ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η εσχάτη πλάνη... 

Φαίνεται, ότι τόσο στου Μαξίμου όσο και στην Συγγρού αλλά και στη Χαρ. Τρικούπη, δεν έχουν λάβει το μήνυμα των προσφάτων ευρωεκλογών, άλλως θα συσκέπτονταν και θα σκέπτονταν περισσότερο σοβαρά και δεν θα οραματίζονταν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τον... Φανούριο Κουβέλη!
Και εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε: Ο Φ. Κουβέλης τιμήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, δηλαδή, στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου μόλις με το 1,1% του συνόλου των ψηφοφόρων, όπερ μεθερμηνεύεται, ότι στους 100 εκλογείς μόλις ένας και κομμάτι ή στους 1.000 μόλις 11 ψηφοφόροι τον τίμησαν.
Επομένως θα ήταν για το βιβλίο Γκίνες αυτή η περίπτωση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τιμήθηκε με το 1,1% σε εκλογές να εκπροσωπεί το 100% των πολιτών! Τέτοια αλλοπρόσαλλη τακτική δεν έχει παρουσιασθεί σ’ άλλο κράτος, όπου μάλιστα, γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία και αλλού), ο Πρόεδρος αναδεικνύεται από το λαό. Μόνο στη χώρα της «Φαιδράς Πορτοκαλέας» ο λαός αποκαλείται κυρίαρχος, αλλά πάντα περιθωριοποιείται. Η εσχάτη, λοιπόν, πλάνη χείρων της πρώτης...

Ζηλευτές συντάξεις!.. 

Όταν ο σ. Μπρέζνιεφ, γ.γ. του Κ.Κ.Σ.Ε., διαφέντευε στην απέραντη τότε Σοβιετική Ένωση, υποβασταζόμενος από δύο συντρόφους, λόγω αδυναμίας, είχε την ευτυχή συγκυρία να τον επισκεφθεί η μάνα του. Και ο υιός της από πλέριο σεβασμό προς την γεννήτορά του, την ξενάγησε στο απέραντο Κρεμλίνο, για να πάρει η δόλια μια «γεύση» της απόλυτης κυριαρχίας του επί του Σοβιετικού Λαού. Αλλά η Μπρέζνιεβα που να τσουγαπιάσει από αυτά. Την οδήγησε και στην αίθουσα, όπου εξετίθεντο τα δώρα των αρχηγών των άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων οχήματα Caddilac, Chevrolett, BMW, Mercedes, Ferrari, Alfa Romeo κ.ά. και η γραία Μπρέζνιεβα τον ρώτησε με πλέρια αφέλεια:
- Δεν φοβάσαι γιόκα μου μην έρθουν οι κομμουνιστές και σου τα πάρουν;
Δεν φοβόταν. Όπως δεν φοβούνται οι συντρόφισσες Αλέκα και Λιάνη, οι οποίες λαμβάνουν παχυλές συντάξεις, η πρώτη από το ΙΚΑ 26.000 ευρώ ετησίως, προφανώς και από το Ταμείο των Δημοσιογράφων, πάνω από 15.000 ευρώ η δε Λιάνα από το ΙΚΑ 29.567 ευρώ. Και ανερωτάται ο κάθε καλόπιστος σύντροφος:
- Τι ένσημα επικολλούσε ο Περισσός τόσο στο Ταμείο των Δ/φων, όσο και στο ΙΚΑ για την άλλοτε γ.γ. του ΚΚΕ που συνταξιοδοτήθηκε με αυτή την παχυλή σύνταξη; Γνωρίζουν, άραγε, πολλούς συντρόφους να απολαμβάνουν τέτοιες παχυλές συντάξεις από τα κάτισχνα Ταμεία του ΙΚΑ; Ή ισχύει: Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά;
- Δεν φοβούνται οι συντρόφισσες Αλέκα και Λιάνα μήπως έρθουν οι κομμουνιστές και πάρουν τις ζηλευτές, ηγεμονικές συντάξεις τους;  

Τι Καβάλα, τι Καμπάλα!..  

  Για όσους δεν έχουν πάρει διαζύγιο με την γεωγραφία, η μεν Καβάλα είναι πόλη της Μακεδονίας μας, η δε Καμπάλα είναι πρωτεύουσα της άλλοτε Ταγκανίκας! Τι σχέση έχουν αυτές οι δύο πόλεις; Ταυτοποιηθήκαμε, όχι δεν αδελφοποιήθηκαν. Ιδού, λοιπόν, η ταυτοποίησις των δύο αυτών πόλεων.
Ο Ολλανδός υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. Κίτσεν Μισσέλτσε, αρμόδιος για τα φορολογικά σ’ όσες χώρες πιάνει η δαγκάνα αυτού του «γυπός», αναθέτει σ’ αυτόν τον υπάλληλο τη σύνταξη φοροτεχνικών και φορολογικών νόμων, όπως αυτός του Φορολογικού Κώδικος, για τον οποίο διαμαρτύρονται οι υπάλλοι των Δ.Ο.Υ. Ιδού λοιπόν αυτός ο δραστήριος υπάλληλος ανέλαβε την σύνταξη φορολογικών νόμων για τις εξής χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας: α’ Τανζανία, β’ Πακιστάν, γ’ Υεμένη, δ’ Συρία, ε’ Αρμενία, στ’ Ουγκάντα του άλλοτε ανθρωποφάγου προέδρου της Αμίν Νταντά, ζ’ Ν. Αφρική, η Κένυα, θ’ Ρουάντα, ι’ Ερυθραία, ια’ Καμπότζη του άλλου ανθρωποφάγου Ποτ Λοτ και των Ερυθρών Χμερ, ιβ’ Αιθιοπία, ιγ’ Λεττονία και ιδ’ Ελλάς! Ελλάς το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!..
Αχ, πώς μας κατάντησαν αυτοί που μας οδήγησαν «στο χείλος του γκρεμού», όπως αφουγκρασθήκαμε σε τηλεοπτικό παράθυρο από σημαίνον στέλεχος και βουλευτή της Ν.Δ.!..