ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Προχειρότητες στην Εγνατία!

* Οι πρόσφατες νεροποντές κατάφεραν να προκαλέσουν ανήκεστη βλάβη και στην προσφάτως κατασκευασθείσα οδό Εγνατία, η οποία διαφημίσθηκε ως η τελειοτέρα οδός με τις τελειότερες προδιαγραφές.
Η οδός καλύφθηκε πρόσφατα από τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να εκτραπεί η κυκλοφορία από την Εγνατία προς τις παλαιότερες οδούς, οι οποίες ανεδείχθησαν ανθεκτικότερες.
Αλλά εκείνο που προκαλεί απορία είναι ότι για την κακοτεχνία αυτή κλήθηκε να βοηθήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, να αντλήσει τα νερά που είχαν καλύψει το οδόστρωμα και εμπόδιζαν την διέλευση των οχημάτων. Το ερώτημα:
Η «Εγνατία Α.Ε.» στερείται αντλητικά μηχανήματα και κάλεσε την Π.Υ. να βάλει το χεράκι της στην άντληση των υδάτων;
Αν μια τόσο μεγάλη εταιρία δεν διαθέτει μηχανήματα αντλητικά για έκτακτες περιπτώσεις, τότε τι περιμένουμε από μικρότερες εταιρίες που αναλαμβάνουν επαρχιακά έργα;

Χώροι αθλήσεως…

* Την διαπίστωσή του έκανε ο αγαπητός Δήμαρχος, ότι τα Γιάννενα έχουν έλλειμμα σε χώρους αθλήσεως της νεολαίας.
Όμως, όσοι έχουν κάποια ηλικία, δηλαδή πάνω από τα 71 έτη, θα γνωρίζουν είτε ως αυτόπτες μάρτυρες, είτε ως αυτήκοοι, ότι στο κέντρο της «Μικρής Πόλης» μας, έναντι του παλαιού Δημαρχείου, υπήρχε ένας χώρος και, ευτυχώς, υπάρχει ακόμη γνωστός ως Γυμναστήριο. Ως Γυμναστήριο εχρησιμοποιείτο την εποχή που η «Μικρή Πόλη» μας είχε άφθονους χώρους ελεύθερους, όπως και το «ιπποδρόμειο», εκεί που σήμερα είναι το «Grand Serai» αλλά και σ’ όλη την έκταση.
Και όμως αυτός ο χώρος του Γυμναστηρίου μεταπολεμικώς πέρασε από «χίλια κύματα»…
Έτσι, αμέσως μετά την κατοχή χρησιμοποιήθηκε ως όρχος των κρατικών οχημάτων της Υπηρεσίας Εκμεταλλεύσεως Κρατικών Αυτοκινήτων. Μετά τον έκανε όρχο ο Δήμος των απορριμματοφόρων και τέλος λαϊκή αγορά!.. Ποιος ενδιαφέρθηκε για τη Νεολαία, όταν μάλιστα σταδιακώς εξέλιπον οι ελεύθεροι χώροι αθλήσεως της Νεολαίας; Ιδού η ευκαιρία για τον αγαπητό δήμαρχο να αποκαταστήσει την χρήση αυτού του χώρου ως Γυμναστηρίου και ας αναζητήσει και άλλους για τις γειτονιές, μια και η «Μικρή Πόλη» μας επεκτάθηκε και έγινε Μεγάλη!..

Σπατάλη ρεύματος…

* Οσάκις περνά ο «αγαπητός δημότης» τόσο από τα γραφεία της Περιφέρειας όσο και από αυτά του Δήμου βλέπει με απορία φώτα σε κάποια γραφεία να είναι αναμμένα, έστω και αν ο ήλιος «έχει κέρατα», κατά την λαϊκή έκφραση και αναρωτιέται ο πολίτης, που καλείται να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη για να χρηματοδοτηθούν αυτές οι υπηρεσίες και μάλιστα όταν σε πολλούς συμπολίτες μας έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση:
- Στα σπίτια τους ολημερίς και αλυνυκτίς έχουν τα φώτα αναμμένα ή εκεί που τα πληρώνουν οι ίδιοι φροντίζουν και τα διακόπτουν;
Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών δεν βλέπουν αυτή τη σπατάλη;

Πάνε τα ευρώ!

* Συμπολίτης μας συνδεδεμένος με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είχε την εξής ατυχία. Επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την χώρα μας, οσάκις ευρίσκετο στο εξωτερικό, στην επάνοδό του έβαζε και από 20-30 ευρώ, νομίζοντας ότι οι μονάδες που είχε εξαντλήθηκαν κατά την εδώ παραμονή του. Έτσι το ποσό έφθασε στα 625 ευρώ! Όμως, όταν σταμάτησε να «βάζει» ευρώ και έφθασε στα 540, η εταιρία του απέστειλε μήνυμα, νύκτωρ, ότι αν δεν ανανεώσει την σύμβασή του (27-1-15) θα διακόψει την σύνδεσή του. Αποτέλεσαμ στις 28/1 προσπάθησε να επικοινωνήσει με γνωστούς και φίλους αλλά αφουγκραζόταν:
-Το ποσό που έχετε δεν καλύπτει την κλήση!..
Κατέφυγε στο υποκατάστημα της εν λόγω εταιρίας, όπου του συνέστησαν να υποβάλλει αίτηση, να εκθέσει το πρόβλημά του και θα έχει απάντηση μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες. Η απάντηση ήλθε νωρίτερα, με μόνη την διαφορά, ότι τα 540 ευρώ συρρικνώθηκαν στα 350, δηλαδή αφαίμαξη 180-190 ευρώ! Και ανερωτάται και λέγει, η μη έγκαιρη ανανέωση στοιχίζει την αφαίμαξη αυτών των 180-190 ευρώ; Ή, ισχύει «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό»;