ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Να δεις ο εγγονός...

* Ο Γέρων της Δημοκρατίας ή Γεώργιος Παπανδρέου, είχε τονίσει για τον γιο του Ανδρέα, που του προκαλούσε πονοκέφαλο με τις εξτρεμιστικές του θεωρίες και ενέργειες, λέγοντας:
- Ο Ανδρέας γνωρίζει άριστα την πρακτική αριθμητική όσο κανείς άλλος. Αρχίζοντας από την πρόσθεση και καταλήγοντας στην διαίρεση.
Έτσι, προσθέτει προβλήματα στο κόμμα (την Ένωση Κέντρου τότε). Αφαιρεί οπαδούς, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και διαιρεί το κόμμα!
Πού είσαι παππού να δεις το βλαστάρι τον εγγονό σου τον Γιωργάκη, τον Γ.Α.Π. ή Τζέφρυ, που βάλθηκε να αποχωρήσει από το πατρογονικό μετερίζι, το ΠΑΣΟΚ και να ιδρύσει, ο καπετάνιος του «Τιτανικού» νέο κόμμα, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ στις στιβαρές χείρες του Μπένυ ή Μπεν ελ Σαλόμ, ο οποίος κατάφερε να το συρρικνώσει στο 4,1%, άιντε στο 4,5%
Είδες Γέροντα εξ ουρανού πόσο άριστα γνωρίζουν οι διάδοχοί σου την πρακτική αριθμητική και δη την πράξη της αφαιρέσεως αλλά και αυτήν της διαιρέσεως;

*  Ο «Π.Λ.», όπως πάντα, έφερε στη δημοσιότητα την απαράδεκτη, ιταμή, προκλητική τακτική των γειτόνων Αλβανών με την καταλήστευση των παραμεθορίων περιοχών είτε βόσκοντες παρανόμως τα κοπάδια τους, είτε υλοτομούντες, επίσης, παρανόμως, είτε συλλέγοντες ιαματικά και αρωματικά βότανα κατά τρόπο πρωτόγονο και σε μεγάλες ποσότητες, είτε εισάγοντες τσουβαλάτες ποσότητες χασίς.
Αυτό το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του «Π.Λ.» οι παροικούντες στην Ήπειρο, δέκα τον αριθμό πατρίκιοι ούτε που τον οσμήσθηκαν, ούτε που το διάβασαν ούτε που τους ανησύχησε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση!..
Όμως, «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Έτσι, οι συνεργαζόμενοι με τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτές του «Άρματος» Γ. Δημαράς και Αβραμίδης, κατέθεσαν στον αρμόδιο υπουργό ερώτηση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για την εξάλειψη αυτής της καταστάσεως, η οποία όχι μόνον στερεί πόρους από την πατρίδα μας και τους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών, αλλά δίνει και την εντύπωση, ότι η Πατρίδα μας αποτελεί απερίφρακτο άμπελο!

Ο επιμένων νικά!..

Παράξενη σιγή!..

*  Στις 6 Δεκεμβρίου ε.ε. ευρίσκετο στη χώρα μας ο υπουργός των Εξωτερικών της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας συνοδεύοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου εφέντης, προκειμένου να λάβουν μέρος στο συνέδριο Ελληνο-Τουρκικής συνεργασίας, συνοδευόμενοι από 10δα υπ/γών και επιχειρηματιών.
Επίσης, πρόθεσή τους ήτο όλο αυτό το μπουλούκι να επισκεφθεί την Ελληνική Θράκη, όχι από τουριστικής απόψεως αλλά για να κάνουν επίδειξη δυνάμεως στους μουσουλμάνους της Θράκης, τους οποίους, συλλήβδην, θεωρούν και αποκαλούν Τούρκους.
Όμως, για πρώτη φορά το Ελληνικό κράτος αρνήθηκε την μετάβαση αυτή και έτσι αποφεύχθηκε αυτή η άγρια εκμετάλλευση του μουσουλμανικού στοιχείου από την «φίλη» Τουρκία.
Ωστόσο, ο Ανατολίτης γείτονάς μας δεν το έβαλε κάτω. Και αν δεν μπόρεσε από την ευθεία οδό να μεταβεί στην Θράκη μας και να υποδαυλίσει την μουσουλμανική μειονότητα, το πέτυχε μετά 6ήμερο από την πλάγια να επισκεφθεί την Κομοτηνή διερχόμενος τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το ερώτημα που γεννάται:
Εν έτει 2007 ε.ε. η τουρκική εφημερίδα Radikal δημοσίευσε την πληροφορία, ότι στην περιοχή Όφη της Τραπεζούντος ζουν περί τους 650.000 κάτοικοι που ενώ είναι μουσουλμάνοι, ομιλούν την ελληνική και δεν γνωρίζουν την καταγωγή τους, αν είναι Έλληνες βιαίως εξισλαμισθέντες ή Τούρκοι κάτοχοι της τουρκικής. Και όμως αυτή η πληροφορία επί υπουργίας της Ντόρας έμεινε ανεκμετάλλευτη! Και μη χειρότερα!..