ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, η 20η αγωνιστική ήταν «λουκούμι» για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται κοντά του στην βαθμολογία.
Οι βαθμοί που πήρε ο ΠΑΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν από «χρυσάφι» και είναι πολύ πιθανό να του χαρίσουν στο τέλος και την παραμονή. Ο Πετράκης είχε να αντιμετωπίσει αρκετές ελλείψεις και αναγκαστικά άλλαξε σχηματισμό κατεβάζοντας την ομάδα με 3-4-3 και τον Νικολιά αριστερό μπακ-χαφ. Εκτός από τις απουσίες όμως, ο Κρητικός αποδείχτηκε καλά διαβασμένος για το ματς καθώς προσάρμοσε τα πλάνα του στο σύστημα του Δώνη για τον Παναθηναϊκό, το οποίο επίσης ήταν 3-4-3, με μια μικρή διαφοροποίηση καθώς η τριάδα δεν έπαιζε ακριβώς στην ίδια ευθεία.
Γενικά το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και με λιγοστές φάσεις, εκείνο όμως που μετράει για τον ΠΑΣ είναι οι τρεις πόντοι της νίκης. Ο Αθανασιάδης πέτυχε το δεύτερο του γκολ και συνολικά ήταν ο πιο επικίνδυνος από την τριάδα της επίθεσης. Δεύτερο γκολ για τον Κλάους μετά από εκείνο κόντρα στον ΟΦΗ. Μακάρι να πάρει μπρος κι αυτός γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει πείσει ότι είναι η πρωτοκλασάτη μεταγραφή. Άλλωστε, επιθετικός και γκολ είναι έννοιες ταυτόσημες.
Ήταν η δεύτερη σερί νίκη του ΠΑΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία. Πέρσι ήταν ο μεγάλος Πέδρο Κόντε που με δύο προσωπικά γκολ είχε χαρίσει με 2-1 τη νίκη στους Ηπειρώτες. Φέτος όμως ήταν μια βαθιά βαθμολογική ανάσα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος καθώς μπήκαμε στο τελευταίο κομμάτι.
Η διοίκηση Χριστοβασίλη έχει κάνει κατά καιρούς αρκετά λάθη τα οποία και έχουμε καυτηριάσει μέσα από αυτή εδώ τη στήλη. Πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι. Στο θέμα της μετακίνησης οπαδών των λεγόμενων μεγάλων ομάδων κράτησε την προσωπική του υπόσχεση ο Χριστοβασίλης και δεν έδωσε σε καμία ομάδα εισιτήρια. Άρης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπαιξαν στα Γιάννινα χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς. Για να ολοκληρωθεί το παζλ πρέπει να μείνει και ο ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο την τελευταία αγωνιστική. Για να μην μπορεί κανείς να του προσάψει μεροληψία ή διαφορετική συμπεριφορά. Κι από ότι μαθαίνω, η φιέστα του ΠΑΟΚ ΔΕΝ θα γίνει στα Γιάννινα.
Μετά το τέλος της 20ης αγωνιστικής αρκετές ομάδες μπήκαν ή μπλέχτηκαν στο κόλπο της παραμονής. Η έκπληξη της αγωνιστικής ήταν το διπλό του πεσμένου Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Στους 22 βαθμούς ο Πανιώνιος που μπήκε για τα καλά σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή.
Ένα γκολ του Λιβάγια χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ και ο ΠΑΣ ξέφυγε 3 από τους Κρητικούς. Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό φέτος ο Κομπότης.
Μπλεξίματα και για τον Αστέρα Τρίπολης του Γιώργου Παράσχου που ηττήθηκε με το βαρύ 0-3 από τον Άρη στην Τρίπολη, με τον Σάββα Παντελίδη να παίρνει τη δική του προσωπική ρεβάνς. Ο Άρης ξέφυγε στο +4 από τον Παναθηναϊκό και είναι φαβορί για την πεντάδα. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε 2-0 της Λάρισας, όμως στο β' μέρος κορόιδευε και έτσι οι Λαρισαίοι πήραν την ισοπαλία με 2-2.
Άφησα για το τέλος το ντέρμπι της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού και ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το γρήγορο γκολ του Βιεϊρίνια, η δύναμη της έδρας και η καλή άμυνα χάρισαν τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ στέφεται δικαίως πρωταθλητής, είναι πιο σταθερή ομάδα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Και τα πρωταθλήματα τα δίνουν οι καλές άμυνες και η σταθερότητα και όχι τόσο οι καλές επιθέσεις.
Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίθηκε και πάει στον Λευκό Πύργο και τον ΠΑΟΚ, ενώ όπως όλα δείχνουν κλειδώνει και η πεντάδα με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη. Η υπόθεση που θα μείνει ανοιχτή μέχρι τέλους θα είναι η παραμονή, εκεί που εμπλέκεται και ο ΠΑΣ φέτος.
Το σημαντικό για τον ΠΑΣ, όπως έχουμε γράψει πολλάκις, είναι να εκμεταλλευτεί την έδρα, να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα Γιάννινα και να μην χάσει τα ντέρμπι παραμονής σε Λαμία, Λιβαδειά και Ηράκλειο. Αν κερδίσει και τον Ατρόμητο το Σάββατο θα έχει κάνει σημαντικό βήμα παραμονής.
Στην ενίσχυση του κέντρου της άμυνας προχώρησε ο ΠΑΣ με την απόκτηση του Γιάννη Κάργα. 24 χρονών με αρκετές παραστάσεις από ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την εμπειρία του εξωτερικού στη Λευκορωσία με τη φανέλα της Ντιναμό Μπρεστ. Χρειάζονταν ένας ακόμα στόπερ για τον ΠΑΣ καθώς ο Πετράκης επιλέγει πολύ συχνά το 3-5-2 και την τριάδα της άμυνας.