ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Αντί να βριζόμαστε, ας κοιτάξουμε να ξελασπώσουμε!

■  Παιδιά της πολιτικής... αμάν!.. Λέτε, όλων των χρωμάτων τα κόμματα, πως... θέλετε το καλό και μόνον, του ρημαγμένου και ξεφτιλισμένου τόπου μας (μαζί με τους κατοίκους του, βέβαια...). Κι εμείς βλέπουμε... αντιπαράθεση! Τι θα πει αντιπαράθεση; Εμείς βλέπουμε, σκυλοκαβγάδες... Εμείς βλέπουμε γυναικούλες της γειτονιάς... στη βρύση για νερό!.. Τότε που άκουγες... «ιμένα θα πεις σιατούρω μουρή παλιουβρώμα; Ιγώ ίμι ν’κουκυρά κι ρίχνου του λάδι μι τ’ γαράφα... κι όχ μι του κουσπιντάρ’...» (ακριβής μετάφραση) «Εμένα θα πεις σιατούρω (σοκακιάρα) μωρή παλιοβρώμα; Εγώ είμαι νοικοκυρά και ρίχνω το λάδι στο φαΐ με το μπουκάλι κι όχι με το μέτρο των εικοσιπέντε δραχμών...». Ήταν το άπαν νάχεις λάδι να βάλεις στο φαΐ... Η φτωχολογιά πήγαινε το νταβά πρώτα στο μπακάλη να ρίξουν τσιότσιο λαδάκι με το μέτρο! Κι ήταν το μέτρο... 25, 50, 100 δράμια, ήταν και η μ’σιουκά (200 δράμια) κι η οκά... (400). Ύστερα το πήγαιναν στο φούρνο... Τι νομίζετε; Έτσι μετριώνταν η αρχοντιά! Κι όταν ακούγονταν τέτοια στους μαχαλάδες, στα μπ’γάδια, που πήγαιναν για νερό... έλεγαν οι τάχα μας καλύτεροι «είπε η χέσω... της κατούρως... βρωμάς...». Μη μας κάνετε να το πούμε κι εμείς! Παν’ απ’ όλα ο τόπος μας χρειάζεται ομόνοια και ψωμί κι ελιά κι όχι τα τινάγματα που ξέραμαν! Πώς να το κάνουμε ρεεε; Χρωστάμε! Και χρωστάμε εκεί που δεν έπρεπε να χρωστάμε... Χρωστάμε κι εκεί που μας έπαιρναν κοντά τέσσερα χρονάκια τη μπουκιά του εξαθλιωμένου Έλληνα που πέθαινε από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας, εκείνο τον πρώτο χειμώνα!.. Εκδικούνται τους Έλληνες για την ηρωική του Αντίσταση... παίρνοντάς τους εργάτες στις φάμπρικές τους (ας κάναμαν αλλοιώς...). Κι όσοι απομείναμαν εδώ, αρχοντέψαμαν υπέρ το δέον... Υπάρχουν πολλά αποφθέγματα για την περίπτωσή μας... αλλά δεν γράφονται. Γι’ αυτό ας σκάσουμε κι ας πλαντάξουμε κι αντί να βριζόμαστε όπου μας λάχει... από τη Βουλή ως τη λαχαναγορά... να κοιτάξουμε πώς να ξελασπώσουμε... ή μάλλον πώς θα τα ξεσκατώσουμε - που είμαστε ως το λαιμό, εκεί και θ’ αρχίσουμε να τα τρώμε... προς τέρψιν πολλών και διαφόρων παγκοσμίως... Τι διάολο, δεν το καταλαβαίνουμε πως δεν είναι καιρός για... αντιπαράθεση!.. Δεν θέλουμε δεκαρικούς χαμάλικους από τους εκλεκτούς μας... Μη φοβάστε πως θα χαντακωθεί όποιος είναι πιο νουνεχής και δεν χτυπιέται και φοβερίζει από έδρας... Ξέρουμε τι καπνό φουμάρουμε όλοι μας... όλων των χρωμάτων τα κόμματά μας... Και μη φοβάστε πως όποιος βοηθήσει να βγούμε από τις συμπληγάδες δεν θα εκτιμηθεί!.. Έτσι μένουν στην ιστορία τα... καλά καμωμένα κι οι πολιτικοί με κύρος... κι όχι ποιος θα βρίσει τον άλλον καλύτερα!.. Αυτά είναι για τα μπ’γάδια τ’ μαχαλά... Σας παρακαλούμε - για να μην πω απαιτούμε - για λίγο πιο εμπνευσμένους λόγους... Η Ελληνική γλώσσα είναι η πρώτη στον κόσμο... Και το υβρεολόγιο κι η μπουρδολογία και οι φοβέρες δεν είναι ρητορική... Βοηθήστε ο ένας τον άλλον... δεν θα πέσει η μύτη στα σκατά - που λέγαμαν στα Γιάννινα...
Εν καιρώ τω δέοντι θα εκτιμηθεί δεόντως... Τι είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις! Πασατέμπος για να περνά ο καιρός ο ρουφιάνος. Προς το παρόν... καιγόμαστε... Βοηθήστε, γαμώ το στανιό μου ο ένας τον άλλον... Θα το μάθουμε κι εμείς και θα καμαρώσουμε πως έχουμε πολιτικούς και ρήτορες... κι όχι χαλόστομους (με στόμα σα χαλέ!..).
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.