ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αυθόρμητον και ομοιόμορφον!..

* Τι μου φέρνει στο νου αυτό το ομοιόμορφον και αυθόρμητον, τι μου φέρνει, τι μου φέρνει; Το εύρηκα, το εύρηκα! (ως άλλος Αρχιμήδης). Είναι η περίπτωση της εκλογής ως Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Χρήστου Σαρτζετάκη με τα ομοιόμορφα πλην ετερόχρωμα ψηφοδέλτια επί αλήστου μνήμης Μένιου Κουτσόγιωργα!
Έτσι κάπως και οι συγκεντρώσεις για στήριξη του νέου πρωθυπουργού σ. Αλέξη ή Mr Alexis Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα από αυθορμήτους, πλην ομοιομόρφους πολίτες με πανομοιότυπα πλακάτ, πλην με ελάχιστες ελληνικές σημαίες, όπως και στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικώς!
Τότε που είχαμε δει σε συγκέντρωση των Podemos στη Μαδρίτη να υπάρχουν περισσότερες ελληνικές σημαίες από αυτές των Podemos, ενώ εδώ, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, κυριαρχούσαν τα εμβλήματα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά πώς γίνεται αυτό το αυθόρμητον και ομοιόμορφον να προαναγγέλλεται από τους παρουσιαστές των καναλιών, ότι:
- Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες συγκεντρώσεις!
Κάποιος, λοιπόν, συντονίζει αυτό το αυθόρμητον και ομοιόμορφον των συγκεντρώσεων!.. Η αλήθεια δεν βλάπτει την προσπάθεια!..

Πολλή συμπάθεια...

* Αφουγκραζόμενος την συζήτηση που ακολούθησε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, διαπίστωσα πολλή συμπάθεια στις ομιλίες αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους (λαθρο)μετανάστες. Βλέπε για παράδειγμα οι σ.σ. Πετράκος και Κατριβάνου, όπου ο μεν πρώτος είπε:
- Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχουν διάσπαρτα στρατόπεδα, τα οποία μπορούν να διατεθούν για την στέγαση των (λαθρο)μεταναστών αλλά και των αστέγων Ελλήνων. (Πρώτα (λαθρο)μετανάστες).
Η σ. Βασούλα Κατριβάνου έπλεε σε πελάγη ευτυχίας που θα δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στους (λαθρο)μετανάστες, στα παιδιά δεύτερης γενιάς, που έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα!..
Γνωστό είναι, ότι οι Αλγερινοί «τζιχαντιστές» που προκάλεσαν το μακελειό στο Hedbo Charli είχαν φοιτήσει σε γαλλικά σχολεία, αλλά δεν είχαν ενταχθεί στην γαλλική κοινωνία και κουλτούρα, με αποτέλεσμα να τα κάνουν λαμπόγυαλο στο Παρίσι και όχι μόνον. Όμως, το ενδιαφέρον της σ. Βασούλας εξαντλήθηκε στους (λαθρο)μετανάστες και άκρα του τάφου σιωπή για το 1.500.000 ανέργους ελληνικής ιθαγενείας και υπηκοότητας. Άραγε, μεταξύ των ανέργων δεν υπάρχουν Συριζαΐτες και ΑΝΕΛίτες; Άβυσσος η ψυχή της σ. Βασούλας!..

Το SPA του Άδωνι!

* Ποιοι απαξιώνουν την ΝουΔού; Ιδού η απορία!..
Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε την φαεινή έμπνευση να επισκεφθεί την πόλη του Φωτός, τα γνωστά Παρίσια και πεθύμησε να δοκιμάσει την χλιδή, την οποία είχε την ευτυχία να γνωρίσει από πρώτο χέρι ο έγκλειστος του Κορυδαλλού Άκης, το γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο, όπου τέλεσε τους γάμους του, όπου η διανυκτέρευση στοιχίζει 2.500 ευρώ!
Την δαπάνη αυτή, κατά την «Δημ.» την χρέωσε στο πτωχεύον Ελληνικό Δημόσιο!..
Στα ίχνη αυτού του φερέλπιδος ηγέτη της ΝουΔου και ο Μπουμπούκος, που επιθυμώντας να ανακτήσει την πολιτική του «παρθενία» μετέβη μετά της Μπουμπούκας στην Αράχωβα να απολαύσει μερικά SPA και, για να είναι ασφαλής, ζήτησε από το Υπ/γείο Προστασίας του Πολίτη δυναμική αστυνομική παρουσία στην Αράχωβα, όπου και κατελυσε. Και το υπ/γείο ΠροΠο απογύμνωσε τα Αστυνομικά Τμήματα Αμφίσης, Ιτέας, Αραχώβης και άλλο ένα και οι αστυνομικοί διετάχθησαν να εξασφαλίσουν παραμονήν απολύτως ήσυχη!..
Ποιοι λοιπόν απαξιώνουν και την ΝουΔου και την πολιτική αλλά και τους πολιτικούς; Ιδού η απορία...