ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το μήνυμα δεν ελήφθη!

Μετά τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, αφουγκρασθήκαμε ότι οι ταγοί μας, πρωθυπουργός, υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές, κλπ., έχουν λάβει το μήνυμα των αποτελεσμάτων.
Όμως, αφουγκραζόμαστε στελέχη της Ν.Δ. να μας «κουφαίνουν» με τις δηλώσεις τους, όπως αυτή της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία δήλωσε με έμφαση: Όλοι μας πληρώνουμε φόρους!.. Ανερυθρίαστη πρόκληση, όταν είναι γνωστό πως οι πληρεξούσιοί μας πληρώνουν φόρο για το 25% της «αποζημιώσεώς» τους, τη στιγμή που ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει 26% από το πρώτο ευρώ και το 50% του φόρου του επομένου έτους!..
Αντίστοιχη η δήλωση του Πάκη Παυλόπουλου που μας κούφανε κι αυτός, δηλώνοντας, ότι φθάσαμε στα όριά μας στις πληρωμές φόρων!.. Αν ο Πάκης έφθασε στα όριά του, τι να πει ο άνεργος, που καλείται να πληρώσει φόρο τεκμαρτό για το σπίτι που έχει ή και για το αυτοκίνητό του που απέκτησε όταν εργαζόταν;
Φαίνεται, ότι οι ταγοί μας ή αιθεροβάμονες είναι ή εκτός κοινωνίας ζουν και έχουν άγνοια των γεγονότων!

Τα ονόματα δεν συγκρίνονται!

Αφουγκρασθήκαμε την κα Κατερίνα Περιστέρη να δηλώνει και με την σχετική έπαρση, που της δίνει η αποκάλυψη αυτού του ηγεμονικού ταφικού τύμβου στην Αμφίπολη, ότι: Δεν υπάρχει άλλος τάφος τέτοιος ούτε στην Ελλάδα, ούτε και στα Βαλκάνια!.. Τα ανόμοια όμως δεν συγκρίνονται. Λέγοντας Βαλκάνια εννοούμε: α) την Μοισία, β) την Δακία, γ) την Σλυθία, δ) την Ιλλυρία, ε) την Δαλματία…
Όμως, οι χώρες αυτές δεν έχουν να επιδείξουν πολιτιστικά έργα την περίοδο του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλες αυτές οι περιοχές συλλήβδην αποκαλούνται βαρβαρικές!
Αν ωστόσο δεν υπάρχουν ανάλογα πολιτιστικά έργα στα Βαλκάνια, μπορεί να υπάρχουν στην Ιωνία, ή στην Αιολία (Μικρά Ασία). Όποιος επεσκέφθη την Έφεσο μένει έκθαμβος από τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, που μπροστά του ωχριά ακόμη και η Αθήνα, αν εξαιρέσουμε τον Παρθενώνα! Είναι τόσα τα αρίστης ποιότητος μνημεία που υπάρχουν στην Έφεσο που ιλιγγυά ο νους του ανθρώπου, αρκεί να υπομνήσουμε, ότι σ’ αυτήν υπάρχουν τρία μεγάλα αρχαία θέατρα, που σ’ αυτό το σημείο υστερεί η Αθήνα του Περικλέους. Προφανώς η κυβέρνησή του δεν τον ταρακούνησε να συναγωνισθεί την Έφεσο…

Απωλέσθη ο Οδυσσέας!..

Απωλέσθη ο Οδυσσέας, ο Οδυσσέας Βουδούρης καλέ, αυτός που όλοι μας θυμόμαστε, μετείχε στην νηοπομπή με το τουρκικό εκπορθητικό σκάφος «ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΒΙ» για την εκπόρθηση των Ισραηλινών, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την ζώνη της Γάζας! Όμως, αυτήν την εκπορθητική κίνηση των καταδρομέων, τύπου Οδυσσέως, την πλήρωσαν ακριβά, πανάκριβα οι συμμετέχοντες Τούρκοι με 9 ή 10 νεκρούς επιδρομείς και με ψύχρανση στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ!
Οι Ισραηλινοί ωστόσο, με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση των τριών ισραηλινών και την ακατάσχετη ρίψη ρουκετών από την ΧΑΜΑΣ περισφύγγουν τον κλοιό στην Ζώνη της Γάζας με αμέτρητους νεκρούς και τραυματίες και όλοι μας αναρωτιώμαστε: Πού είναι ο Οδυσσέας να οργανώσει νέο εκστρατευτικό σώμα για την εκπόρθηση του κλοιού, που έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί; Σε ποια χώρα ληστριγόνων ή λωτοφάγων έχει καταφύγει και έχουμε χάσει κάθε επαφή μαζί του ή μέχρι εδώ ήταν «η κουσή της γάτας»! (Κουσή, το τρέξιμο της γάτας ως την πόρτα της αχερώνας, όπου κρύβονται τα ποντίκια και αδυνατεί πλέον να τα κυνηγήσει)!..