ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ!

* Η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από «φύρα». Δεν αποδεικνύεται φερέγγυος!.. Έχουμε την περίπτωση του Γ. Σταθάκη, που όταν θήτευε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης υπέπεσε στο αξιόποινο αδίκημα της απιστίας διασπαθίσας περί τις 375.000,00 ευρώ του δημοσίου χρήματος ομού μετ’ άλλων καθηγητών, για ασφάλιση υπαλλήλων του Πανεπιστημίου σε ιδιωτική ασφάλεια, γνωστού όντος, ότι οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια έχουν κρατική ασφάλεια.
Όμως, ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν οι άλλοι να δικασθούν, ο σ. Σταθάκης εκμεταλλεύθηκε το προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας και απέφυγε την παραπομπή του.
Το ερώτημα λοιπόν που ανακύπτει είναι, γιατί η ΝουΔου ψήφισε υπέρ της ασυλίας του εν λόγω βουλευτού;
Και στη συνέχεια έχουμε την κατ’ εξαίρεση επιλογή της σ. Περιστέρας Μπαζιάνη, συντρόφου του μίστερ Αλέξη Τσίπρα, από δασκάλας Η/Υ στο δημοτικό σχολείο σε καθηγήτρια Η/Υ του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου! Σύντροφος γαρ του μίστερ Αλέξη, προθυμοποιήθηκαν τόσο ο τέως υπ/γός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, όσο και ο νυν Ανδρέας Λοβέρδος να υπογράψουν αυτήν την ταχυτάτη άνοδο της σ. Περιστέρας από την κατώτατη βαθμίδα στην Ανωτάτη!
Είπαμε, η γυναίκα του κ. Τσίπρα να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει!..

Περισσός και Ζαχαριάδης!..

* Αφουγκρασθήκαμε και ηχητικό ντοκουμέντο από τα παλιά, τότε που ο σ. Νίκος Ζαχαριάδης διαφέντευε το ΚΚΕ με νουθεσίες για τον αγώνα που έπρεπε να κάνει το κόμμα για το μέλλον και της πατρίδας και των παιδιών!..
Όμως, ήρθαν χαλεποί καιροί και εκεί στην μακρινή Τασκένδη ο σ. Ζαχαριάδης υπέπεσε στη δυσμένεια του κόμματος με πρωταγωνιστή τον άλλο σ. Κολιγιάννη και άρχισε το προγκρόμ κατά πάντων των φίλα προσκειμένων προς τον ισχυρό άνδρα του ΚουΚουΕ. Μεταξύ των άλλων, βρέθηκε στη «μπούκα» του κανονιού και αυτός ο ίδιος, με αποτέλεσμα να σταλεί «τουρίστας» στη μακρινή Γιακουτία, στο Σουγκούτ, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.
Τότε, πολλοί σύντροφοι υπέστησαν τα πάνδεινα, εξαναγκασθέντες να αλλάξουν και τόπο κατοικίας και εργασία και πολλές άλλες συνήθειες. Π.χ., πώς ήτο δυνατόν να αντικατασταθεί εργαζόμενος σε εφημερίδα από κάποιον και άπειρο και χειρώνακτα; Και όμως, έγινε και αυτό, εργαζόμενος σε εφημερίδα εστάλθη στις βαμβακοφυτείες ως βαμβακοσυλλέκτης και ο βαμβακοσυλλέκτης πήγε στην εφημερίδα!..
Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Από το κάτεργο της Μακρονήσου οι εκεί εξόριστοι κομμουνιστές μπορούσαν να γράψουν σε καρτ-ποστάλ δύο λέξεις, όπως «είμαι καλά», οι στη δυσμένεια κομμουνιστές από τους συντρόφους των δεν είχαν ούτε αυτό το προνόμιο!

Δύο γομαριών άχυρο!..

* Γωνία Πλατείας Ανδρέα Παπανδρέου και Κατσιμήτρου υπάρχει ένα γραμματοκιβώτιο, το οποίο εμποδίζει την διέλευση των τυφλών, διότι ο ειδικός διάδρομος για τα άτομα αυτά εφάπτεται του γραμματοκιβωτίου! Και να ήταν μόνον αυτό εκεί. Μετά το γραμματοκιβώτιο, έχουν τοποθετηθεί και τρεις κάδοι απορριμμάτων και παραδίπλα είχε εγκαταλειφθεί ένας σάκκος οικοδομικών υλικών.
Σίγουρα θα αποξηλωθεί ο διάδρομος αυτός και θα κατασκευασθεί παραπλεύρως, αποξηλώνοντας και μία ή δύο σειρές από το πλακόστρωτο, που μεθερμηνεύεται σε επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου, και η οποία επιβάρυνση θα μετακυλισθεί στα γνωστά υποζύγια, τους «αγαπητούς δημότες»!..
Τόσο στο πόδι συντάσσονται οι μελέτες κατασκευής των δημοτικών έργων και ούτε υπάρχει κάποιος επιβλέπων, ώστε να διορθώσει τα «κακώς κείμενα»;

Τι προσέφερε;

* Αλήθεια, τι προσέφερε στην «Μικρή μας Πόλη» ο Ανδρέας μας για να αποξηλώσουμε την πινακίδα: Κωνσταντίνου Ελευθερωτού και να τον τιμήσουμε τόσον γενναιοδώρως; Όπως και τον έτερο Γιώργο Γεννηματά, που του χαρίσαμε μια ολόκληρη λεωφόρο; Η ροπή προς τον γκρεμό άρχισε επί Ανδρέα μας και συνεχίζεται έκτοτε ακαταπαύστως!..