ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.
Τσουχτερό κρύο και δυνατός αέρας αυτές τις ημέρες στα Γιάννινα. Με υπομονή θα τον περάσουμε και τον «Διομήδη», έτσι όπως ονομάστηκε αυτό το κύμα κακοκαιρίας...
Η διαχείριση της πανδημίας απο πλευράς αρχών και πολιτείας είναι κακή έως τραγική . Στο αθλητικό κομμάτι και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο αποφασίστηκε το 10% πληρότητας στα γήπεδα που είναι ανοιχτός χώρος, ενώ θα μπορούσαν να παρθούν άλλα μέτρα όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων στα καθίσματα στις κερκίδες.
Στην Super League η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα και εκτέθηκε με την απόφασή της.
Μόλις 2 από τα 7 παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής έγιναν. Η επίσημη δικαιολογία είναι οι οριακές ημερομηνίες για τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Πέρα όμως από το οτι η υγεία των αθλητών είναι πάνω από όλα, αλλοιώνεται και η εικόνα του πρωταθλήματος όταν γίνονται ετεροχρονισμένοι αγώνες. Συν ότι υπάρχουν πλέον ομάδες που θα δίνουν αγώνες κάθε τρεις ημέρες όπως ο Απόλλωνας. Χτες έφαγε τρία από τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη...
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του μικρού ρόστερ και του σχεδόν χαμηλότερου μπάτζετ της κατηγορίας αντέχει και αντιστέκεται ακόμα και στις απουσίες από τον κορωνοϊό. Μία νίκη και μια ισοπαλία στο 2022 χωρίς καν να συμπληρώνει εικοσάδα και χωρίς δεύτερο τερματοφύλακα.
Σημαντικό επίτευγμα που δείχνει πρώτα από όλα τη θέληση και το πείσμα όσων ποδοσφαιριστών αγωνίζονται σε κάθε ματς αλλά δευτερευόντως και την ευρηματικότητα του Ηρακλή Μεταξά να βρίσκει λύσεις από το πουθενά και να βγάζει λαγούς από το καπέλο.
Τελευταίος... λαγός ο Βασίλης Σούλης. Τι εμφάνιση έκανε το παλικάρι στο Ηράκλειο ε; Τι σουτ από κόντρες έβγαλε, τι τετ α τετ. Μπράβο του και μπράβο συνολικά στο τιμ για τη δουλειά που γίνεται στους τερματοφύλακες. Θυμίζω και την περσινή εμφάνιση του Αθανασίου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη". Δεν είναι μόνο ο Λοντίγκιν, υπάρχει συνολικά καλή τριάδα τερματοφυλάκων στον ΠΑΣ..
Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Γενικά, έλειψε πολύ ο Καραχάλιος στα δύο παιχνίδια με Ιωνικό και ΟΦΗ.
Ποιος θα το έλεγε το καλοκαίρι ότι ο παίκτης που ήρθε από τον Λεβαδειακό θα ήταν το βασικό γρανάζι της ομάδας.
Έχει δυνατή και μεσαία και επιθετική γραμμή ο ΟΦΗ με Μεγιάδο, Νέιρα και Γκαγιέχος και πολύ καλός ο Λάμπρου το αριστερό εξτρέμ.
Το οξύμωρο είναι ότι ο ΠΑΣ δεν δέχτηκε γκολ στο διάστημα της πίεσης των Κρητικών και το έφαγε στις καθυστερήσεις όταν δεν υπήρχε καν επικίνδυνη φάση του ΟΦΗ από το 70' και μετά.
Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δύο κόντρες σε παίκτες του ΠΑΣ τις έβγαλε ο Σούλης, την τρίτη στον Εραμούσπε πήγε γωνία η μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία να μείνει μόνος τέταρτος. Τυχερός στα δοκάρια, άτυχος στη φάση του γκολ...
