ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Ο Συνωστισμός αποσυνωστίζεται! 

Μετά το πατατράκ που υπέστη η ΔΗΜ.ΑΡ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές άρχισε ο αποσυνωστισμός του συνωστισμού! Όπως ακριβώς τα ποντίκια, όταν αισθάνονται, ότι το καράβι βουλιάζει το εγκαταλείπουν, έτσι και οι συνωστισμένοι βουλευτές εγκαταλείπουν την ΔΗΜ.ΑΡ., όπως οι σ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου που ψάχνουν αλλού καταφύγιο για να ενταχθούν.
Οι λόγοι πολλοί. Η στήλη θα περιορισθεί να αναφέρει την περίπτωση της σ. Μαρίας Ρεπούση, που ακάθεκτη βάλθηκε στην αποδόμηση και την εθνική και την θρησκευτική του έρμου τούτου τόπου με τις ρηξικέλευθες θεωρίες της τόσο για τον συνωστισμό στη Σμύρνη, όπου οι κατατρεγμένοι Σμυρνιοί στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την χαντζιάρα των Τσετών του Τοπάλ πασά, εντολοδόχου του Κεμάλ και αυτήν του Κιόρ Πεχλιβάν είχαν συγκεντρωθεί στην προκυμαία της Σμύρνης, μήπως και βρουν καταφύγιο στα ελλιμενισμένα εκεί πλοία των Μεγάλων Δυνάμεων αλλά φευ, του κάκου ανέμεναν, δεχόμενοι τα ανηλεή σφαγιαστικά χτυπήματα των Τσετών και όχι μόνον.
Αλλά τελευταίως ξανακτύπησε η σ. Μαρία και με την μεταφορά του Αγίου Φωτός, στην προσπάθειά της να μην έρθει δεύτερη αφήνοντας την πρωτοβουλία στον Ν. Μαργαρίτη, που πρώτος κτύπησε αυτήν την κατ’ έθος πρωτοβουλία του κράτους.
Όταν οι προοδευτικοί έρχονται σ’ ευθεία αντίθεση με τις πεποιθήσεις του κυριάρχου Λαού, τα βρίσκουν μπαστούνια οδηγούμενοι στον αποσυνωστισμό!..

 Αποσιώπηση ιστορικών γεγονότων… 

Αφουγκραζόμενος την αφήγηση του καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Δεσποτοπούλου στο MEGA για όσα συνέβησαν κατά την υποστολή της σβάστικας από τους Γλέζο και Σιαντά, επληροφορήθησαν οι τηλεθεατές, ότι αυτήν την προσβολή προς το εθνικό σύμβολο της τότε Γερμανίας θέλησαν να την «ξεπλύνουν» οι κατοχικές δυνάμεις με τον τυφεκισμό 10 Ελλήνων πολιτών. Προς τον σκοπό αυτό απευθύνθηκαν στον τότε δήμαρχο Αθηναίων Κων. Μέρμηγκα και εζήτησαν 10 άτομα. Ο δήμαρχος εζήτησε ολίγα λεπτά χρόνου για να σκεφθεί και να αποφασίσει. Έλαβε μία κόλλα χαρτί και έγραψε στα γερμανικά, αφού ήταν απόφοιτος γερμανικού πανεπιστημίου τρία ονόμα: α) Κωνσταντίνος Μέρμηγκας, β) Ελένη Μέρμηγκα και γ) Καλλιόπη Μέρμηγκα και έδωσε την κόλλα στον Γερμανό αξιωματικό που του είχε ζητήσει τα 10 ονόματα.
Αιφνιδιάστηκε ο αξιωματικός και του είπε:
-Ζητήσαμε 10 ονόματα και όχι τρία!..
Και ο δήμαρχος των Αθηναίων Κων. Μέρμηγκας ατάραχος του είπε:
-Αυτήν την στιγμή αυτά τα τρία ονόματα έχω πρόχειρα. Άλλα δεν μου έρχονται στο νου!
Αυτή η παρρησία του αειμνήστου Μέρμηγκα έσωσε από την εκτέλεση 10 Αθηναίους. Και όμως αυτή η γενναία στάση του τότε δημάρχου δεν είναι γνωστή. Γνωστή είναι η αποφασιστικότητα των Γλέζου και Σάντα για την υποστολή της γεμανικής σημαίας.

 Εμπαιγμός των ανέργων!

Προκήρυξε ο ΟΑΕΔ 10.000 θέσεις επιδοτούμενες, για τις οποίες επέδειξαν ενδιαφέρον τόσο οι άνεργοι όσο και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Και η υποβολή των αιτήσεων έληγε στις 24 Απριλίου του σωτηρίου έτους 2014.
Προτού λήξει η πρώτη προκήρυξη, ο ΟΑΕΔ προεκήρυξε και άλλες 12.000 θέσεις εργασίας αναπτερώνοντας τις ελπίδες των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, έστω και για ένα ξεροκόμματο! Όμως…
Όμως, άλλαι μεν αι βουλαί Αμπατζόγλου, διοικητού του ΟΑΕΔ, άλλαι δε οι εγκύκλιοι του ΥΠ.Αν., του οποίου διαφεντεύουν οι του κομματικού σωλήνα ταγοί, οι οποίοι στην θορυβώδη προσπάθειά τους άλλους να καταστήσει την Κυριακή αργία ως εργάσιμο, άλλος να φέρει τα πάνω κάτω στις λαϊκές αγορές παραμέλησαν να απορροφήσουν τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης) και οι της Κομισιόν αρνούνται να εγκρίνουν αυτές τις προσλήψεις. Δηλαδή, κατά την δήλωση του κ. Αμπατζόγλου παγώνουν και μένουν οι μεν πρώτοι αυτοί των 10.000 με τον αριθμό πρωτοκόλλου ανά χείρας, οι δε έταιροι προ των ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους.
Και αναρωτιούνται κάποιοι: Πώς αυξάνει τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή;

 Είναι πρόκληση… 

Είναι πρόκληση να καλείται ο μακροχρονίως άνεργος να καταβάλει φόρο τεκμαρτού εισοδήματος, γιατί ο τάλας διαθέτει ένα διαμέρισμα, το οποίο είτε το απέκτησε όταν εργαζόταν και νυν κατέστη άνεργος όχι από δική του υπαιτιότητα, είτε από γονική παροχή και νυν σιτίζεται στα συσσίτια της Εκκλησίας.
Είναι υποκρισία να επικαλούμαστε ότι είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, όταν απεμπολούμε τα διδάγματά τους. Είναι γνωστό, ότι στην έρημο της Γεδρωσίας Μακεδόνες στρατιώτες, ανεύρον ελαχίστη ποσότητα νερού την οποία προσέφεραν στον Μέγα Αλέξανδρο. Και σε ερώτησή του ο στρατηλάτης αν επαρκεί το νερό και για όλους τους στρατιώτες, έλαβε αρνητική απάντηση. Τότε…
Τότε το έχυσε επιδεικτικά μη θέλοντας να εκμεταλλευθεί την περίπτωση!..