ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, μπορεί η Super League 2 να έβαλε λουκέτο μέχρι νεωτέρας, ωστόσο το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο αθλητικά γεγονότα στην περιοχή μας, κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Ας ξεκινήσουμε με τα φιλικά του ΠΑΣ. Είναι δεδομένο ότι αυτή η διακοπή δεν ευνοεί για κανέναν λόγο την ομάδα της πόλης μας. Κι από αγωνιστικής αλλά και από οργανωτικής πλευράς. Στο φιλικό με την Κέρκυρα ο Γιαννίκης έδωσε χρόνος συμμετοχής σε αναπληρωματικούς, στις λεγόμενες ρεζέρβες. Κακό το ματς του Σαββάτου με τους Κερκυραίους, ελάχιστες φάσεις και μηδενικό ενδιαφέρον. Έμοιαζε σαν κάποιοι παίκτες να έκαναν αγγαρεία. Όπως σωστά είπε κι ο Γιαννίκης μετά, είναι δύσκολο να δώσεις κίνητρο στον παίκτη όταν μένει τόσο καιρό σε απραξία. Μπροστά ξεχώρισε ο Λέο που είχε συμμετοχή σε όλες τις φάσεις που έβγαλε ο ΠΑΣ. Ωραίο το γκολ του Οικονομόπουλου από δεξιά. Από λάθος στη μεσαία γραμμή του ΠΑΣ προήλθε το γκολ της Κέρκυρας, θέλουν προσοχή αυτά γιατί στο πρωτάθλημα θα κοστίσουν βαθμούς.
Βελτιωμένη εικόνα στο κυριακάτικο φιλικό με την Παναχαϊκή. Ο Γιαννίκης έβαλε εκεί τους λεγόμενους βασικούς. 4-4-2 και στα δύο φιλικά από τον Τρικαλινό προπονητή. Στο ματς της Κυριακής ο ΠΑΣ πήρε το κέντρο με τους Σιόντη και Πίτου Γκαρσία να κυριαρχούν. Νικολιάς δεξιά και Νάουμετς αριστερά, δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα της πατρινής ομάδας. Πέρα από τα γκολ των Παμλίδη και Κρίζμαν, ο ΠΑΣ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Το ψάχνε το γκολ ο Κροάτης και τελικά το έβαλε.
Όπως όλα δείχνουν, ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει πρωτάθλημα. Θα φτάσει σχεδόν τον ένα μήνα η αποχή από τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μέσω της ΕΠΟ, μέσω κάποιου διαμεσολαβητή, πρέπει να βρεθεί μια λύση για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Το να τραβούν κι οι δύο πλευρές το σκοινί, δεν θα οδηγήσει πουθενά. Το μόνο που θα γίνει είναι να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο το ήδη απαξιωμένο πρωτάθλημα της Super League 2. Και να φανταστεί κανείς, ότι η αναδιάρθρωση έγινε υποτίθεται για να καλυτερέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον χειρότερα έγιναν τα πράγματα παρά καλύτερα...
Με ήττα ξεκίνησε η γυναικεία ομάδα Γιάννενα WFC τις υποχρεώσεις της στην Α’ Εθνική Γυναικών 1-0 από τις Ελπίδες Καρδίτσας. Το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα μετά τις καταγγελίες της γιαννιώτικης ομάδας για τη συμπεριφορά του προπονητή των Ελπίδων Καρδίτσας, Τάκη Κουτσονάσιου. Τις καταγγελίες επαληθεύει και η δική μας ρεπόρτερ Αγγελική Σιώλου που βρέθηκε στο γήπεδο της Καρδίτσας και δέχτηκε και η ίδια φραστική επίθεση. Απίστευτα πράγματα εν έτει 2019 και πόσο μάλλον σε αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου.
Μηδέν στα τέσσερα για την Ανατολή στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ήττα με 1-3 από την Αναγέννηση Άρτας για την γιαννιώτικη ομάδα που είναι στην ουρά της βαθμολογίας χωρίς βαθμό. Αν εξαιρέσει κανείς το ματς με το Καναλάκι, η Ανατολή έχει παλέψει στα ίσια όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, αλλά προδίδεται από τα δικά της λάθη. Κόντρα στους Αρτινούς κομβικό σημείο ήταν η ισοφάριση στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση στην Ανατολή παρά το κακό ξεκίνημα. Υπάρχει δρόμος ακόμα στο πρωτάθλημα...
Η άνθηση του γιαννιώτικου μπάσκετ έχει ξεκινήσει και πλέον θα υπάρχει συνεχώς ανοδική πορεία. Όποιος βρέθηκε το Σάββατο στο Νέο Κλειστό, θα αντιλήφθηκε αυτή τη στροφή του κόσμου. Το 48-100 και η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα. Ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος στο γυναικείο μπάσκετ, πέρυσι πήρε το νταμπλ και έχει συμπληρώσει 115 παιχνίδια χωρίς ήττα! Παρόλ’ αυτά ακόμα και οι παίκτριες του Ολυμπιακού σίγουρα θα ζήλεψαν τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του ΠΑΣ που κατέκλυσαν το Νέο Κλειστό. Ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο αυτή της ομάδας, ακόμα κι αν αγωνιστικά υπάρχουν θέματα μέχρι τώρα σε φιλικά και επίσημα ματς. Περιμένω να δω αντίδραση σε ματς όπως αυτό που έρχεται με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα.
Στο αντρικό ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το 2 στα 2 κόντρα στη Δόξα Λευκάδας στην Β’ Εθνική. Όπλο της ομάδας του Θωμά Κωστόπουλου είναι μέχρι τώρα η άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο οι Λευκαδίτες έβαλαν μόνο 4 πόντους και το δεκάλεπτο έληξε 4-20. Υπάρχει η σωστή μπασκετική χημεία στον αντρικό ΠΑΣ για το βήμα παραπάνω. Με Πρωτέα Γρεβενών και ΧΑΝΘ στα δύο επόμενα ματς θα φανεί προς τα που κινείται ο πρωτάρης μεν, αλλά με τη δυναμική του κόσμου του ΠΑΣ Γιάννινα.
Με νίκη ξεκίνησε και το IBC την πρώτη παρουσία του στην Γ’ Εθνική. 91-83 τους Ίκαρους Τρικάλων μετά από συγκλονιστικό ματς και παράταση. Αντίθετα, ο ΑΓΣΙ γνώρισε την ήττα από την έτερη ομάδα των Τρικάλων, τον Αίολο με 69-55. Ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπος, καθώς λείπουν τα φαβορί. Δύσκολο ματς με τη Μελίκη έχει μπροστά του το IBC, τον Φαίακα Κέρκυρας υποδέχεται την Κυριακή ο ΑΓΣΙ.