Η ειλικρίνεια του Μεταξά στις δηλώσεις του και τις πρώτες του αντιδράσεις μετά τους αγώνες είναι αφοπλιστική. Έντιμα ο κόουτς αναγνώρισε ότι ο ΠΑΣ δεν ήταν καλός κόντρα στον ΟΦΗ και χάρη στην τύχη δεν δέχτηκε περισσότερα γκολ. Βέβαια, δεν υπήρξε ανάλογη ειλικρίνεια από τον Νιόπλια στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που είχε λήξει επίσης ισόπαλο 1-1.
Τότε ο προπονητής του ΟΦΗ είχε χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα δίκαιο και γελούσαν και τα τσιμέντα στο "Ζωσιμάδες" μαζί του.
Σωστός επίσης ο Μεταξάς για το ψυχολογικό κομμάτι που ανέφερε στις δηλώσεις του.
Δεν είναι εύκολο να υπάρχει τόσο μεγάλη διασπορά στα αποδυτήρια κι εσύ να μην επηρεαστείς ψυχολογικά. Θα περίμενα όμως από τον κόουτς να σταθεί περισσότερο στις δηλώσεις του στον Σούλη που ήρθε από τον πάγκο και τη ναφθαλίνη και έκανε τόσες πολλές αποκρούσεις και να του δώσει μια ψυχολογική ώθηση και λιγότερο στον Σνάιντερ.
Μου φάνηκε σαν να ήθελε να στηρίξει τις επιλογές του ο Μεταξάς, τον Σνάιντερ και τον Γκαρντάφσκι. Εξού και το μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας. Ατυχής όμως η συγκυρία. Υπήρχε πρωταγωνιστής στο παιχνίδι...
Μακάρι να παίξει ο Καραχάλιος κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά πρώτα προέχει να είναι 100% έτοιμος. Από την άλλη δεν θα παίξει μάλλον ο Ντομίνγκεθ που έχει πρόβλημα στον προσαγωγό. Αναμενόμενα προβλήματα τραυματισμών όταν παίζουν συνέχεια οι ίδιοι παίκτες.
Κακά τα ψέματα, μικρό το ρόστερ. Δεν βγαίνει πρωτάθλημα με 13-14 παίκτες. Για να δούμε και τον Αμερικανοπολωνό τον Στάνκο. Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν καλό στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ. 
Παρελθόν ο Μιλιντσεάνου που πήγε στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού. Προπονητής εκεί ο Σάββας Παντελίδης και γυμναστής ο Γιάννης Ντουρουντός. Μαθαίνω ότι έδωσε το οκ ο Μεταξάς για την αποχώρηση. Δεν ήταν και πολυ ικανοποιημένος από τον Μολδαβό. Τον παρατηρούσα στο παιχνίδι με τον Ιωνικό που χτυπιόταν στον πάγκο με μια ευκαιρία που έχασε και ύστερα από λίγο τον έκανε αλλαγή. Όπως και να έχει ο Μιλιντσεάνου βοήθησε τον ΠΑΣ όσο μπορούσε.Αυτές ήταν οι δυνατότητες του.
Πλέον, ο ΠΑΣ θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και για την απόκτηση ενδεκαδάτου επιθετικού. Δεν μπορεί να περιμένει άμεση βοήθεια από τον Κόντε, χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα ο Ισπανός γκολτζής. Μην ξεχνάμε ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ότι πληρώσεις, παίρνεις.
Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι κρίσιμη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα δείξει προς τα που θέλει να κινηθεί.
Θα κοιτάξει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Το μπαλάκι είναι στον Χριστοβασίλη κι ας μην τους πολυαρέσει να γράφεται αυτό.
Αν  στόχος είναι πλέον η εξάδα, δεν πρέπει να ξηλωθεί το πουλόβερ. Καθαρές κουβέντες. Όταν δεν έχεις αριστερό μπακ δεν μπορείς να παζαρεύεις το μοναδικό σου αριστερό μπακ αν θα φύγει τώρα ή το καλοκαίρι. Τον κρατάς πάση θυσία. Εκτός αν έχεις έτοιμη λύση και αντικαταστάτη...