ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, με υγεία και δύναμη. Τσουχτερό το κρύο τις τελευταίες ημέρες και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Τα Γιάννινα δεν τα πέτυχε η «Ελπίδα» και δεν είδαμε χιόνι…
Μπάχαλο στην Αθήνα με τις χιονοπτώσεις. Αποκλεισμένοι δρόμοι, ταλαιπωρία και κυκλοφοριακό χάος. Κλειστή η Αττική Οδός ένας δρόμος ιδιωτικός με ακριβά διόδια και υποτίθεται σύγχρονος. Κι όλα αυτά ενώ το κύμα κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενο εδώ και ημέρες και οι μετεωρολογικές προγνώσεις έπεσαν 100% μέσα. Το επιτελικό κράτος πήγε περίπατο για χιονοπόλεμο και «ξεβρακώθηκε».

Όσοι μπορούν να ξεφύγουν από τα κομματικά στεγανά, μπορούν να δουν ότι δυστυχώς αυτή η κατάσταση είναι διαχρονική και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και τα δεκάδες θύματα, στην εξωφρενική πύρινη τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, στις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρας και στις φετινές φωτιές στην Εύβοια.

Σε όλα τα γεγονότα υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Ο αργοκίνητος κρατικός μηχανισμός και η ανικανότητα των υπηρεσιών. Φτάσαμε στο 2022 κι ακόμα το κράτος στελεχώνεται κομματικά, χωρίς καμία αξιοκρατία. Έχουμε λοιπόν σαν πολίτες συνολικά το κράτος που μας αξίζει. Μπάχαλο…
Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ολυμπιακό και ηττήθηκε με 2-0. Οι απουσίες αυτή την φορά ήταν ανυπέρβλητες και ιδίως του Περέα στην επίθεση και του Ντομίνγκεθ στα χαφ. Το παιχνίδι πήγε στραβά εξαρχής μετά το λάθος του Σάλιακα και το γκολ του Μασούρα. Παρότι βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός και να δημιουργήσει φάσεις. Οι αλχημείες που έκανε αναγκαστικά ο Μεταξάς δεν έπιασαν και είναι αδύνατον να πιάνουν κάθε φορά.

Το 4-2-3-1 δεν λειτούργησε ούτε ο Σιόντης σαν επιτελικό χαφ, αλλά ούτε και ο Παντελάκης σαν επιθετικός. Κρίμα γιατί ήταν ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κάκιστη εικόνα. Θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι αν έπαιζε ο Περέα μπροστά. Κακό παιχνίδι συνολικά, θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα...
Ο κορωνοϊός και οι τραυματισμοί σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ πονοκεφαλιάζουν τον Ηρακλή Μεταξά. Ιδίως η κατάσταση με τον κορωνοϊό αλλάζει τα δεδομένα από μέρα σε μέρα. Μια κοινή ίωση αντιμετωπίζεται ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, όπως έγινε στην περίπτωση του Σούλη καθώς πρέπει να προστατευθεί η ομάδα συνολικά.

Από την άλλη έχουν προκύψει δυστυχώς παίκτες που έχουν αρνητικοποιηθεί, όμως ο ιός τους έχει αφήσει κάποια ιατρικά θέματα. Εκείνο που προέχει είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών και για αυτό το κομμάτι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί. Υπάρχουν παίκτες του ΠΑΣ που το πέρασαν πολύ εύκολα και υπάρχουν κάποιοι που δυσκολεύτηκαν πολύ...
Ο τραυματισμός του Κόντε έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε ο ΠΑΣ Γιάννινα πορεύτηκε με ουσιαστικά δύο επιθετικούς, τον Μιλιντσεάνου και τον Περέα που δεν είναι καν σέντερ φορ. Ο Κολομβιανός κάνει εξαιρετική σεζόν και έχει βάλει 6 γκολ.

Ο Μιλιντσεάνου βοήθησε όσο μπορούσε. Προσωπικά δεν είχα παραπάνω απαιτήσεις γιατί ήταν ένα χαμηλότατο συμβόλαιο. Το να τον δίνεις στην Λεμεσό της Κύπρου χωρίς να τον αντικαθιστάς και να αφήνεις την ομάδα εντελώς γυμνή επιθετικά δείχνει έλλειψη πλάνου και προχειρότητα.

