελφο) στο πρυτανείο, το αποκαλούμενο Βουλή των Ελλήνων ή Βουλευτήριο!
Οι σημερινοί σοσιαλαριστεροί και ΑΝΕΛίτες δεν έχασαν επίσης την ευκαιρία να βολέψουν εαυτούς και αλλήλους σε θέσεις - κλειδιά, ώστε να μην υστερήσουν έναντι των προηγουμένων τους που τους κατέκριναν και τους σχολίαζαν πικροχόλως. Ιδού τα τεκμήρια:
Η χαμογελαστή Έλενα Κουντουρά βόλεψε ως ειδικό σύμβουλο στο γραφείο της τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, για να αποδείξει την λαϊκή ρήση «το αίμα νερό δεν γίνεται και αν γίνεται δεν πίνεται»!..
Ο γ.γ. Διαφάνειας Κων. Παπαϊωάννου διώρισε την σύζυγό του, έτσι για σκασμό του Δρίτσα που βόλεψε τη δική του σύζυγο σ. Κλειώ Παπανταλέων, ειδική σύμβουλο στο Υπ. Δικαιοσύνης!..
Μετά λένε ότι διαφέρουν οι σοσιαλιστές από τους καπιταλιστές! Τα μαύρα τους τα χάλια όλοι ίδιοι είναι!
Επαξίως, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για την πρωτοτυπία του να βολεύει ζευγάρια!

Η Πιπιλή ως εικονομάχος!

•  Πέντε ημέρες μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας (1η Μαρτίου) ξεσπάθωσε η Φωτεινή Πιπιλή στον ΣΚΑΙ, αποδίδοντας στον τέως πρωθυπουργό, ότι εγκατέλειψε το πρόγραμμα της ΝουΔου και ασχολήθηκε με το παπαδαριό και τις εικόνες!..
«Παπαδαριό» υπάρχει παντού. Παπαδαριό υπάρχει και στα κόμματα και στα κομματίδια και στις παραφυάδες αυτών!..
Το «παπαδαριό» είναι κάτι σαν τα αποχωρητήρια. Υπάρχει σπίτι ή διαμέρισμα χωρίς αποχωρητήριο; Χωρίς τουαλέτα; Χωρίς απόπατο; Και σ’ άλλο διαμέρισμα το αποχωρητήριο είναι απείρως καλύτερο από το σαλόνι άλλου διαμερίσματος. Έτσι και στην κοινωνία υπάρχουν διαφόρων τύπων παπαδαριά!
Δεν είναι παπαδαριό να δηλώνουν αξιόλογα στελέχη της ΝουΔου, ότι κάναμε λάθη!.. Το αφουγκρασθήκαμε από την Ντόρα, από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, από την Όλγα Κεφαλογιάννη, από τον Νικήτα Κακλαμάνη, από τον Μάκη Γιακουμάτο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι «είχε άγνοια νόμου»!.. Γιατί τα λάθη αυτά τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος λαός μας!
Των φρονίμων ολίγα, κα Πιπιλή!..

Προκλητικότητα πολιτικών!..

•  Μαθητής της Γαλακτοκομικής Σχολής προξένησε κάποια φθορά στο δωμάτιο, όπου διέμενε της Σχολής και η διεύθυνση επόμενο ήτο να του επιβάλλει κυρώσεις και την αποκατάσταση στην προτέρα κατάσταση.
Οι γονείς του μαθητή κλαψουρίζοντας απευθύνθηκαν στον τοπικό πολιτικό παράγοντα και του ζήτησαν να παρέμβει και να ζητήσει την απαλλαγή του μαθητή με το πρόσχημα αδυναμίας καταβολής των απαιτουμένων χρημάτων. Πτωχοί γαρ!
Και ο καλός πολιτικός, άλλοτε εισαγγελέας, αμέσως σήκωσε το τηλέφωνο και απαίτησε από τον διευθυντή να μην καταλογισθεί η δαπάνη! Ως εδώ μήτε γάτα, μήτε ζημιά!
Όμως, ως επακόλουθο αυτής της αδράνειας της διευθύνσεως λόγω πολιτικής παρεμβάσεως συνέβη το τραγικό της αυτοκτονίας άλλου σπουδαστού λόγω της ενδοσχολικής βίας, την οποία δεν μπορούσε να αποτρέψει η Σχολή. Αποτέλεσμα, το τραγικό συμβάν με την αυτοχειρία του Βαγγέλη!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλές φορές για να προβληθούν παράγοντες τινές προβαίνουν σε δηλώσεις που και ασάφεια περιέχουν και προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια όσων τις αφουγκράζονται. Πρόσφατη δήλωση με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γιακουμάκη: Η περίπτωση Γιακουμάκη να είναι το τελευταίο θανατηφόρο θύμα ενδοσχολικής βίας. Αλλά θανατηφόρο είναι αυτό που φέρνει το θάνατο, όπως επιδημία νόσου, δυστύχημα αυτοκινητιστικό, πτώση σε γκρεμό κ.λπ. Το θύμα ποτέ δεν είναι θανατηφόρο!