ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του Πρωινού Λόγου, ένα άκρως ενδιαφέρον αθλητικά και αγωνιστικά Σαββατοκύριακο ξεκινάει σήμερα, γεμάτο παιχνίδια και δράση.
Εκείνο που ξεχωρίζει είναι το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ για την 12η αγωνιστική της Super League. Μετά το μπαράζ της Ρόδου το 2001, οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων χαρακτηρίστηκαν από εντάσεις και πολλά ευτράπελα, με αποκορύφωμα τις διακοπές, τα… κολλημένα αυτοκόλλητα και την αδιαθεσία του Βεζυρίδη σε εκείνο το αλήστου μνήμης παιχνίδι τον Γενάρη του 2011.
Το ζητούμενο στον αθλητισμό, όπως και στην καθημερινότητα μας, είναι να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Τα χρόνια έχουν κυλήσει και κάποιες κόντρες, όπως του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο υπογράφων τη στήλη ήταν στην Ρόδο το 2001, ως φίλαθλος τότε και ανήκε στα θύματα εκείνης της επίθεσης, όμως πλέον πρέπει να ξεπεράσουμε τις κόντρες του παρελθόντος.
Σίγουρα η πλευρά του ΠΑΣ δεν πρέπει να λησμονήσει ότι σε εκείνα τα επεισόδια πριν 17 και χρόνια, ένας άνθρωπος έχασε το μάτι του και άλλαξε όλη η ζωή του, όμως το μίσος φέρνει μίσος και η βία γεννά βία. Οπότε αυτός ο φαύλος κύκλος κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ουσιαστικά σήμερα παίζονται έξι βαθμοί και όχι τρεις, καθώς ΠΑΣ και ΟΦΗ έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή. Αμιγώς αγωνιστικά ο ΠΑΣ έχει καλύτερη ομάδα από τον ΟΦΗ και έχει υπεροπλία σχεδόν σε όλες τις γραμμές, ιδίως μεσοεπιθετικά. Ομάδα και σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι ο Πετράκης θα παρατάξει τον ΠΑΣ και πάλι με 4-3-3 σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο που θα «κατεβάσει» τον ΟΦΗ με 4-2-3-1.
Η συμμετοχή του Κρίζμαν θεωρείται δεδομένη παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε την Πέμπτη, όπως και το ότι θα έχουμε και πάλι ελληνικό δίδυμο στα άκρα της άμυνας με τους Αποστολόπουλο και Μπουκουβάλα. Το ζητούμενο είναι αν θα παίξει βασικός ο Στέφανος Αθανασιάδης και σε ποια ακριβώς θέση, στο κέντρο της επίθεσης ή στο αριστερό άκρο.
Η ψυχολογία του ΠΑΣ είναι ανεβασμένη μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, όμως για να έχει αξία το τρίποντο κόντρα στους Βοιωτούς θα πρέπει να κερδίσει και τους Κρητικούς. Η διοίκηση της ομάδας κινήθηκε και πάλι σωστά στο θέμα των εισιτηρίων. 10 ευρώ στην μεγάλη και 5 ευρώ στην παλιά σκεπαστή είναι αντικειμενικά πολύ καλές και προσιτές τιμές για ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν μην τι άλλο, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε! Αναμένεται αρκετός κόσμος σήμερα στο «Ζωσιμάδες», περισσότερος από κάθε άλλη φορά φέτος.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το ματς των ισόβαθμων Άρη και Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Κυριακής. Στη μάχη της ουράς που ενδιαφέρει άμεσα τον ΠΑΣ ιδιαίτερα κομβικό είναι το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ η Λάρισα υποδέχεται τον Πανιώνιο. Με νίκη σήμερα ο ΠΑΣ μπορεί να ανέβει αρκετά βαθμολογικά και να αφήσει τουλάχιστον μία ακόμα ομάδα από κάτω του βαθμολογικά. Τη Λαμία σίγουρα, μπορεί και τη Λάρισα.
Μια άλλη ομάδα Α Εθνικής, η γυναικεία ομάδα της Προοδευτικής Περάματος παίζει αύριο το μεσημέρι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι με μια άλλη ομάδα της Κρήτης, τον Εργοτέλη. Ακόμα μια μονομαχία Ιωαννίνων-Ηρακλείου, αυτή τη φορά σε επίπεδο γυναικών. Κι αυτό το ματς είναι κρίσιμο καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας. Ας ελπίσουμε ότι η γιαννιώτικη ομάδα θα κατακτήσει την πρώτη της νίκη μετά από 2 ήττες και μια ισοπαλία.
Μετά τη νίκη επί του Ναυπακτιακού Αστέρα, τα Σερβιανά παίζουν ξανά εντός έδρας και μάλιστα αυτή τη φορά με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Φούφα. Με τον Νίκο Γκούρα στον πάγκο της, η ομάδα των Σερβιανών ανέβηκε βαθμολογικά και το παλεύει για την παραμονή. Όμως η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς στην Γ Εθνική σχεδόν οι μισές ομάδες υποβιβάζονται.
Για την 7η αγωνιστική της Γ Εθνικής στο μπάσκετ ο ΑΓΣΙ υποδέχεται τους Τιτάνες Παλαμά και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα του στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας στα Γρεβενά, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ρεπό. Δύο ομάδες στις 3 πρώτες θέσεις της Γ Εθνικής και η ανοδική πορεία συνεχίζεται. Το γιαννιώτικο μπάσκετ βγαίνει σιγά σιγά από την αφάνεια.