ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το αίμα νερό δεν γίνεται!

* Ο θυμόσοφος λαός μας, μας κληροδότησε με ένα πλήθος παροιμιών, απόσταγμα της λαϊκής σοφίας, όπως «το αίμα νερό δεν γίνεται»! Και επειδή ο πρωθυπουργός μας, καλή του ώρα γνωρίζει από βύσματα, αφού από το ναυτικό που είχε καταταγεί βρέθηκε στο Πεντάγωνο (τετράγωνο είναι το δικό μας), σκέφτηκε, ότι μπορεί αυτή την μέθοδο του βύσματος να την θέσει σε εφαρμογή και για το βόλεμα του πρώτου εξαδέλφου του Τσίπρα Γεωργίου του Ηρακλέους, τον οποίο και βόλεψε στο ΥΠΕΞ!
Θα ισχυρισθεί κάποιος, ότι το παιδί είχε τα φόντα, αφού είναι διεθνολόγος και τακτικός συνεργάτης της «Αυγής», αλλά ο σ. Αλέξης είχε καταγγείλει την τακτική την πελατειακή της ΝουΔου και ο κόσμος περίμενε την κατάργησή της, τουλάχιστον από τον φέρελπι πρωθυπουργό μας!..

Τώρα θέλει κάρτα!

* Ο πρωθυπουργός μας που από την σκοπιά της αντιπολιτεύσεως είχε επικρίνει την πρόθεση του τότε Υπουργού των Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για την καθιέρωση της Κάρτας του πολίτη, εδώ και τώρα μας πληροφόρησε ο ίδιος, ότι θα εφαρμοσθεί αυτή η κάρτα, η Smartcard, η οποία θα έχει το chip, για καθαρά λόγους εξυπηρετήσεως των πολιτών, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού αυτή θα έχει όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών!

Καλύτερη διαίρεση...

* Αφουγκραζόμαστε και διαβάζουμε, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το γκρεμισμένο γεφύρι της Πλάκας και σχημάτισε ιδία γνώμη για το γεγονός! Όμως, όταν λέμε αντιπεριφερειάρχης πρέπει να εννοούμε ότι υπάρχει και περιφερειάρχης στην ίδια περιφέρεια. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση της Άρτας, ή του Έβρου με τις πλημμύρες, ο αντιπεριφερειάρχης της Άρτας ή του Έβρου είναι οι κύριοι του άλλοτε νομού ή της περιφερειακής ενότητας Άρτας ή Έβρου. Δεν ήταν καλύτερη η προηγουμένη διοικητική διαίρεση της χώρας με τους Νομούς, δεδομένου ότι υπήρχε και η Γ.Γ.Α.Δ. κάτι ανάλογο με την άλλοτε Γενική Διοίκηση, η οποία φροντίδα είχε την ομαλή διοίκηση των νόμων που υπήγοντο σ’ αυτήν και στην προκειμένη περίπτωση της Γ.Δ. Ηπείρου σ’ αυτήν υπήγοντο οι νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης και Άρτης. Αλλά επιδιώκουμε το πολύπλοκο για να «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Βιασμοί κατά συρροή...

* Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, η έγκυρη εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσε την πληροφορία, ότι η Τουρκοκύπρια βουλευτής Ντογιούς Ντέρια κατήγγειλε από του βήματος της τουρκοκυπριακής Βουλής πως οι Τούρκοι στρατιώτες προέβησαν σε κατ’ επανάληψη βιασμούς Ελληνοκυπρίων κατά την εισβολή του Αττίλα τον Ιούλιο του 1974!
Η καταγγελία αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους παρακολουθούντες την συζήτηση στην Ολομέλεια της Τουρκικής Βουλής, μάλιστα πολλοί Τουρκοκύπριοι βουλευτές την απείλησαν πως αν δεν σταματήσει αυτές τις καταγγελίες θα την βιάσουν κι αυτήν!..
Έκτοτε πέρασαν τρεις μήνες, περίπου και ουδείς από Ελλαδικής πλευράς αλλά και Ελληνοκυπριακής αντέδρασε για το απεχθές αυτό γεγονός των «φίλων» και «συμμάχων» Τούρκων. Αν όμως είχε βιασθεί και μία Τουρκοκύπρια από Ελλαδίτες ή Ελληνοκυπρίους στρατιώτες, τότε θα είχε καταγγελθεί η βέβηλος αυτή πράξις σ’ όλα τα Forum (ΟΗΕ, ΕΕ κ.λπ.). Εμείς... μεγάθυμοι, αφήνουμε αυτά τα τερατουργήματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων να περνούν απαρατήρητα, εντάσσοντάς τα στην πολιτισμική κουλτούρα!.. Και μη χειρότερα...