ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Όνομα στο Πανεπιστήμιο!

* Το Πανεπιστήμιό μας αισίως συμπλήρωσε την πρώτη του 50ετηρίδα! Του ευχόμαστε από τη στήλη αυτή του «Π.Λ.» να εορτάσει, αισίως, και την δεύτερη, την 100ετηρία, όπως λέγεται.
Όμως, παρά την ωριμότητά του και την συμπλήρωση των 50 ετών λειτουργίας του παραμένει «αβάπτιστο», όπως «αβάπτιστο» είναι και το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Θα έπρεπε προ πολλού να αναληφθούν πρωτοβουλίες από μέρους των πρυτανικών Αρχών για την «βάπτιση» και των δύο και είναι άπειρα τα ονόματα από ευεργέτες, δωρητές, επιστήμονες και άλλους παράγοντες που θα έπρεπε να τιμηθούν.
Όπως το Πανεπιστήμιο εγκαταστάθηκε στο χώρο της ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Δουρούτης, ως εκ τούτου οι ιθύνοντες ευκόλως και ανέτως θα μπορούσαν να δώσουν το όνομα του Γεωργίου Δουρούτη στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αφού, άλλωστε, η Εκκλησία πολλάκις και παντοιοτρόπως έχει συμπαρασταθεί σε θέματα υγείας!
Επίσης, είναι γνωστή η προσφορά του συμπατριώτη μας Ιωάννη Δομπόλη από της εποχής του πρώτου κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια στο χώρο της παιδείας. Να λοιπόν η ευκαιρία, να τιμηθεί και να ονομασθεί το πανεπιστήμιο Δομπόλειον…
Τα περισσότερα Πανεπιστήμια της Πατρίδος μας είναι επώνυμα, όπως Αριστοτέλειο, Μακεδονία, Δημοκρίτειο, Πάντειο, Καποδιστριακό, κλπ. Καιρός είναι και το δικό μας να επονομασθεί!..

«Νεκρανάσταση» πολιτικών…

* Ευκαίρως – ακαίρως έκανε και την εμφάνισή του στο «Σαββατοκύριακο» του MEGA και ο κολοτούμπας πολιτικός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, τον οποίο αφουγκρασθήκαμε να μας πληροφορεί με κάποια καθυστέρηση, ότι τα λάθη τα πληρώνει ακόμη ο Ελληνικός Λαός.
Όμως, δεν διευκρίνισε ποια λάθη και ποιος έκανε αυτά τα λάθη. Γιατί δεν αποκλείεται να αποδοθούν και ευθύνες στον Ελληνικό Λαό για τα λάθη, τα οποία εκείνος υπονοεί και υπαινίσσεται. Πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. περιήλθε πολλά υπουργεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της τότε Εθνικής Παιδείας, όπου άφησε αρνητική εικόνα. Διαισθάνθηκε, όμως, την μείωση του ρεύματος προς την Ν.Δ. και εστράφη προς το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε κοντοχωριανός του «Κινέζου» και προσεκολλήθη σ’ αυτό πάντα ως ηγετικό στέλεχος.
Έτσι βλέποντας εκλογές κάνει την επανεμφάνισή του ως… αμόλυντος από τις μνημονιακές και αντιμνημονιακές επιπτώσεις, προφανώς, ως λουσθείς εις τα ύδατα της Στυγός, οπότε, αθώος του συνδρόμου των λαθών, θα διεκδικήσει την ψήφο των εμπεσόντων σε λάθη πολιτών!
O TEMPORA, O MORES!..

Απαράδεκτες παρεμβάσεις!..

* Το νησί Στρογγυλή ευρίσκεται στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου και αυτή τη στιγμή είναι ακατοίκητο, λόγω της «στοργικής» συμπεριφοράς του κράτους διαχρονικώς και μόνον μία μικρή δύναμη οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων στρατωνίζεται επ’ αυτής.
Όμως, Δωδεκανήσιοι και άλλοι πατριώτες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, ανασκουμπώθηκαν και με δικές τους πρωτοβουλίες και χορηγίες ανήγειραν νεότευκτο ναό αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και κατασκεύασαν υπερμεγέθη Σημαία εμβαδού 15 Χ 10, όπως και προσέφεραν πολυάριθμες σημαίες για να διαμοιρασθούν την ημέρα των θυρανοιξίων του ιερού ναού.
Με εντολή άνωθεν ωστόσο, προερχομένη από τον ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο απαγορεύθηκε η μετάβαση του τότε υπ/γού Εθνικής Αμύνης όπως και αυτού της Εμπορικής Ναυτιλίας και η διάθεση ιδιωτικού ελικοπτέρου για την μεταφορά του υπεργήρου μητροπολίτου Λέρου, όπου ανήκει η νήσος Στρογγύλη, αλλά και η κάλυψη της πλαγιάς με την ελληνική Σημαία των 150 τ.μ.
Προς τι αυτή η πρεμούρα του υπ/γού ΥΠΕΞ κ. Βενιζέλου για την απαγορευτική διαταγή για όλες τις εκδηλώσεις, όταν μάλιστα το επίσημο κράτος δεν θα επιβαρυνόταν ούτε με ένα ευρώ για όλη αυτή την προσπάθεια αναδομήσεως του εθνικού φρονήματος;

* Βρε χαρούλες, βρε αγάπες, βρε φιλάκια, ο «μακελάρης» Ανδρέας και ο «βράχος» ο ακλόνητος ο Μάρκος. Όμως, οι δρόμοι τους άλλαξαν, χώρισαν τα τσανάκια τους!..