ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Προκλητικές αποδοχές...

* Με την ευκαιρία της μειώσεως του ποσοστού εισφοράς υπέρ της αλληλεγγύης, είδαμε σημεία και τέρατα, όπως:
α) Σε μισθούς και συντάξεις μέχρι 12.000,00 ευρώ ετησίως μειώνεται η εισφορά από 1% σε 0,7%!..
β) Σε μισθούς και συντάξεις μέχρι 20.000,00 ευρώ μειώνεται η εισφορά από 2% σε 1,4%!..
γ) Σε μισθούς και συντάξεις άνω των 50.001,00 ευρώ η εισφορά μειώνεται από 3% σε 2,1%.
δ) Σε μισθούς και συντάξεις άνω των 100.001,00 ευρώ η εισφορά μειώνεται από 4% σε 2,8%! Που τεκμαίρεται, ότι υπάρχουν μισθοί και συντάξεις άνω των 50.001,00 ευρώ και ξεπερνούν σε μερικές περιπτώσεις και τις 100.001,00 ευρώ ετησίως, φυσικά!
Σ’ αυτό λοιπόν το έρμο κράτος που διέρχεται μία περίοδο άκρας λιτότητας, όπου πολλοί γυμνιτεύουν, πάμπολλοι σιτίζονται στα συσσίτια της Εκκλησίας - ευτυχώς υπάρχει και η Εκκλησία - υπάρχουν συμπολίτες μας που καλοπερνούν με μισθούς και συντάξεις, δηλαδή, μισθοσυντήρητοι και όχι του ιδιωτικού τομέως, που απολαμβάνουν τα αγαθά αυτού του κόσμου ως ο άφρων του Ευαγγελίου! Και το ερώτημα: Βάσει ποίων διατάξεων, άρθρων και νόμων εισπράττουν ακόμα κάποιοι μισθούς και συντάξεις ηγεμονικές;

Πάταξον μεν, άκουσον δε...

* Ιστορική με διαχρονική αξία αυτή η έκφραση από μέρους του Θεμιστοκλή προς τον Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευριβιάδη την παραμονή της ναυμαχίας στη Σαλαμίνα. Και η έκφραση αυτή έπιασε τόπο. Αφουγκράσθηκε ο Ευριβιάδης τον Θεμιστοκλή και το αποτέλεσμα της ναυμαχίας ήτο νικηφόρο για τον ελληνικό στόλο, που κατετρόπωσε τον περσικό, δίνοντας τέλος στις πολεμικές προκλήσεις των Περσών!
Όμως, αυτή η τόσο σοφή πρωτοβουλία του Θεμιστοκλή και η κατανόησίς της από τον Ευριβιάδη δεν έγινε κτήμα των Ελλήνων, που με εγωιστικό τρόπο αποφεύγουν τις συζητήσεις για πολύ σοβαρά προβλήματα της πατρίδος μας. Ο κάθε πολιτικός εγωιστής, ισχυρογνώμων, ξεροκέφαλος, γιατί να το κρύψωμεν, κάνει του κεφαλιού του και φέρνει την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων, λίαν δυσαρέστων για την προοπτική της χώρας...

Το «σύνδρομο» του Μπρέζνιεφ!..

* Εμείς ο παλαιότεροι, οι άγοντες την 7η και την 7η δεκαετία, θυμούμαστε την εμφάνιση του γ.γ. του Σ.Κ.Κ. (Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος) σ. Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ο οποίος στις παρελάσεις για να ανασηκωθεί έπρεπε να τον υποβοηθήσουν δύο «σύντροφοι», ο ένας εκ δεξιών και ο έτερος εξ αριστερών. Αυτό είχε αποκληθεί τότε σύνδρομο του Μπρέζνιεφ!
Αυτό μου ήρθε στο νου μετά την τοποθέτηση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚουΚουΕ, στην πρώτη και κυρίαρχη θέση, της επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας σ. Αλέκας Παπαρρήγα. Το ερώτημα:
 Τόσοι νέοι σφριγηλοί, δυναμικοί, αγωνιστές, ΠΑΜΕτες έχουν τεθεί στο περιθώριο και μόνη δυναμική προσωπικότητα είναι αυτή της σ. Παπαρήγα; Αυτό επαγγέλλεται το ΚουΚουΕ, μία κακέκτυπη «καρικατούρα» τύπου Βορείου Κορέας ή αυτής του Φιντέλ Κάστρο, που παρέδωσε σε προχωρημένη ηλικία την ηγεσία και του κόμματος και της κυβερνήσεως της Κούβας στον αδελφό του Ραούλ;

Αμετροέπεια βουλευτών!..

* Αφουγκρασθήκαμε βουλευτίνα από το τηλεπαράθυρο του Α.Ρ.Τ. να καραφλιάζει, ότι μέχρι το 2009 ο λαός ζούσε μέσα στην DOLCE VITA! Με, δανεικά, φυσικά, από τις τράπεζες!..
Πόσοι ήσαν και ποιοι ήσαν αυτοί δεν διευκρίνισε!
Το ότι υπήρχαν λαμόγια, αεριτζήδες, διαπλεκόμενοι, διεφθαρμένοι κλπ. που ζούσαν σαν... πασάδες, είναι γεγονός, όμως αυτοί ήσαν ελάχιστοι, όταν το πλήθος του Ελληνικού Λαού ζούσε αν όχι σε κατάσταση φτώχειας, όμως, με μύριες όσες στερήσεις! Προφανώς η ίδια ζούσε τον δικό της κόσμο, μακριά νυχτωμένη για όσα συνέβαιναν στη χώρα μας!..