ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Άδωνις ο αιθεροβάμων!..

*  Όλα τα περίμενα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά να είναι και αιθεροβάμων, αυτό δεν το φανταζόμουν καν. Ιδού γιατί:
Σε πάνελ του ΑΝΤ1 ο πολύς Άδωνις ισχυρίζεται, ότι αν μειωθεί εισέτι η τιμή του πετρελαίου, τότε θα αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών των πετρελαιοδών, που θα είναι ασύμφορη για την οικονομία μας!
Αλλά, αγαπητέ μου Άδωνι, με την μειωμένη τιμή που έχουν στα καύσιμα, γενικώς, τα Σκόπια και η Βουλγαρία ωθούν, για να μην πω εξωθούν τους παραμεθορίους Έλληνες να μεταβαίνουν στις χώρες αυτές και να φουλάρουν εκεί τα οχήματά τους, προβαίνοντες, ταυτοχρόνως και σε διάφορες άλλες προμήθειες καταναλωτικών αγαθών.
Αυτό σημαίνει ότι τα Σκόπια και η Βουλγαρία αναγκάζονται να εισάγουν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων, ώστε να καλύπτουν και αυτές τις ανάγκες! Το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν η Βουλγαρία και τα Σκόπια που εισάγουν καύσιμα και από την Ελλάδα και επιβαρύνονται και με τα μεταφορικά να έχουν μικρότερες τιμές ελκυστικές και για τους Έλληνες;
Και αντί η χώρα μας να έχει ανταγωνιστικές τιμές και να προμηθεύονται καύσιμα οι τουρίστες στην Ελλάδα, περίπου 100.000 οχήματα περνούν σε καθημερινή βάση από την Βουλγαρία και άλλα τόσα από τα Σκόπια τους θερινούς μήνες και παρατηρεί ο διερχόμενος τα σύνορα ουρές στα πρατήρια των δύο αυτών χωρών προμηθευόμενα καύσιμα. Αυτό δεν προβληματίζει τον Άδωνι, που παίρνει πάντα αρνητικές θέσεις;

Οι εξορίες των αριστερών!..

*  Παρακολουθώ την συζήτηση σε πάνελ του ΣΚΑΙ, όπου μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων παρούσα είναι και η «εύπορος» σ. Θεανώ Φωτίου, η οποία εν ρυμή του λόγου της έκανε αναφορά στις εξορίες και τους αγώνες των Αριστερών.
Όμως, θα ήθελα να ρωτήσω την σ. Θεανώ, ποιες εξορίες ήταν δυσμενέστερες, σκληρότερες, απάνθρωπες, βασανιστικότερες για τους Αριστερούς και τους Κομμουνιστές, αυτές που υπέστησαν εντός του ελληνικού χώρου, όπως, ας πούμε, η εξορία του Γιάννη Ρίτσου στην Ικαρία, «ο κατ’ οίκον περιορισμός», που μπορούσε να κάνει και τα ιαματικά του μπάνια, όχι «τα μπάνια του λαού» ή αυτή του σ. Νίκου Ζαχαριάδη στο Σουργκούτ της Υπερσιβηρίας, σε θερμοκρασία -50° όταν στην ίντριγκα Ζαχαριάδη - Κολιγιάννη επεκράτησε ο δεύτερος και ο σ. Ζαχαριάδης βρέθηκε εξόριστος;
Και δεν ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος. Αυτή τη διαμάχη την πλήρωσαν πολλοί σύντροφοι και όχι μόνο στη Γιακουτία, αλλά και στο Μπούλκες, στη Μπερκόβια, στο Βουκουρέστι, όπου μεταξύ των θυμάτων βρέθηκε και ο άλλοτε δ/ντής του «Ρ» Κων. Καραγιώργος!
Ποιος θα καταπιαστεί να περιγράψει τις άθλιες συνθήκες, τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις συντρόφων από συντρόφους στις φυλακές και στα στρατόπεδα που συγκροτήθηκαν από Αριστερούς και Κομμουνιστές για Αριστερούς και Κομμουνιστές με τις ευλογίες των κυβερνήσεων των Λαϊκών Δημοκρατιών, όπου είχαν καταφύγει...

Περί Αλή Πασά...

*  Διάβασα πρόσφατα στον αγαπητό «Π.Λ.», ότι έγινε έκθεση εικόνων του εθναποστόλου, διδάχου, εθνομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, γνωστού και ως Πατροκοσμά στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Παντελεήμονος στο Νησί, όπου και το Μουσείο «Αλή Πασά»!..
Ο λόγος που καταπιάνομαι με το θέμα αυτό είναι ότι η ονοματοδοσία «Μουσείο Αλή Πασά» στο χώρο, όπου αυτός εξοντώθηκε από τα σταλέντα στρατεύματα του Χουρσίτ πασά, αποτελεί ύβρι για τον Ελληνισμό, γιατί ο Αλής Πασάς δεν ήταν και άμοιρος εγκλημάτων κατά των Ελλήνων της περιόδου που διαφέντευε στην Βορειοδυτική Ελλάδα. Το ότι στην αυλή του βρήκαν καταφύγιο πολλοί Έλληνες Αρματωλοί και Κλέφτες, οι οποίοι διώκονταν από τα σουλτανικά στρατεύματα, αυτό δεν τον καθαγιάζει και δεν αποτελεί λόγο για να τιμηθεί με τον επίζηλο αυτόν τρόπο.
Ο Αλής πασάς επεδίωκε την ανατροπή του σουλτάνου μαζί με τον Οσμάν Πεσβάνογλου του Βιδινίου της Βουλγαρίας και ασμένως δεχόταν αυτή την ενίσχυση από τους καταδιωκομένους Αρματωλούς. Όμως, έχει δείξει την σκληρότητά του σ’ όλη της την έκταση. (Παράδειγμα ο φρικτός θάνατος του Κατσαντώνη στα κολαστήρια του), η οποία είναι αποτρεπτική για μια τέτοια τιμή. Άλλωστε, στο σημείο που εξοντώθηκε, δεν κατέλιπε προσωπικά αντικείμενα, που να δικαιολογούν αυτή την τιμητική διάκριση. Και αν είχε κάτι προσωπικό κατά την μετακίνησή του από τα Γιάννινα στο νησί, το λαφυραγώγησαν οι ορδές του Χουρσίτ μετά την δολοφονία του! Επί των ημερών μας Γερμανοί και Άγγλοι στρατιώτες που κατασκεύαζαν οχυρωματικά έργα στην Αμφίπολη, ό,τι βρήκαν το συναποκόμισαν κατά την αναχώρησή τους και σήμερα εκτίθενται στα καλύτερα μουσεία των χωρών τους. Την εποχή του Αλή οι ορδές του Χουρσίτ θα το άφηναν ανέγγιχτο; Αυτό αποτελεί το άκρον άωτον της υποτέλειας τα θύματα να εγκωμιάζουν τον θύτη!..