ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Δε μας έφταναν τ’ άλλα έχουμε τώρα και τον κομήτη!..

■  Ζωή είν’ αυτή; Δεν φτάνει η ακρίβεια κι η αναπαραδιά, δε φτάνουν οι τζιχαντιστές που παίρνουν κεφαλάκια... δε φτάνει ο Μπαρμπαρόσας που σουλατσάρει όπου του γουστάρει... δε φτάνει ο ΕΝΦΙΑ (έτσι τον λεν το ρουφιάνο;..) δε φτάνει που δεν βρίσκουμε Πρόεδρο της προκοπής... δε φτάνει που η μισή νεολαία μας (δεν λέω ολόκληρη, γιατί θα πέσει φωτιά να με κάψει...) κονταροχτυπιέται στα μπάρια μέχρι πρωΐας... δε φτάνει που ο κοσμάκης θρηνεί για το πώς θα πυρωθεί (ζεσταθεί) και τούτον τον χειμώνα, δε φτάνει που δεν βρίσκουμε ψωμί που να τρώγεται... στους φούρνους όλους κι όχι ένας εδώ κι ένας στην Καπερναούμ... δε φτάνει που δεν μπορούμε να τραγουδήσουμε εκείνο το θριαμβευτικό «τώρα πούρθε το Μετάξι... πήγε το ψωμί δεκάξι και το λάδι θα πετάξει...» γιατί ούτε Μεταξά έχουμε ούτε το λάδι πέταξε, μια χαρά κάθεται στα ράφια όλης της πατρίδας μας (στα ράφια των μπακάλικων δηλαδή...). Δεν φτάνουν αυτά τα λίγα που ανάφερα, να μας κλονίσουν το ηθικό, την αντοχή, την υπομονή... να τώρα και ο κομήτης στο καθημερινό μας μενού! Είμαστε τυχεροί όμως την σήμερον ημέρα, του έχουν στήσει καρτέρι και θα φάει το κεφαλάκι του σαν μας ζυγώσει (έτσι λένε). Και γυρίζω στα νηπιακά μου χρόνια που με τρομοκρατούσε η μάνα μας μ’ εκείνον τον καθικοκομήτη τον Χάλλεϋ!.. Τον έπιασαν οι τότε επιστήμονες που μας κόπιαζε φουλαριστός... και κόντεψε να παραφρονήσει η Γη μας απ’ όπου θα περνούσε... Κι έλεγε η μάνα μας, που διάβαζαν όλοι στο χωριό τους... πως δεν θα καταδέχονταν τις Γκαμίλες τις ονομαστές και θα περνούσε πάνω απ’ το Βραδέτο – το άλλο ονομαστό – αλλά και τούτο δεν θα το καταδέχονταν... και θα ροβολούσε στο Καπέσοβο, άγνωστο γιατί και θα τούδινε μια με την ουρά του την δηλητηριώδη και πάει καλιά τ’ χωριό!..
Γι’ αυτό κι οι Καπεσοβίτες τον καρτερούσαν πάνοπλοι!.. Αν είστε χριστιανοί, τι νομίζετε ότι έκαναν εκεί κατά το 1910; Είχαν βουλώσει όλα τους τα μπουχαριά, από οντάδες και μαντζάτα ως μαγειριά και φούρνους!... Ούτε ραφή ανοιχτή δεν άφησαν που να μη τη στουπώσουν με ό,τι πατσιαούρ είχαν οι μαύροι... Και καρτερούσαν να πάρουν σημάδια ότι κόπιαζε ο ξεφτίλας ο Χάλλεϋ και να ρουπώσουν και να κλειδαμπαρωθούν... μήπως και τη γλυτώσουν... Και μολογούσε η μάνα μας κατά το 30 κι έτρεμα εγώ το τσιότσιο. Τώρα... ποιος τον χέζει τον κομήτη, έχουμε σοβαρά να σκεφτούμε... Από μέρους μου ανησυχώ για την εύνοια της ωραίας μας κυρίας, που λένε πως κάπου την υποσχέθηκε!.. Αμάν, όχι τέτοια ρε παιδιά, είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά και καθόλου σοβαρά... Αμερική θα το κάνουμε; Μήπως δούμε και μαζορέτες κουκλίτσες μ’ όμορφες φουστίτσες και τα κωλαράκια όξω... να παρελαύνουν; Τι αφήσαμαν που να μην το κάνουμε Αλ-Αμερικέν; Ε ρε τι πλάκα θάχε να βλέπαμαν την όμορφη κυρία ν’ αλωνίζει και πάλι και μάλιστα να ηγείται των μαζορετών με την μπαγκέτα ν’ ανεμίζει με μαεστρία πάνω απ’ το κεφάλι της!.. Θάσκαζε και θα πλάνταζε η κ. Κλούνεϋ... Εδώ είναι Ελλάδα, έχουμε κόσμο δικό μας ν’ αναλάβει οργάνωση φιεστών παντός είδους... Θε μ’ σχώρναμε... Να μη δω τον οξαπεδώ να κάθεται και να αλοίφει την κοιλιά του με μέλι... Να χτυπιέται από τα γέλια... Στην Αμφίπολη να δοξάζονται οι Έλληνες και στην Ακρόπολη απ’ όξω να παρελαύνουν μαζορέτες για να εμψυχώσουν οπαδούς!.. Αλλά πάλι τι λέω; Αυτοί είμαστε οι Έλληνες!.. Λίγη λογική δεν θα μας βλάψει... Λίγη, όσο πατάει η γάτα...
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.