Τώρα που αρρώστησε ο Περέα έπαιξε επιθετικός ο Παντελάκης. Η γύμνια του ρόστερ είναι εμφανής ακόμα και σε άσχετο.

Παλεύει απεγνωσμένα ο Μεταξάς με τους συνεργάτες του, αλλά δυστυχώς που το λέω η ομάδα παρουσιάζει φαινόμενα διοικητικής εγκατάλειψης. Σαν να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο...
Στις δηλώσεις του ο Μεταξάς μιλάει με ειλικρίνεια και με τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτό ενοχλεί πολλούς εντός και εκτός ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο....λατρεμένος Λευτέρης και η παρέα του τα έβαλαν ξανά με τον Μεταξά για τις δηλώσεις του στην προηγούμενη media day και του συνέστησαν να μην μιλάει τόσο πολύ ή να μην είναι τόσο ειλικρινής.

Τι είπε ο Μεταξάς; Ότι ο Ποζνάνσκι έχει να παίξει καιρό μπάλα σε ανδρικό επίπεδο και δεν είναι επιλογή για άμεση αντικατάσταση του Πίρσμαν. Κι ότι χρειάζεται άμεσα ενδεκαδάτο επιθετικό.

Το προφανές δηλαδή είπε ο κόουτς. Αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος. Ένα μεγάλο παράπονο που είχαν πάντα οι φίλαθλοι ήταν ότι ο εκάστοτε προπονητής του ΠΑΣ έβαζε κασέτα και μιλούσε ξύλινα.

Ο Μεταξάς προς τιμήν του δεν μιλάει έτσι. Κι όμως κατηγορήθηκε για άστοχες δηλώσεις.

Το ποιον εξυπηρετούν οι ιντριγκαδόρικες ατάκες των συγκεκριμένων είναι γνωστό εδώ και καιρό, όπως και το ποιοι θα ήθελαν να σωπάσει ο Μεταξάς.

Ακόμα κι αν διαφωνώ σε πολλά μαζί του, δεν ήταν άστοχες οι δηλώσεις του. Άστοχο και άτοπο είναι να κάνεις δημοσιογραφία με ένα τεφτέρι γεμάτο τηλέφωνα μανατζαραίων κι ενώ, δεν ξέρεις αν η μπάλα έχει μέσα αέρα ή άχυρα. Γιαυτό ο κόουτς δέχεται ομαδικά πυρά...
Παρά την ήττα του ο ΠΑΣ παρέμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και μπορεί να παλέψει για τα play off.

Δεν έμεινε πολύ, 7 αγωνιστικές είναι όλες κι όλες. Ας βάλουν όλοι τα δυνατά τους για να επιτευχθεί ο στόχος. Πρέπει να βοηθήσει και η διοίκηση. Εδώ και καιρό αποφεύγω να αναφερθώ ονομαστικά στον Γιώργο Χριστοβασίλη για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.

Όμως οι διοικήσεις έχουν και συνέχεια και θα πρέπει να υπάρξει διοικητική σταθερότητα. Τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση του ΠΑΣ ήταν προσωποκεντρική, όμως τώρα πρέπει να δούμε κι άλλα πρόσωπα να βγαίνουν μπροστά. Η ομάδα δεν πρέπει να μείνει ούτε απροστάτευτη ούτε αβοήθητη...
Ο Παναιτωλικός έχει φορμαριστεί ξαφνικά και μετράει 3 νίκες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΟΦΗ. Εντυπωσιακό διπλό με 2-4 στο Ηράκλειο. Εύκολα διπλά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ σε Βόλο και Περιστέρι.

Ο Αστέρας νίκησε τον Απόλλωνα στη χιονισμένη Τρίπολη με 1-0 και πλησίασε στον έναν πόντο τον ΠΑΣ. Πρέπει να τον κερδίσει κι ο ΠΑΣ τον Απόλλωνα πάση θυσία την Κυριακή. Ανεξαρτήτως απουσιών. Εφτά βαθμοί χαμένοι από τους δύο τελευταίους είναι πάρα πολλοί...