ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αλληλέγγυος στους λαθραίους!

* Αλληλέγγυος στους (λαθρο)μετανάστες τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός ΠροΠο σ. Γιάννης Πανούσης, δηλώνοντας, ότι συντόμως θα καταργηθεί το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας και ότι θα τους χορηγείται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καλύτερη διατροφή, θέρμανση και λοιπά πολλά.
Όμως, «πριν αλέκτωρ φωνήσαι άπαξ» άστεγος Ελληνογενής και «διαμένων» πλησιέστερον από ό,τι η Αμυγδαλέζα, παρά τους Αμπελοκήπους, και για να ξεπεράσει την παγωνιά, άναψε παλέτες, παλιοσάνιδα, παλιόκουτα και ποιος ξέρει τι άλλο.
Αποτέλεσμα, ο Ελληνογενής αυτός άστεγος, μακριά από το βλέμμα της σ. Βασούλας Κατριβάνου και του σ. Γιάννη Πανούση να τσουρουφληθεί ως πασχαλινή λαμπάδα! Ελληνογενής ήτο, δεν πειράζει! Δεν ήτο αλλοδαπός! Αυτοί είναι κρίμα και πρέπει να τους προσέχει το ελληνικό κράτος! Αυτούς προσέχουν και οι εψηφισμένοι εθνοπατρίκιοι και οι εθνοπατρικίες. Αλλά πρώτα «πρέπει να ποτίζουμε τον κήπο μας και μετά την γλάστρα της γειτόνισσας, όσο όμορφη και αν είναι», Γιαννάκη μου! Όσο όμορφη κι αν είναι!..

Νταούλια και χοροί...

* Για όσους άγουν την 7η και κυρίως την 8η και πλέον 10ετία είναι γνωστό το «δίδυμο» Ρέντζα - Γούλα. Είναι το «δίδυμο» που στις Απόκριες περιήχοντο τις τζαμάλες και ο πρώτος με το νταούλι και ο δεύτερος με τον ζουρνά ή πίπιζα προσπαθούσαν να δώσουν μια νότα ευθυμίας στον κόσμο, αφουγκραζόμενοι το γνωστό άσμα: - Ξύλα για τ’ς αποκριές / Να χορεύουν οι γριές / με τις κόκκινες ποδιές / κόκκινες και παρδαλές!..
Το «τρίο» το συμπλήρωνε η Λιγενή με ένα πεπαλαιωμένο βιολί ξεκούρτιστο και με ελλιπείς χορδές.
Εγκαταλείποντες τον μάταιο τούτο κόσμο χάθηκαν και τα «μουσικά» τους όργανα, το νταούλι και ο ζουρνάς, τα οποία τόσο αναγκαία είναι αυτόν τον καιρό, που τα είχε διαφημίσει ο νέος πρωθυπουργός, ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να χορεύουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Απ’ ό,τι είδαμε κανείς ηγέτης δεν χόρεψε, πολύ δε περισσότερον, ο Βόλφγκανγκ (Σόιμπλε), όταν συναντήθηκε με τον εκκεντρικό Γιάνη Βαρουφάκη, από τον οποίο επιμόνως ζητούσε χαρτί, τουτέστιν πρόγραμμα και όχι λόγια «έπεα πτερόεντα», χαρτί ήθελε, γιατί είναι της θεωρίας «τα γραπτά μένουν». Αυτά για την ιστορία...

Αναλλοίωτο το D.N.A.!

* Οι συντοπίτες του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστού στην Γαλακτοκομική Σχολή, τον προέτρεπαν να είναι σκληρός έναντι των άλλων και όχι μειλίχιος, όπως είδαν αυτά το φως της δημοσιότητας.
Ήσαν, δηλαδή, σκληροί και αδυσώπητοι οι Κρήτες σπουδαστές και το αυτό επιζητούσαν και από τον μετριόφρονα Βαγγέλη, ο οποίος αποτελούσε αντίθεση με το DNA  των Κρητών, όπως αυτό το διατυπώνει και ο Απόστολος Παύλος στην προς «Τίτο» επιστολή του (κεφ. Α’ στ. 12-14): «είπεν τις εξ αυτών ίδιος αυτών προφήτης, Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί. Η μαρτυρία αύτη εστίν αληθής, δι’ ην αιτίαν έλεγχε αυτούς αποτόμως, ίνα υγιαίνωσιν εν τη πίστει, μη προσέχοντες Ιουδαϊκοίς μύθοις και εντολαίς ανθρώπων αποσυρεφομένων την αλήθειαν».
Αν και πέρασαν από την εποχή του Αποστόλου Παύλου 1.980 χρόνια, το DNA των Κρητών δεν έχει αλλάξει. Ίδιοι ήσαν και το 1957, όταν στρατιώτες στο ΚΕΝ Κορίνθου, ήσαν οι μόνοι ανυπάκοοι έναντι των ανωτέρων μας στη μονάδα και συνήθως καθυστερούσαν στο ανακλητικό μετά από έξοδο στην πόλη της Κορίνθου!..