ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δημοκρατική Διακυβέρνηση!..
*  Αφουγκράσθηκα τον σ. Μαχαίρα της ΔΗΜ.ΑΡ. να αραδιάζει πολλά και ωραία δημοκρατικής υφής φληναφήματα για την μετά τις εκλογές συνεργασία, αν και όταν εισέλθει στη Βουλή η ΔΗΜ.ΑΡ., που αυτή τη στιγμή πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου, αφού μόλις και μετά βίας κερδίζει το 1% του ελληνικού λαού!..
Αφουγκρασθήκαμε περί «δημοκρατικού σοσιαλισμού», «προοδευτικής διακυβέρνησης», «πλειοψηφίας - μειοψηφίας», (αυτό το διαπιστώσαμε, όταν βρέθηκε στην Κυβέρνηση η ΔΗΜ.ΑΡ. η αναλογία ήταν 4-3-2, δηλαδή 4 ΝουΔου, 3 ΠΑΣΟΚ και 2 ΔΗΜ.ΑΡ. οι άλλοι εκτός νυμφώνος), σε άλλα είμαστε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και σ’ άλλα κάνουμε επεξεργασία (!) και ότι είναι απαραίτητη η ΔΗΜ.ΑΡ. για την κοινωνία!.. Αυτή την ξεσκεσμένη κενωνία για την οποία κάνει λόγο και ο Τσιφόρος στο έργο του «πίσω από το κάγκελο»!..
Πώς, όμως, να παρασταθεί στη ΔΗΜ.ΑΡ. ο κατατρεγμένος λαός, τη στιγμή που δέχεται ανηλεώς «πυρά» από τους εντός των τειχών συντρόφους, οι οποίοι την εγκαταλείπουν, όπως τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο αισθανόμενα τον κίνδυνο καταποντισμού;
Πώς να της συμπαρασταθεί και να της δώσει την ψήφο του, όταν θα αναλογίζεται, ότι μπορεί και πάλι για το βόλεμα των «δικών της παιδιών» να ισχύσει η αναλογία ΝουΔου 4 ή ΣΥΡΙΖΑ 4, ΠΑΣΟΚ 3, Ποτάμι 2 και ΔΗΜ.ΑΡ. 1;  Οι άλλοι θα είναι τα αποπαίδια; Γιατί περί αξιοκρατίας και ισότητας κανείς δεν κάνει λόγο!..

To δούλεμα ανεπίτρεπτον!..

*  Αφουγκρασθήκαμε τον Κωστή Χατζηδάκη στις 03.10.14 μ.Χ. από το τηλεπαράθυρο του ΣΚΑΙ να μας παραμυθιάζει ότι οι μόνες χώρες που έχουν ακριβό γάλα είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης το έχουν φθηνό, ίσως, πάμφθηνο! Και τούτο γιατί αρνούνται να υιοθετήσουν την τακτική που εφαρμόζεται σ’ όλη την Ευρωζώνη, το γάλα να έχει διάρκεια τη ευθύνη του παραγωγού!..
Ω, της αφελείας, γιατί στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και σ’ άλλες χώρες ο Φ.Π.Α. είναι μόλις 4%!.. Πού σημαίνει, αν ένα (1) χιλιόγραμμο γάλα που κοστίζει στην Γερμανία 1 (ένα) ευρώ, με ΦΠΑ 4% φθάνει στην κατανάλωση 1,04 ευρώ, ενώ το ίδιο γάλα που τιμάται στην Ελλάδα ένα (1) ευρώ με ΦΠΑ 23% πωλείται στον καταναλωτή 1,23 ευρώ!.. Το ίδιο και στην Ιταλία με τον ίδιο ΦΠΑ.
Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις ζωοτροφές, που στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, όπως και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το γάλα δεν επιβαρύνεται ενώ στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας με τις ζωοτροφές να επιβαρύνονται με 23%, τότε επόμενο είναι και το γάλα να επιβαρύνεται αντιστοίχως!.. Αυτά κε Χατζηδάκη!

*  Ο πολύς Πάγκαλος, αυτός που εμφαντικώς είπε: Θα πούμε, ότι την σημαία την πήρε ο αγέρας!..
Αυτός λοιπόν, είπε και κάτι άλλο πολύ σοβαρό και άκρως εκφραστικό. Είπε ότι: - Μαζί τα φάγαμε!.. Και αυτό βέβαια πιστοποιείται και από το... βάρος του!..
Και αν τα φάγαμε μαζί, πάντα αναλογικώς, γιατί να μεταθέσουμε την πληρωμή τους στις επόμενες γενεές;
Γιατί ό,τι έφαγα εγώ και ο Πάγκαλος και όλοι οι άλλοι που υπαινίσσεται ο Θόδωρος, αυτό το φαγοπότι να το πληρώσουν τα εγγόνια και τα δίγγονα και τα τρισέγγονα, αφού το σκεπτικό για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους προβλέπει μέχρι και εκατό έτη, που δεν αποκλείεται να επιβαρυνθεί και η τέταρτη γενεά! Αυτό είναι κατάπτυστο για όσους το σκέπτονται, ώστε να φανούν καλοί και αρεστοί στην παρούσα γενεά και στους ψηφοφόρους των προσεχών εκλογών, γιατί όχι και στις επόμενες εκλογές οψέποτε προσδιορισθούν!..