ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Για μείωση της ανεργίας!.. 

Κατασυκοφαντήθηκε ο συμπαθής τηλεβιβλιοπώλης κ. Άδωνις Γεωργιάδης από το «Μακελειό», όπου διαβάσαμε, ότι κατά την υπουργία του στο Υγείας και μακροημερεύσεως είχε μια στρατιά από γραφιάδες, καλαμαράδες και λοιπούς παρατρεχαμένους, ένα σύνολο από 50 προθύμους!
Καταμετρήσαμε αυτούς και διαπιστώσαμε, ότι είχε μόλις 49! Δηλαδή υπολειπόταν κατά έναν η πεντηκοντάς, κατά το δημοσίευμα. Έχουμε και λέμε: Μετακλητοί μόλις 9, απεσπασμένοι μόλις 12, ειδικών καθηκόντων μόλις 10, τεχνοκράτες 13, γενικών καθηκόντων 3 και δημοσιογράφοι μόλις 2! Δηλαδή, σύνολον, 49!
Όπως και ο Απόστολος Παύλος αναφέρει, ότι έφαγε τεσσαράκοντα παρά μία, και όμως ήταν μόλις τρεις βουρδουλές, γιατί ο βούρδουλας απετελείτο από 13 δερματίνους ιμάντες, άρα κάθε βουρδουλιά ίσχυε για δεκατρία χτυπήματα.

Κλητοί και εκλεκτοί!.. 

Αφού συγχαρώ τον ακάματο συνεργάτη του «Π.Λ.» κ. Χρ. Τσέτση για πρόσφατο κατατοπιστικό του ρεπορτάζ σ’ ό,τι αφορά την συγκρότηση της Εφοροεπιτροπείας των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ήθελα να εκφράσω από την στήλη αυτή τις απορίες τόσο τις δικές μου όσο και πολλών άλλων από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.
Διαβάζοντας λοιπόν αυτή την σύνθεση των μελών της Εφοροεπιτροπείας, διαπιστώνει ο κάθε καλόπιστος πολίτης, ότι τα ίδια και τα ίδια άτομα ανακυκλώνονται επί μία τουλάχιστον 30ετία, λες και δεν υπάρχουν άλλοι συμπολίτες μας εγνωσμένου κύρους να την πλαισιώσουν.
Η «Μικρή Πόλη» μας απαριθμεί περί τις 110.000 κατοίκους. Αν αφαιρέσουμε τους κάτω των 20 ετών και τους άνω των 75, τότε ένας αριθμός περί τις 55.000 έχουν τα φόντα να επιλεγούν. Και αν εξ αυτών ένα ποσοστό περί το 50% αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τότε περί τις 27.500 συμπολίτες μας αποτελούν την δεξαμενή της αντλήσεως νέων μελών. Προς τι αυτή η προτίμηση των αυτών προσώπων στην πλαισίωση της Εφοροεπιτροπείας και ο παραγκωνισμός των υπολοίπων; Και μη θεωρηθεί αυτή η παρατήρηση, ότι ενδιαφέρεται η ταπεινότητά μου. Εκ φύσεως δεν επιδιώκω ουδεμία δέσμευση προσδέσεως σε κάτι συλλογικό. Άλλωστε, από το 1986 μ.Χ. όταν μετατέθηκα στην Θεσσαλονίκη δεν είμαι και τακτικός κάτοικος των Ιωαννίνων, αφού μετακινούμαι συνεχώς!

Το «όπιον» του λαού...  

Έχει επικρατήσει από τους παροικούντες στον Περισσό και όχι μόνον να θεωρείται η θρησκεία ως το όπιον του λαού!..
Όμως, όπως με πληροφορεί φίλος της στήλης και του «Π.Λ.» από την Σόφια της Βουλγαρίας, η κομμουνιστική εφημερίδα «Λέξις», ένα ανάλογο έντυπο προς τον «Ριζοσπάστη» των παροικούντων στον Περισσό είχε πρόσφατα ολοσέλιδο αφιέρωμα στη «Γολιάμο Μπογκορόντιτσα» (Μεγάλη Θεοτόκο) διανθισμένο με βυζαντινή εικόνα και με ελληνικούς χαρακτήρες που σημαίνει, ότι οι Σλαύοι πρώτα είναι Σλαύοι, έπειτα Χριστιανοί και τέλος ανήκουν σε κάποιο κόμμα και ότι η θρησκεία γι’ αυτούς είναι το ζήδωρο ύδωρ, σ’ αντίθεση μ’ εμάς που οι κομμουνιστές, και γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, και πολλοί άλλοι, στην ψευδαίσθησή τους, ότι θα κερδίσουν ψηφαλάκια, θεωρούν την θρησκεία, τον εκκλησιασμό, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις περιττά. Οι σλαυικοί λαοί τα θεωρούν ως πρώτιστον καθήκον. «Ριζοσπάστη» εκδίδουν και οι Βούλγαροι κομμουνιστές, αλλά η θρησκεία προέχει κάθε άλλης θέσεως, αφού πρώτα είναι εθνικιστές και σ’ αντίθεση μ’ εμάς που όλο το πολιτικό φάσμα επηρεάζεται από τον διεθνισμό...

Ο μοναχικός καβαλάρης, ο πλέον κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάντοτε παρών στις δύσκολες στιγμές. Μάνος και μόνος!..