ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Υπουργική παράνοια!..

*  Φίλος της στήλης και του «Π.Λ.» με ερωτά, αν η υπουργική απόφαση για την επιδότηση αγοράς πετρελαίου θερμάνσεως έχει λογικά ερείσματα ή βρίσκεται στα όρια της παράνοιας. Και ιδού γιατί:
Επιδοτείται προφανώς, ο άγαμος εργαζόμενος με εισόδημα έως και 30.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία έως 200.000 ευρώ.
Επιδοτείται και ο έγγαμος, προφανώς, κι αυτός εργαζόμενος, αφού μπορεί να έχει μέχρι 40.000 ευρώ εισόδημα. Και επιπλέον εισόδημα τόσο για την γυναίκα όσο και για κάθε παιδί!..
Επιδοτείται και η μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ανάλογη περιουσιακή κατάσταση!..
Όμως, καμία, μα ουδεμία αναφορά για τον άνεργο, που φυσικό είναι να στερείται παντελώς εισοδήματος και το μόνο του περιουσιακό στοιχείο - τεκμήριο είναι αν έχει σπίτι ή διαμέρισμα! Δηλαδή, αυτός που αδυνατεί να προμηθευθεί έστω και ένα λίτρο πετρελαίου, αυτός δεν θα επιδοτηθεί, γιατί δεν έχει την ευχέρεια να αγοράσει πετρέλαιο και θα περιορισθεί ή να χουχουλίζει τα χέρια του και να τα τρίβει ή 24 ώρες το 24ωρο θα είναι ξαπλωμένος για να συγκρατεί την θερμότητά του με τις κουβέρτες!
Και όπου νάναι έρχονται εκλογές έστω και με καθυστέρηση ως το 2016 μ.Χ., οπότε όλοι θα πέφτουν από τα σύννεφα για την αναπάντεχη μείωση της εκλογικής τους δυνάμεως!..

Τι Νικόπολη, τι Αμφίπολη!..

*  Μεγάλο το ενδιαφέρον τόσο εντός της χώρας, όπως επεκράτησε να λέμε, τελευταίως, όσο και διεθνώς για το τι κρύβει ο Τύμβος στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Και δικαίως!
Όμως, αυτό το ενδιαφέρον για την Αμ­φίπολη έχει επισκιάσει τα τεκταινόμενα στη Νικόπολη, που είναι γνωστή από την εποχή του Αποστόλου Παύλου και πιο πριν, όπου τα μαντάτα δεν είναι ευχάριστα. Όπως δήλωσε η προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Αρ­χαιοτήτων από τις αρχές του Οκτωβρίου το Μουσείο Νικοπόλεως θα κλείσει ελλείψει αρχαιοφυλάκων!..
Μπράβο μας! Θα ξεκινήσει ο ξένος, που έχει διαβάσει την Καινή Διαθήκη και γνωρίζει τα όσα γράφει ο Απόστολος Παύλος για την Νικόπολη και μόλις φθάσει στην Πρέβεζα θα πληροφορηθεί ενεός, ότι το Μουσείο Νικοπόλεως είναι κλειστό, αμπαρωμένο, ελλείψει αρχαιοφυλάκων! Μπράβο μας και πάλι!..
Αν απαιτούνται δύο-τρεις αρχαιοφύλακες η δαπάνη για την πρόσληψη αυτών δεν καλύπτεται από τα εισιτήρια που θα «κόβονται» για την είσοδο των επισκεπτών; Αλλά και αυτό αν δεν συμβαίνει, τότε κάποιο άλλο μουσείο με μεγαλύτερη κίνηση μπορεί να συμβάλει!

Απούσα η γαλανόλευκη!

*  Ενεός (χάνος) έμεινα αφουγκραζόμενος το EXTRA 3 να πληροφορεί τους τηλεθεατές, ότι τόσο στα μουσεία όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους, χώρους καθαρά κρατικούς, δεν υψώνεται η γαλανόλευκη βάσει νόμου που ψηφίσθηκε και δημοσιεύθηκε στο 66 φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχος Α’ τον Δεκέμβριο του 1981 μ.Χ.! Μπράβο μας!
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Κυριάκος Βελόπουλος δεν μας ανέφερε τους λόγους, για τους οποίους η τότε κυβέρνηση προέβη στην κατάπτυστη αυτή ενέργεια, με την οποία στερεί από τους χώρους αυτούς την ελληνικότητα, εκτός και αν από τότε ισχύει ο ισχυρισμός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι «η Σημαία δεν είναι τίποτε περισσότεορ από ένα κομμάτι πανί, το οποίο ο καθένας μας μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει!».
Άρα, αφού είναι ένα τυχαίο κομμάτι πανί, γιατί να διατεθεί και το ανάλογο ποσόν για την αγορά του, την καθημερινή απασχόληση του προσωπικού για την έπαρση και την υποστολή του και την διαφύλαξή της σε μέρος ανάλογο της αξίας της!
Ελπίζουμε, ότι ο σημερινός Υπουργός Πολιτισμού θα διορθώσει τα κακώς κείμενα και θα αποκατασταθεί το κύρος και ο σεβασμός προς την Γαλανόλευκη!..