ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κλητοί και εκλεκτοί!..  

Παρατηρώντας ο καλόπιστος αναγνώστης του «Π.Λ.» τα στοιχεία, τα οποία παραθέτει ο τακτικός συνεργάτης της εφημερίδος κ. Χρήστος Τσέτσης, όσον αφορά τους εφοροεπιτρόπους την τελευταία 40ετία, διαπιστώνει ότι: εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων της «Μικρής Πόλης» μας, όπως αυτών των επιστημονικών συλλόγων, εμπορικών σωματείων κλπ., οι άλλοι, όπως από την χορεία των «αγίων επιτρόπων» των ιερών ναών απλώς ανακυκλώνονται και διαφοροποιούνται ως προς την σειρά!
Δηλαδή από ένα πλήθος πολιτών της «Μικρής Πόλης» μας, που συναριθμεί περί τις 110.000 κατοίκους μια 25άδα ατόμων εκ του Χριστεπωνύμου πληρώματος θεωρήθηκαν εκλεκτοί και κατέστησαν κλητοί για να πλαισιώσουν την Εφοροεπιτροπεία των Αγαθοεργών Καταστημάτων; Δηλαδή...
Οι λοιποί συμπολίτες μας δεν θεωρούνται συλλήβδην εκλεκτοί για τον ιερό αυτό σκοπό; Και, καλώς, ο μακαριστός, φερ’ ειπείν, ενδεχομένως δεν γνώριζε την Γιαννιώτικη κοινωνία για να επιλέξει και άλλους, αλλά στη ροή του χρόνου, δεν τον συμβούλεψαν οι παρατρεχάμενοι, να ανανεώσει την σύνθεσή της;
Αλλά και οι εκλεκτοί αυτοί που κατέστησαν κλητοί δεν αισθάνθηκαν την υποχρέωση να αρνηθούν την κατ’ επανάληψη επιλογή των, ώστε να αναδειχθούν και νέα μέλη. Αλλά καλόν εντάφιον η βασιλεία, για να θυμηθούμε και την αυτοκράτειρα Θεοδώρα…
Πελατειακές σχέσεις...  

Αφουγκραζόμαστε από επίσημα χείλη, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες γίνονται, αποβλέπουν στην καθιέρωση της αξιοκρατίας και στην εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων! Και όλοι μας επιβραβεύουμε αυτή την πρωτοβουλία της συγκυβερνήσεως, έστω και κατ’ επιταγή της τρόικας, έστω και με καθυστέρηση πολλών 10ετιών, όπως το αφουγκραζόμαστε από τους παρελαύνοντες υπουργούς και βουλευτές της συγκυβερνήσεως στα τηλεοπτικά παράθυρα!..
Όμως, γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, που θα έλεγε και ο Κ. Μητσοτάκης, αφουγκραζόμαστε, ότι πολλοί πολίτες περνούν από τα γραφεία τα πολιτικά των υπουργών, υφυπουργγών, αναπληρωτών υπουργών αλλά και των βουλευτών και μετά φορτικότητας ζητούν κάπου να εργασθούν, που σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι κάπου να βολευτούν!..
Άρα, οι πελατειακές σχέσεις καλά κρατούν και παρά τις πιέσεις της τρόικας η νοοτροπία αυτή τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών δεν πρέπει να εξαλειφθεί και μόλις περατώσει το έργο της η τρόικα τα πολιτικά γραφεία θα πλημμυρίσουν από πελάτες, για να αναπληρωθεί και το πολιτικό κόστος που χάθηκε αυτή την 4ετία-5ετία που μας κάθισε στο σβέρκο η τρόικα.
Το γαρ πολύ της θλίψεως…   

Πολύ με βασάνισε το σημερινό σχόλιο αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον παραπάνω τίτλο, αρχαία ρήση με βαθύτατο νόημα, ή κάτι πιο σύγχρονο, όπως: -Πείσμωσε ο αγάς και αυτοευνουχήθηκε!
Πρόκειται, για την απόφαση του σ. Κουβέλη να διαγράψει από την Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ τον σ. Γρ. Ψαριανό, με το αιτιολογικό ότι δεν υπέγραψε την απόφαση του κόμματος(;) για την σύγκληση της Ολομελείας της Βουλής για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σ' ό,τι αφορά την πώληση του 30% της ΔΕΗ και την δημιουργία της “Μικρής ΔΕΗ”.
Και προτού αλέκτωρ φωνήσαι, η σ. Κατερίνα Μάρκου, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε, όπως και ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ υπέβαλε την παραίτησή του από την θεσμική του θέση.
Και ερωτάται ο κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, με τα παρατράγουδα αυτά που λαβαίνουν χώρα στους κόλπους της ΔΗΜ.ΑΡ και τις απανωτές κρίσεις προς τον πρόεδρο του κόμματος σ. Κουβέλη, από σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως οι σ.σ. Λυκούδης, Τσούκαλης, Ψαριανός κ.ά. πόσο εμβληματικό είναι το προοδευτικό πρόσημο της ΔΗΜ.ΑΡ και πόσο σημαίνον πρόσωπο είναι ο σ. Φώτης για υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως τουλάχιστον το προβάλλουν δημοσιεύματα;