ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, παρά τις βροχές και τη γενικότερη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν γεμάτο αθλητική δράση. Ο Νοέμβριος μας αφήνει σιγά σιγά και τα συμπεράσματα που βγάζουμε είναι ολοένα και πιο ασφαλή.
Βρεθήκαμε την Κυριακή στη Ριζούπολη για το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα. Είτε Αθηνών τον πεις, είτε Σμύρνης τον πεις, ο Απόλλωνας είναι μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες, αν όχι η πιο ιστορική με έτος ίδρυσης το 1891. Η Ριζούπολη είναι μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά, χωρίς την βαβούρα και την πολυκοσμία του κέντρου της Αθήνας.
Το γήπεδο της Ριζούπολης είναι μεν παλιό, αλλά έχει γίνει ριζική ανακαίνιση. Άλλωστε το χρησιμοποίησε παλιότερα ως έδρα ο Ολυμπιακός ακόμα και για αγώνες Champions League, αλλά πρόσφατα και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο με καλή οπτική, ακόμα κι αν βρίσκεται κάποιος στο πέταλο κι όχι στο κέντρο του γηπέδου.
Περίπου 350 φίλοι του ΠΑΣ βρέθηκαν την Κυριακή στη Ριζούπολη. Για την ακρίβεια στο πέταλο των φιλοξενούμων καθώς διάσπαρτοι υπήρχαν και στην κεντρική θύρα του γηπέδου «Γ. Καμάρας». Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό σημείο ήταν η παρουσία αρκετών νέων παιδιών στην κερκίδα των φίλων του ΠΑΣ. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά Ηπειρώτες της Αθήνας προσπαθούν να μεταδώσουν την αγάπη για την ομάδα του τόπου καταγωγής στα νεότερα παιδιά και μπράβο τους.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν ιδανικό μόνο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας! Κάκιστο ποιοτικά, χωρίς φάσεις και συγκινήσεις. Οι δύο προπονητές έπαιξαν συντηρητικά και επιδόθηκαν σε παιχνίδι τακτικής. Ο Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ δίνοντας έμφαση στο κέντρο με τους Σιόντη, Κάστρο και Καρτάλη. Αμυντικά ο ΠΑΣ λειτούργησε καλά, ωστόσο δημιουργικά ήταν και πάλι κατώτερος του αναμενομένου. Το δύσκολο στο ποδόσφαιρο δεν είναι να αμυνθείς, αλλά να επιτεθείς. Εύκολα χαλάς, δύσκολα δημιουργείς...
Έξυπνη η ατάκα του Γιαννίκη στη συνέντευξη Τύπου που παρομοίωσε τον ΠΑΣ με ένα μικρό παιδί που μαθαίνει να περπατάει και κάνει σιγά-σιγά τα πρώτα του βήματα. Μόνο που σχεδόν πάντα οι μπόμπιρες θέλουν και κάποιον γονιό να τους προσέχει και να είναι δίπλα τους όταν αρχίζουν να στηρίζονται στα πόδια τους. Άραγε ο... μπαμπάς Χριστοβασίλης το προσέχει το... παιδί του; Εσείς τι λέτε κύριε Γιαννίκη;
Η ισοπαλία στη Ριζούπολη άφησε απαράλλαχτη την κατάσταση στην κορυφή. Απόλλων και ΠΑΣ Γιάννινα παραμένουν αήττητοι μετά από 6 αγωνιστικές. Ο Απόλλωνας στην κορυφή με 14 και ο ΠΑΣ ακολουθεί με 12 βαθμούς. Κερδισμένη της αγωνιστικής η Παναχαϊκή που επικράτησε χτες με 1-0 του Λεβαδειακού στην Πάτρα και έπιασε τον ΠΑΣ στην 2η θέση. Στο προηγούμενο άρθρο μας είχαμε εξηγήσει για το χαμηλό επίπεδο θεάματος στην Super League 2 και επαληθευτήκαμε δυστυχώς με τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής, προεξάρχοντως φυσικά του ντέρμπι της Ριζούπολης. Όλες οι ομάδες πάνω-κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι και οι διαφορές είναι μικρές. Δεν υπάρχει υπερομάδα στην κατηγορία, ούτε ο ΠΑΣ είναι ούτε φυσικά ο Απόλλωνας.
Ακολουθεί το βράδυ της Κυριακής ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με τον Πλατανιά του Γιάννη Τάτση. Η ομάδα των Χανίων έχασε δύο σερί ματς στην έδρας της από Απόλλωνα και Δόξα Δράμας και θα έρθει για μάχη στα Γιάννινα. Θέλει πολύ προσοχή αυτό το ματς κι από τον Γιαννίκη να βρει τον τρόπο και το... μυστικό ώστε να γίνει η ομάδα πιο δημιουργική.
Σκληρό καρύδι η Ανατολή στην Γ’ Εθνική. Ομάδα με μέταλλο έφτιαξε παρά τις δυσκολίες ο Ανέστης Ζώης. Είτε χάνει είτε κερδίζει, η Ανατολή παλεύει όλα τα ματς στα ίσια. Πάλεψε και στην Πρέβεζα και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από τον τοπικό ΠΑΣ, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Θέλει πολύ προσοχή το κυριακάτικο ματς με τον ουραγό Αστέρα Ιτέας. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί οδυνηρή εκείνη η ήττα με 2-4 από το Ευπάλιο, θα μπορούσε να είναι ψηλότερα βαθμολογικά η Ανατολή.
Στο μπάσκετ, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα νικά ακόμα και στις κακές του εμφανίσεις στην Β’ Εθνική. Αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου. Ο ΠΑΣ λοιπόν επικράτησε με 62-55 των Φαρσάλων και διεύρυνε το αήττητο σερί του. Στους κερδισμένους της 8ης αγωνιστικής και η Δόξα Λευκάδας που κέρδισε το ντέρμπι με την Καβάλα. Είναι νωρίς ακόμα αλλά από ότι φαίνεται ο ΠΑΣ είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα από τους συνδιεκδικητές της κορυφής, τους οποίους κέρδισε αμφότερους.
Κλείνω με γυναικείο μπάσκετ. Τα κορίτσια του ΠΑΣ πάλεψαν αλλά έχασαν στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό με 83-65. Πλήρωσαν την κακή δεύτερη περίοδο, όπου δέχτηκαν σχεδόν 30 πόντους σε ένα δεκάλεπτο. Ενθαρρυντικό σημείο η εμφάνιση της Πανωραίας Ντάλα. Ο ΠΑΣ δεν πρέπει να στηριχτεί μόνο στις ξένες του, πρέπει να έχει πλουραλισμό. Καμία ομάδα δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε 2-3 παίκτριες, τουλάχιστον όχι μακρυπρόθεσμα μέσα σε ένα πρωτάθλημα...