ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, βρισκόμαστε περίπου στα μέσα της θερινής περιόδου και το φετινό καλοκαίρι θα το χαρακτήριζα «άγευστο» μέχρι στιγμής στο αθλητικό κομμάτι, τόσο τοπικά όσο και γενικά.
Καταρχήν, πέρα από το Copa America της Βραζιλίας δεν υπάρχει άμεσα κάποιο άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός, πέραν του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ που θα αρχίσει 31 Αυγούστου και στο οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας, με τον Αντετονκούμπο στη σύνθεσή της. Το Copa America το παρακολούθησαν ελάχιστοι λόγω του ότι οι αγώνες γίνονταν μεταμεσονύχτιες ώρες. Ήταν μέτριο έως κακό ποιοτικά σε σχέση με τα προηγούμενα Copa America. Το κατέκτησε η διοργανώτρια Βραζιλία επικρατώντας στον τελικό του Περού με 3-1. Απογοήτευση ακόμα μια φορά η Αργεντινή του Μέσι, αρκέστηκε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά δικαίως από τη Βραζιλία. Έκπληξη της διοργάνωσης το Περού που βρέθηκε σε τελικό μετά από 44 χρόνια, ενώ καλή μπάλα έπαιξαν Κολομβία και Ουρουγουάη, αλλά αποκλείστηκαν στα πέναλτι. Με βάση το σύστημα που υπάρχει στην διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής δεν υπάρχει παράταση, αλλά οι ομάδες οδηγούνται απευθείας στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.
Στα δικά μας εδώ τα εγχώρια, η κυβερνητική αλλαγή έφερε άλλα πρόσωπα και στην αθλητική ηγεσία. Ο Αυγενάκης στη θέση του Βασιλειάδη θα είναι αυτός που θα πρέπει να λύσει το καυτό θέμα με την αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά. Αντικειμενικά κρίνοντας πάντως η όλη υπόθεση οδεύει σε φιάσκο και ο Βασιλειάδης μάλλον θα κριθεί σαν αποτυχημένος για το πείραμα της αναδιάρθρωσης γιατί σχεδιάστηκε στο... πόδι, κι ακόμα προχειρότερα προσπάθησε να εφαρμοστεί. Χωρίς καν να έχουν τσεκάρει αν τους βγαίνουν τα οικονομικά δεδομένα. Η προχειρότητα στο μεγαλείο της. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και μπρος με τον Αυγενάκη. Ο νυν πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε δηλώσει προεκλογικά σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης δεν έχει σοβαρότητα όπως σχεδιάστηκε. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τι θα αντιπροτείνει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ποια φόρμουλα θα βρεθεί για τα τηλεοπτικά. Η λογική λέει πάντως ότι τα τρελά ποσά που ακούγονταν δεν θα ισχύσουν. Για να δούμε...
Γενικά, κάτι χρηματικά ποσά του στυλ 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τον ΠΑΟΚ και 2,5 για τον ΟΦΗ και συνολικά 16 για την Super League 2 αποτελούν πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και τον μέσο φίλαθλο που τα βγάζει δύσκολα πέρα. Οι Έλληνες παράγοντες καλοβλέπουν το δημόσιο-κρατικό χρήμα της ΕΡΤ, όντας όμως οι ίδιοι οι κύριοι υπαίτιοι που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άδειες κερκίδες, μέτριο έως κακό θέαμα, ελάχιστος ανταγωνισμός και μεταγραφές από το κάτω ράφι. Άλλα τα...μπικικίνια από τα τηλεοπτικά τα θέλουν οι ξύπνιοι γιατί ξέρουν ότι αυτά τα ποσά δεν θα τα βρουν ποτέ από ιδιώτη πάροχο και συνδρομητικό κανάλι. Με δικές τους ευθύνες έχει οδηγηθεί το προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο στην απαξίωση, όμως η μπίζνα είναι μπίζνα. Εδώ δεν μπόρεσαν να κάνουν τελικό Κυπέλλου με κόσμο κι ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που ήταν από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πλακώθηκαν στο ξύλο, για ποια σοβαρότητα μιλάμε;
Ο Χριστοβασίλης πήρε τον Γιαννίκη προπονητή θέλοντας να δείξει επικοινωνιακά ότι δίνει τόπο στα νιάτα και επενδύει στο μέλλον. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, όσο δεν υπάρχει αντίπαλον δέος, όσο δεν εμφανίζεται κάποιος ενδιαφερόμενος στο προσκήνιο, ο Χριστοβασίλης θα παίζει μπάλα μόνος του. Και θα... βαφτίζει το κρέας, ψάρι! Και θα κοιτάει πρωτίστως το συμφέρον του, διότι γνωρίζει ότι... παίζει μπάλα μόνος του.
Μακάρι να πετύχει ο Γιαννίκης, μακάρι να δούμε ένα νέο άνθρωπο να πετυχαίνει στον πάγκο του ΠΑΣ γιατί έχουμε χρόνια να δούμε κάτι ανάλογο, από την εποχή Χριστόπουλου. Εκείνος μετά την Ταβρίγια και τον Άρη Λεμεσού στην Κύπρο, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Εύχομαι τα καλύτερα στον συνομήλικο μου προπονητή. Έχουμε ακριβώς την ίδια ηλικία. Θα βρει πολλά εμπόδια στο διάβα του, αλλά μακάρι να τα καταφέρει. Και οφείλει να γνωρίζει ότι τα περισσότερα εμπόδια θα τα βρει εντός των τειχών, παρά εκτός...
Άλλωστε αποτελεί παράδοση (κακή δυστυχώς) να προσπαθεί να κάνει κουμάντο στον ΠΑΣ ο περίγυρος και να προσπαθεί να φτιάξει... κλίμα κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντά του. Πάντα λειτουργώντας υπόγεια και βάζοντας εμπόδια και... τρικλοποδιές στα ικανά και αξιόλογα στελέχη της ομάδας.
Θλιβεροί συμμέτοχοι, δυστυχώς, σε αυτά τα παιχνίδια και πολλά ΜΜΕ. Κύριε Γιαννίκη και λοιπό τεχνικό επιτελείο, καλώς ήρθατε στην ομάδα. Δυστυχώς, εμείς δεν ξέραμε τι εστί Ράντοβατς και τι εστί Πανουργιάς. Ίσως να μην κάνουμε καλό ρεπορτάζ, να μην είμαστε καλοί στην δουλειά μας. Ίσως πάλι τα παράκεντρα εξουσίας μέσα στην ομάδα να προσπαθούν να ευνοήσουν συγκεκριμένα ΜΜΕ, όπως κάνουν διαχρονικά. Ίσως πάλι αυτές οι διαρροές να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, επιχειρηματικά και εμπορικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος του ΠΑΣ είναι υποψιασμένος, γνωρίζει καλά ποιος είναι ποιος και από που αντλούνται οι πληροφορίες. Γι’ αυτό και έχει γυρίσει εδώ και χρόνια την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές και στους γνωστούς-άγνωστους ρουφιάνους και τα... τσιράκια. Άλλωστε κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στους οπαδούς του ΠΑΣ, με τα γνωστά αποτελέσματα. Μακάρι να βρεθεί κάποιος μια μέρα που θα κόψει το καρπούζι στη μέση και θα μοιράσει εξίσου και τα... κουκούτσια.