ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

on . Posted in Αθλητικά Λόγια

ΠΑΣ...ες

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ

ΤΑ... «ΤΡΑΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ...

• Η «επιλεκτική» μνήμη είναι μια «μόδα» που εκφράζει πολύ τους Έλληνες ποδοσφαιρικούς παράγοντες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Ένας απ’ τους... αξιότερους εκπροσώπους του συγκεκριμένου «είδους» είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και... ανώτατος «άρχων» του αθλήματος στη χώρα μας...
Σε συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε στην εκπομπή του ALPHA «Αυτοψία», ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σχετικά με όσα συνέβησαν στον περιβόητο δεύτερο ημιτελικό της Τούμπας.
Αποκάλεσε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα ως «κτηνωδία», εκφράζοντας παράλληλα την λύπη και την στεναχώρια του κυρίως για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το θέμα απ’ τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.
Αναφέρθηκε επιπλέον στις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ίδιος για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί άνετα να έρθει ένας οικογενειάρχης χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα.
Σε τέτοιες «πονεμένες» δηλώσεις λοιπόν, μόνο που δεν... δακρύσαμε για τα... ψυχολογικά «βασανιστήρια» που πέρασε ο αξιότιμος κ. Μαρινάκης.
Επειδή όμως ξέχασε πολύ γρήγορα τα δικά του... κατορθώματα σ’ εκείνο το θλιβερό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ας θυμηθούμε λίγο τα όσα περίφημα είχε εκστομίσει τον Φλεβάρη του 2011.
Τότε που μετά τη λήξη του αγώνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κυνηγώντας παίκτες του ΠΑΟ και κλωτσώντας τους μέσα κι έξω απ’ τη φυσούνα, ενώ ο ίδιος ο Μαρινάκης είχε έντονη λογομαχία με τον Γάλλο Τζιμπρίλ Σισέ.
«Μου είπαν ότι έγιναν γεγονότα με παίκτες του ΠΑΟ. Εγώ δεν είδα κάποιον ποδοσφαιριστή να υποφέρει. Αν ο κ. Σισέ θέλει να φύγει απ’ την Ελλάδα όπως δήλωσε, χωρίς φούστες και μπλούζες, είναι ελεύθερος ν’ αποχωρήσει. Η υποδοχή του ΠΑΟ ήταν υποδειγματική σύμφωνα με όλους τους ανθρώπους που ήταν... παρών (σ.σ. ακριβώς έτσι η σύνταξη). Διδάξαμε αρχές, ήθη και ότι είμαστε υπεράνω».
Διάφοροι «κολαούζοι»... χειροκρότησαν μάλιστα τον κ. Μαρινάκη γι’ αυτές τις... θαυμάσιες κουβέντες και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφυγε μ’ ένα «σαρδόνιο» χαμόγελο επιτυχίας απ’ την αίθουσα Τύπου.
Μετά από αυτά λοιπόν, τρία χρόνια μετά, φθάσαμε στην... «κτηνωδία» της Τούμπας και τις κατηγορίες για τη συμπεριφορά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν δίνω άλλοθι για τα «εμετικά» γεγονότα που διεπράχθησαν σε βάρος της αποστολής του Ολυμπιακού.
Άλλωστε, απ’ αυτή την στήλη, τόνισα μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο στο ματς PLAY-OFF ΠΑΟ - ΠΑΟΚ ότι «ξεγυμνώθηκαν» οι υπερασπιστές του «δικεφάλου» που έλεγαν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό ότι τα έκτροπα ήταν το αποτέλεσμα της... συσσωρευμένης αδικίας απ’ την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο ποδόσφαιρο.
Πιστεύω ακράδαντα ότι με οποιοδήποτε αντίπαλο σε επαναληπτικό ημιτελικό όπου χρειάζονταν νίκη ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί, θα γίνονταν ακριβώς τα ίδια απ’ τους αμετανόητους «βάρβαρους» της «ασπρόμαυρης» κερκίδας.
Απλά χρησιμοποιήθηκε η υποτιθέμεν η «αντίσταση» κατά του «δυνάστη» Ολυμπιακού για να κερδηθεί η εύνοια των ουδέτερων Ελλήνων φιλάθλων.
Στη Λεωφόρο αποδείχθηκε εμφατικά ότι όταν έχει κάποιος την... καφρίλα βαθειά ριζωμένη στο DNA του, δεν τον σταματάει κανένα γήπεδο, καμία «ομόνοια» και καμία «λυκοφιλία»...
Άλλο όμως αυτό κι άλλο να επιχειρεί ο κ. Μαρινάκης να το παίξει... «Αγία Ελένη», με ύφος... Νίκου Ξανθόπουλου στο «Ταπεινός και Καταφρονεμένος»... Δηλαδή τόσο ξεδιάντροπα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;
Κάνε «τουμπέκα» αγαπητέ Ευάγγελε και άσε τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του για όσα συνέβησαν και στην Τούμπα και στον Πειραιά και οπουδήποτε αλλού. Μη γίνεσαι «αστείος» προσπαθώντας ν’ αποσπάσεις την συγκατάβαση των «τρίτων», λες και ήρθαν σ’ αυτόν τον τόπο με... διαστημόπλοιο από άλλο... πλανήτη...
Ίδιοι είστε κι εσείς και οι αντίπαλοί σας, απλά τσακώνεστε για το ποιος θα κάτσει πιο κοντά στο... βάζο με το μέλι... Έλεος και πάλι έλεος...