Αιχμές & Νύξεις

on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

aixmes ......................................ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ


Ο εμπλουτισμός της λίμνης...

Διαβάζουμε και ματαδιαβάζουμε, ότι πρέπει να γίνει ο εμπλουτισμός της λίμνης μας με νερά από τις πηγές του Αώου! Κάτι ανάλογο έγινε με την μεταφορά νερών από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο. Σωστός πίθος των Δαναΐδων!
Ο εμπλουτισμός θα γίνεται τους χειμερινούς μήνες, τότε που οι βροχοπτώσεις είναι άφθονες και όχι σε πολύ μακρινούς χρόνους, εδώ και 70 άντε 80 χρόνια, από τις βροχοπτώσεις πλημμύριζε η περιοχή από το Πέραμα ως το Ροδοτόπι καλύπτοντας τον κάμπο της Λαψίστας σε σημείο τέτοιο, που αφανιζόταν και το γνωστό γεφύρι του Λυκοστόμου. Προς τι λοιπόν αυτή η κατ’ επανάληψη αναφορά στην αναγκαιότητα εμπλουτισμού της λίμνης τους χειμερινούς μήνες με νερά του Αώου;
Όμως, κανείς δεν μας πληροφορεί πόσο θα κοστίσει αυτή η μεταφορά νερού, την οποία θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και ποιος θα επωφεληθεί από αυτή, αν ποτέ τελεσφορήσει! Όπως, επί χρόνια τώρα δεν φθάνει στο τέλος η μεταφορά των νερών του Αχελώου...

O Θεοχάρης ξαναχτύπησε!

Κάποιος, κ. Πρωθυπουργέ, πρέπει να σφίξει τα χαλινάρια του κάθε Θεοχάρη και δη αυτού που προΐσταται της Γ.Γ. Δημ. Εσόδων. Από πρόκληση σε πρόκληση! Από προπαίτεια σε προπαίτεια, προκαλώντας τους πολίτες σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που διέρχεται ο Ελληνικός λαός. Αφουγκρασθήκαμε τον απίθανο Θεοχάρη να τονίζει, ότι «πρώτα διαβάστε και... μετά κράξ’τε»!
Τι να διαβάσουμε; Τα όσα γράφει στα twitter, όπως κάνουν οι έφηβοι και όχι όλοι, αλλά οι ερωτευμένοι που δεν έχουν άλλη δουλειά και ασχολούντα με μηνύματα μεταξύ τους; Και τι έγραφε στο twitter ο κ. Θεοχάρης, που δεν συμμερίζεται την δυστυχία στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες; Τόνισε, ότι «οι φιλοξενούμενοι άνεργοι δεν δικαιούνται του κοινωνικού μερίσματος, διότι η φιλοξενία τους καλύπτει»!..
Δηλαδή, ο φιλοξενών εκτός από τα δικά του βάρη πρέπει να επωμισθεί και αυτά του φιλοξενουμένου, όταν ως μακροχρόνιος άνεργος δικαιούται του κοινωνικού μερίσματος. Αυτή η τακτική του απίθανου Θεοχάρη υπερβαίνει και αυτή του Καραγκιόζη: - Και τούτο σου το παίρνω και εκείνο μου το δίνεις!..

Ο τραγέλαφος του μερίσματος...

Είμαστε, ίσως, οι μοναδικοί στον κόσμο, που κάνουμε τα εύκολα λίαν δύσκολα. Και ιδού πως:
Άγαμος, προφανώς, εργαζόμενος, αφού θα έχει εισόδημα 6.000 ευρώ, δικαιούται κοινωνικό μέρισμα.
Άγανος άνεργος δεν το δικαιούται, γιατί άκουσον-άκουσον, αυτός έχει διαμέρισμα και το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 3.000 ευρώ, έχει και ΙΧ και το τεκμ. εισόδημα είναι 5.400 ευρώ και το τεκμ. εισόδημα διαβιώσεως 3.600 ευρώ. Δηλαδή, σύνολο 12.000 ευρώ!
Μα, φυσικά, αυτά τα τεκμήρια τα διαθέτει και ο εργαζόμενος, όπως και στις άλλες περιπτώσεις με αυξημένο εισόδημα και όμως το δικαιούνται οι εργαζόμενοι και δεν το δικαιούνται οι άνεργοι!
Ποιος θα διεκδικήσει σ’ αυτήν την περίπτωση το... μετάλλιο της ανοικτής παλάμης, ώστε να συμπεριληφθεί και στο βιβλίο Γκίνες;
Αυτά, προφανώς, τεκταίνονται από τεχνοκράτες, αλλά το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι πολιτικοί που τους ανέχονται...

Πλέρια αδιαφορία...

Εν έτει 2007 μ.Χ. η τουρκική εφημερίδα Radikal δημοσίευσε την πληροφορία ότι «στην περιοχή Όφη της Τραπεζούντος, διαβιούν 650.000 κάτοικοι, οι οποίοι ομιλούν ελληνικά, αλλά είναι μουσουλμάνοι και δεν γνωρίζουν αν είναι Έλληνες βιαίως εξισλαμισθέντες (οι και Τενεσερούμ αποκαλούμενοι δηλ. κρυφοχριστιανοί) ή Τούρκοι ελληνόφωνοι.
Εκείνη την εποχή η δική μας ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη αντί να μεταβεί η ίδια στην Τραπεζούντα ομού με τον Έλληνα πρέσβυ στην Άγκυρα ή τον γενικό πρόξενο στην Κ/πολη, προτίμησε να επισκεφθεί την Κομοτηνή, όπου δεν είχε αρμοδιότητα ως ΥΠΕΞ!
Στις 14 Απριλίου τρ. έ. το B.B.C.μετέδωσε, ότι απεσταλμένη του στην περιοχή Τραπεζούντος ανεκάλυψε μια κοινότητα 5.000 ατόμων, οι οποίοι ομιλούν διάλεκτο της αρχαιοελληνικής γλώσσας. Αυτό ή πέρασε στα ψιλά των ελληνικών Μ.Μ.Ε. ή παραλείφθηκε ως επουσιώδες. Και όμως η UNESCO ενδιαφέρεται για τις γλώσσες και διαλέκτους που ομιλούνται από ολιγομελείς ομάδες και τείνουν να εξαφανισθούν.