ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Πολύ στενοχωριόμουν που είχε χαθεί η καλή μας κυρία!..

■  Τι καλά! Τι καλά! Τι χαρά πήρα, δεν μολογιέται, παιδάκια μ’... Έτρωγα την ψ’χή μ’ χρόνια τώρα... πού νάναι τ’ εκείν’ η καλή κυρία που... εδώ και τόσα χρόνια, αλώνιζε την Ελλάδα και τσιότσιο απ’ την Ευρώπη!.. Εκείνη η γραμμένη μελαχρινούλα με το στραταρχικό βήμα και το ανεμίζον μαλλί και τις λογιαστές αμφιέσεις... εκείν’ η πανταχού παρούσα σε μία σπουδαία περίοδο της ενδόξου πατρίδος μας!.. Γίνονταν πιο ένδοξος στιγμή... και μέρες κάμποσες από τους Ολυμπιακούς αγώνες!.. Ναι ρες, τους ξανακάναμαν... σαν τότε, παλιά... και καλύτερα ακόμα!.. Τους κάναμαν σε μια περίοδο που είμασταν να μας κλαιν οι ρέγγες... και θέλαμαν Ολυμπιακούς, να σκάσουν οι οχτροί μας... κι έφαγαν λαμόγια και λαμόγια... με δέκα μασέλες!.. Κι η κυρία που σας έλεγα, αλώνιζε και μεις καμαρώναμαν!.. Και πέρασαν οι Ολυμπιακοί της τωρινής ψωροΚώσταινας και μείναμαν με τις εγκαταστάσεις ρημαδιά κι εμπάτε σκύλοι αλέστε... κι εμείς δανειζόμασταν ασύστολα!.. Και χάθηκε κι η καλή Κυρία μανεκέν και πολύ στενοχωριόμουν που χάθηκαν τα ίχνη της από τις ελληνικές τηλεοράσεις!... Και τι χαρά πήρα σαν την ξανάδα (βλοημένο γυαλί της μοναξιάς...) ωραία σαν μανεκέν... αναθάρρεψα... Δεν χάθηκε η Ελλάς είπα... η Καλή Κυρία είν’ εδώ... Τι λαμογιές τοιμάζονται πάλι; Μήπως ζήλεψε τον ερχομό της νιόπαντρης κυρα-Κλουνέσιως; Δεν πιστεύω ν’ αρπαχτούν μαλλί με μαλλί για το ποια είναι πιο σέξυ; Θα το δούμε... Έχουμε άλλες κωλοκαψίδες τώρα (και με το παρντόν και με συγχωρείτε πολύ...).
Έχουμε διάφορες λαμογιές ν’ αντιμετωπίσουμε αν θέλουμε να μας βγάζουν το καπέλο οι εταίροι μας οι εντιμότατοι... Σαν άκουσα από το FM κάτι υπέροχο... ζητωκραύγασα «Να μου ζήσεις Ελλάδα... απόπνω τους...». Που λέτε, ο Αη Βασίλης μας ξεκίνησε την παραμονή να μοιράσει τα δώρα του... αεροπορικώς... Μοίρασε τι μοίρασε εδώ στις γειτονιές μας και φτάνει στη Ντόετσλαντ τη γλυκειά μας... «Εδώ, ρίξε πεντακόσια λαμόγια...», λέει στο βοηθό του... Φτάνει στις κάτω χώρες... εδώ ρίξε τόσα λαμόγια, ξαναλέει... Στη Γαλλία ρίξε τόσα λαμόγια... στην Αγγλία... τόσα λαμόγια... Φτάνουν Ιταλία... εδώ ρίξε τρεις χιλιάδες λαμόγια λέει... Γυρνάν στην Ελλάδα... «Πόσα να ρίξω εδώ Άη-Βασίλη μου, ρωτά ο βοηθός... «Από δω φορτώνουμε, μωρέ χαμένε...». Τον έβαλε στη θέση του ο καψαρός ο Άγιος!.. Μία χώρα λαμογιών καταντήσαμαν, το πήραμαν πατριωτικά!.. Ακούς λαμογιές... και τις χαίρεσαι... «μπράβο... αυτά είναι μυαλά... μακάρι να μας έκοβε η γκλάβα μας κι εμάς...». Κι ακούς για λαμογιές της πορδής και θέλεις να τους πιάσεις με το σκόπι... «Μωρέ γομάρια τι τα θέλετε κι εσείς τα κόλπα τα μεγάλα; Αυτά είναι για εγκεφάλους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης... κι όχι για καρπαζοεισπράκτορες... γομάρια... ντροπιάζεται τους ατσίδες τους είδους...». Μου ξεκίνησαν όλοι οι παραγωγοί διαφόρων ειδών διατροφής και καθαριότητας... να μας κάνουν δώρα!.. Γιατί μωρές; Πάλι ρωτώ.. Τι πονοψυχιά είν’ αυτή; Πώς είναι δυνατόν να σας συμφέρει; Άιντε τσακιστήτε και μη χαλάτε την ποιότητα ούτε του απορρυπαντικού ούτε του φαγώσιμου... Τάχα μας λυπηθήκαταν!.. Δεν βλέπετε κάποιες παλιές καλές φίρμες... που κρατάν σταθερά την ποιότητά τους, πόσο τις εκτιμάμε; Ορκιζόμαστε στ’ όνομά τους - που λέει ο λόγος... Λαμόγια της αρπαχτής βάλτε λίγο το νιονιό να δουλέψει στη σωστή κατεύθυνση... Τ’ άλλα είναι λαμογιές βλακείας.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.