ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Καιρός υπέροχος για τσάρκες στην Κάτω και την Πάνω Πλατεία!..

 Φίλοι μου αγαπημένοι… να μου κόβει ώρες ο Θεούλης και να σας δίνει χρόνια! Να δείτε μέρες καλύτερες κι όχι σαν τούτες που διαβαίνουμε. Και μετράμε και τα κόκκινα νομίσματα… μια και έχουν πέραση στον τόπο μας!

Επέζησα! Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει… Και να λείπει η νύφη μου στο εξωτερικό… Και να μη θέλω κανέναν νάρθει τη νύχτα μη ψοφήσω… (άμα ψόφαγα τι τον ήθελα)! Ήταν το καλό να ξημερώσω μόνη μου την βρογχίτιδά μου… Χαρά στο πράμα τι είναι μια βρογχίτιδα για μια 93άχρονη μαγκαφού… Να φανταστείτε πως δεν κατάφερε να με ξεκάνει ο Κωστάκης μου, ο σκορπιός με το δηλητήριο στην ουρά του… και λυπάμαι που δεν πήγα να βρω τον γιο μου, που ερχόταν κάτω, σε μας, να πιεί ένα τσίπουρο μαζί μας για να του μολογήσω για συγγενείς και προγόνους – όπως μας μολογούσε ο πατερούλης μας…
Πολύ σας κλάφτηκα… ας πούμε για τον καιρό… Υπέροχος καιρός, για τσάρκες και για απανω-κάτιασμα στην Κάτω και την Πάνω Πλατεία. Βολτάρει κανένας τώρα; Παίζουν παιδάκια στο τετράγωνο το χωματερό απέναντι από τη Νομαρχία; Ποιο χωματερό; Ξέχασα πως πλακοστρώθηκε το τετράγωνο και κάτω του γίνκι γκαράζ… που πληρώνεις για να ξεκουραστεί τ’ αυτοκίνητό σου που σε περιμένει να σε πάει σπιτάκι σου… βλαστημώντας την κίνηση. Να πας σπιτάκι σου, να διαβάσεις την εφημερίδα σου με τα ποδάρια τεντωμένα πάνω στο τραπεζάκι… και βλέποντας τηλεόραση και καπνίζοντας σα φουγάρο… Τα ίδια κάνω κι εγώ η 93χρονη… Δεν καπνίζω βέβαια, αλλά όταν γράφω… θέλω ν’ ακούω και τηλεόραση… Είναι η συντροφιά ενός ανθρώπου που μένει πολλές ώρες την ημέρα… Επιμένει η νύφη μου να μου φέρει «γυναίκα» μόνιμη. Πριτς… να ζουρλαθώ; θα σκολάσει τη δουλειά της… κι ύστερα θα θέλει γκβέντις. Καλές είναι κι αυτές… μαθαίνεις γι’ ανθρώπους, για τόπους … και… και… και… Αργότερα… αργότερα θα δούμε… Τώρα έχω τόσα να κάνω με τα χέρια μου (φτύστε με να μη με ματιάξετε!). Δεν έφταναν όλ’ αυτά που σας ανάφερα… να θέλει και η πρωτάρα Ριρίκα μας (σκυλίτσα είναι) να φέρει στον κόσμο τα τέκνα του Άργου μας – αυτός είναι τσομπανόσκυλο… Και να μας αραδιάσει εννιά παρακαλώ, κουκλιά… κακά μάτια να μη τα δουν… Ε, ρε και σαν βγουν από κείνο το πανί να δω τι θα τα κάνει η νύφη μου! Ότι τ’ έκανα κι εγώ όταν ήμαν στα ποδάρια μου… Αυτό είναι Γιαννιώτ’κη έκφραση και θέλει να πει… Τότε που φρόντιζα οικογένεια… που μαγείρευα, που σιδέρωνα… που μπορούσα να σταθώ ορθή ώρες κι ώρες. Πολλά μπανταλά σας μολόησα πάλι…
Αδέλφια, φίλοι μου αγαπημένοι, επέζησα, ματαβρεθήκαμαν… Καλό χειμώνα! Βάλαταν πετρόλαδο ή ακόμα; Μάλλον όχι… Καλό ξημέρωμα κι όνειρα γλυκά!
Σας ασπάζομαι!
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.