ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πως κινήθηκε ο μήνας στα αθλητικά δρώμενα.
Ας ξεκινήσουμε με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΣ Γιάννινα. Το διπλό στη Λιβαδειά ήταν σπουδαίο από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης, όμως μην γελιόμαστε. Ο ΠΑΣ δεν έπαιξε καλή μπάλα στη Λιβαδειά, ούτε όμως κι ο Λεβαδειακός. Για την ακρίβεια ήταν ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το πέναλτι που δίνεται στον Μάντζιο είναι από λανθασμένο έως ανύπαρκτο και στην αρχή της φάσης υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στον Παντελάκη.

Αντίθετα, κάποια κεντρικά ΜΜΕ βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν αόρατο το πέναλτι πάνω στον Νικολιά. Τους εξέθεσε όλους το δεύτερο ριπλέι της φάσης, όμως κανείς δεν έσπευσε να ανασκευάσει. Η ανακοίνωση του Λεβαδειακού δεν αποτέλεσε έκπληξη, φωνάζουν ο Κομπότης, ο γαμπρός κι ο ανιψιός του προκειμένου να πάρουν σφυρίγματα στα επόμενα παιχνίδια.
Στο παιχνίδι Κυπέλλου της Τρίτης ο ΠΑΣ δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην αξιόμαχη Βέροια. Πολλές αμυντικές αδυναμίες εμφάνισε η ομάδα του Γιαννίκη και η Βέροια είχε αρκετές καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Ο Τρικαλινός κόουτς στην μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει ένα σοβαρό και μετρημένο προφίλ, αυτό νομίζω του το αναγνωρίζουμε όλοι. Κάνει όμως ένα χτυπητό λάθος.

Συγκρίνει συνεχώς τον φετινό ΠΑΣ, με την ομάδα των προηγούμενων χρόνων του Πετράκη. Προσπαθεί λέει η ομάδα να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.
Καταρχήν, όντως η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια με τον Πετράκη δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, όμως έγινε ριζική ανανέωση με 15 αποχωρήσεις παικτών. Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΣ πλέον είναι σε χαμηλότερη κατηγορία, η οποία είναι νεοσύστατη και με τις μισές ομάδες διαλυμένες.

Συγγνώμη κόουτς, αλλά αν δεν παίξουμε επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο με τον Απόλλωνα Λάρισας, τότε την βάψαμε..Τα μεγέθη είναι διαφορετικά και οι συγκρίσεις άστοχες. Είναι διαφορετικό να παίζεις με τον ΠΑΟΚ και άλλο με τον Καραϊσκάκη Άρτας.
Το ξεκίνημα είναι καλό σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε δύο ματς πρωταθλήματος και δύο για το Κύπελλο Ελλάδας είναι, αν μη τι άλλο, θετικός απολογισμός. Αν προσθέσει κανείς και τα σερί στα φιλικά, μιλάμε για 14 σερί ματς αήττητος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως η αλήθεια είναι ότι καλή μπάλα έχει παίξει σε λίγα παιχνίδια και κατά διαστήματα. Βέβαια το Κύπελλο έχει ουκ ολίγες εκπλήξεις μέχρι τώρα. Χτες η Καλαμάτα φιλοδώρησε με τρία τέρματα τη Λάρισα, ο Απόλλων Λάρισας νίκησε τη Ξάνθη (2-1) και η Καβάλα (2-0) τον ΟΦΗ.
Η ανοδική πορεία της Ανατολής συνεχίστηκε και την 6η αγωνιστική στην Γ Εθνική. Η ομάδα του Ανέστη Ζώη νίκησε 1-0 το Μεσολόγγι και με τη δεύτερη νίκη έφτασε στην 9η θέση.

Το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο χρειάζεται κι άλλη ομάδα πέραν του ΠΑΣ στις Εθνικές κατηγορίες και η Ανατολή έχει τα φόντα να κρατηθεί στην κατηγορία. Κάποια παιδιά όπως ο Άγγελος Νάσιος το έχουν πάρει προσωπικά το θέμα και μπράβο τους. Ακόμα ένα χαμένο ταλέντο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει επαγγελματική καριέρα..
Πρώτη νίκη και βαθιά ανάσα για τις γυναίκες του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στα Μελίσσια. Η ώθηση που έδωσε ο κόσμος στα κορίτσια του Σιαμέτη ήταν αυτή που οδήγησε στη νίκη. Η Αμερικανίδα Τακ δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικότατα. Πολύ δύσκολο το επόμενο ματς με την Ελευθερία Μοσχάτου στην Αθήνα. Μπράβο στον κόουτς που κατάφερε να φέρει την ηρεμία στην ομάδα παρά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν.
Ο αντρικός ΠΑΣ Γιάννινα «καλπάζει» στην Β’ Εθνική. Έσπασε και το αήττητο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και με το «4 στα 4» οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Η άμυνα είναι μέχρι τώρα το όπλο της ομάδας του Κωστόπουλου και ο πλουραλισμός στην επίθεση. Αυτή τη φορά ήταν ο Ντόβας ο οδηγός στο σκοράρισμα. Στην Γ’ Εθνική το IBC πήρε σχετικά εύκολα με 79-61 το γιαννιώτικο ντέρμπι από τον ΑΓΣΙ και πέτυχε το «3 στα 3». Στην σταθερή δύναμη κάτω από τη ρακέτα που λέγεται Μπαλλας προστέθηκε και ο εξαιρετικός σουτέρ Σωτηράκης.
Εκτός όμως από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ο γιαννιώτικος αθλητισμός τα πηγαίνει καλά και στην πυγμαχία. Δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα ο απολογισμός των αγοριών και των κοριτσιών του Tiger Boxing Club στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων που έγινε στην Καβάλα. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις τους…