ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η ευθύνη των πολιτών...

* Αφουγκραζόμαστε δηλώσεις παραγόντων πολιτικών ή που ασχολούνται και με την πολιτική, ότι:
- Μεγάλη είναι και η ευθύνη των πολιτών για την εκλογή ατόμων που δεν παρέχουν τα εχέγγεια αδιάφθορης, ειλικρινούς, ανιδιοτελούς πολιτικής και τούτο, γιατί ενώ έδειχναν κατάλληλοι και με ενδιαφέρον για τα κοινά, άμα τη εκλογή των αποδείχθηκαν λίαν διεφθαρμένοι.
Σε μια εκλογική αναμέτρηση οπωσδήποτε υπάρχουν τίμιοι, ειλικρινείς, κατάλληλοι, εργατικοί και με άμεμπτο παρελθόν με «λευκό», να πούμε, «ποινικό μητρώο»!
Όμως, σε ένα συνδυασμό είτε δημοτικού συμβουλίου, είτε περιφερειακού, είτε και κυβερνητικού, όπου υπάρχουν «σόια-σόια ράμματα» όπως θα έλεγε και ο προπολεμικός μικροπωλητής Τζανανές, δεν είδαμε την ευθιξία μήτε δημοτικού συμβούλου, μήτε περιφερειακού, αλλά ούτε και βουλευτού ή υπουργού να διαχωρίσει την θέση του και ή να παραιτηθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί, το ολιγώτερον και να καταγγείλει τα τεκταινόμενα. Διαβάζουμε στο «Παρασκήνιο»: «Χορός εκατομμυρίων από τρωκτικά στους δήμους»!.. Και θα έπρεπε να ακολουθήσει και χορός παραιτήσεων ή καταγγελιών από συνειδητούς, ευθείς, ειλικρινείς και αδιάφθορους δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους κ.λπ. και όμως άκρα του τάφου σιωπή. Τι φταίει ο πολίτης στην προκειμένη περίπτωση; Ιδού η απορία!..

Η διαπίστευση του Αλέξη!..

* Ο κ. Αλέξης ως κοσμοπολίτης περιόδευσε, σχεδόν, όλη την οικουμένη. Από Αργεντινή άρχισε την περιοδεία του, επισκέφθηκε την γειτονική Βραζιλία, την Βενεζουέλα δίπαξ, την Κολομβία, για να φθάσει και στο κοσμοπολιτικό Κόμο της Ιταλίας, όπου συνεδρίαζε η γνωστή και μη εξαιρουμένη λέσχη Βildenberg, η οποία και χρίζει τους μελλοντικούς ηγέτες, πρωθυπουργούς κάθε χώρας. Και για να διασφαλίσει αυτή την διαπίστευση, επισκέφθηκε και τον Πλανητάρχη Β’, τον Πάπα της Ρώμης, διότι η διαπίστευση απαιτεί δύο συναινέσεις, αυτήν της Μπίλντενμπεργκ και του Ποντίφικος!..
Και προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως ευλαβώς και ευσεβάστως προσήλθεν ταπεινός προσκυνητής του Αγίου Όρους, όπου, μάλιστα, απομονώθηκε μόνος του επί αρκετή ώρα παρατηρώντας και προσευχόμενος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος «Άξιον Εστί», εκδηλώνοντας την άφατον ευσέβειάν του, παρότι άθεος. Δεν παρέλειψε δε να επισκεφθεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, προφανώς για να θολώσει τα νερά.
Κάπως έτσι φτάνει κανείς ως το Μέγαρο Μαξίμου! Όλα τα άλλα περιττεύουν...

«Στον αγώνα ενωμένοι...»

* Αφουγκράσθηκα τον επανακάμψαντα στο ΠΑΣΟΚ σ. Φλωρίδη να καλεί πολιτικούς και πολίτες να ενωθούν ενάντια στην κατάσταση που επικρατεί για να ανατραπεί. Και αυτό το επανέλαβε πολλάκις κατά πρόσφατη συζήτηση!..
Αυτή η προτροπή του σ. Φλωρίδη που ανάνηψε και εξελέγη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Επικρατείας, μου έφερε στο νου παρόμοιες προτροπές και συνθήματα στην πρώτη ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνώντος κόμματος εκεί μεταξύ 18.10.81 και 1985. Τότε είχε επικρατήσει το εκκωφαντικό σύνθημα «στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά» και είχε βρει εφαρμογή, αφού όσοι είχαν ενταχθεί στις κλαδικές απόλαυσαν τα αγαθά, οι εκτός των κλαδικών στήθηκαν με την πλάτη στον τοίχο ή στην καλύτερη περίπτωση υπέστησαν προγκρόμ και είναι γνωστές πολλές περιπτώσεις τόσο ευνοιοκρατίας, όσο και διωγμών. Τότε είχε επικρατήσει και το άλλο σύνθημα, που το ανέφερε πλαγίως μεν αλλά επιγραμματικά ο σ. Φλωρίδης: «αγωνισθήτε εσείς να δοξασθούμε εμείς»! Και πράγματι αναδείχθησαν πολλοί γυμνοσάλιαγκοι ως πρασινοφρουροί, που κατέλαβαν θέσεις παρά την πνευματική τους φτώχεια!..

Συμπτώσεις...

* Σύμπτωση πρέπει να θεωρηθούν η φονική επίθεση των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων στο περιοδικό Charli Hebdo, που με τα σκίτσα του προσέβαλε τον ιδρυτή του Μωαμεθανισμού προφήτη Μωάμεθ με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του εκφωνητού στο «Κόκκινο» σ. Αρβανίτη για τον Α. Σαμαρά αλλά και τις προσβλητικές εκφράσεις του υπ/ γού Ντινοπούλου προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. σ. Κουβέλη.
Και όπως εξανέστησαν οι ΝουΔίτες για να υπερασπιστούν τον πρ. πρωθυπουργό και οι Δημαρίτες για να στηρίξουν την ακεραιότητα του σ. Κουβέλη, απαιτώντας αμφότερες οι παρατάξεις, όπως ριφθούν στο πυρ το εξώτερον, τόσον ο σ. Αρβανίτης όσο και ο κ. Ντινόπουλος, έτσι κάπως και οι ισλαμιστές προσβλήθηκαν για την προσβολή που έγινε στο πρόσωπο του προφήτου Μωάμεθ. Και αν οι ΝουΔίτες και ΔημΑρίτες θεώρησαν προσβλητικές τις εκφράσεις και ξιφούλκησαν, επόμενο ήταν οι Ισλαμιστές να αντιδράσουν βιαίως μια και θεωρούνται και ως δύσκολοι στην προσαρμοστικότητα στην πολιτισμική κοινωνία! Και το ερώτημα:
- Γιατί ντε και καλά πρέπει να λοιδωρείται ο αρχηγός θρησκείας; Δεν μπορεί η κριτική να γίνεται με ευπρεπέστερο τρόπο; Ιδού η απορία!