ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, πολύ εύκολη νίκη πήρε ο ΠΑΣ κόντρα στην αδύναμη Θύελλα Καμαρίου την Πέμπτη και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για να αποκλειστεί πλέον πρέπει να συμβούν πράγματα και θάματα, δηλαδή να χάσει πάνω από 3-0 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο την τελευταία αγωνιστική και να βγει τρίτος στην τριπλή ισοβαθμία που θα προκύψει σε αυτή την περίπτωση. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα του Πετράκη θα είναι σοβαρή και κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος σημειωτέον ηττήθηκε με 1-6 από τον Ατρόμητο την Τετάρτη. Βαρύ σκορ για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Το παιχνίδι κόντρα στην αδύναμη ομάδα της Σαντορίνης δεν χωράει και ιδιαίτερη κριτική και κρίθηκε πολύ νωρίς. Από ένα σημείο και μετά ο Πετράκης το είδε ως φιλικό-προπόνηση και έκανε διάφορες δοκιμές ενόψει του αγώνα με τη Λαμία. Τέσσερα γκολ ο Λουκίνας και ένα ο Σκόνδρας. Φαντάζομαι για τον Λουκίνα είναι και ρεκόρ καριέρας τα τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι.
Σαν γιορτή το είδαν το ματς οι άνθρωποι της Θύελλας Καμαρίου. Ο προπονητής τους Κώστας Μιχάλης ευχαρίστησε τον ΠΑΣ για τη φιλοξενία, ενώ ο άνθρωπος μας μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Οι 15-20 φίλοι της ομάδας από τη Σαντορίνη φόρεγαν συλλεκτικά κασκόλ και έκατσαν μαζί με τους φίλους του ΠΑΣ στη μεγάλη κερκίδα. Ωραίες εικόνες ε; Μακάρι να τις βλέπαμε συχνότερα στο κακόμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γενικά ο ΠΑΣ χρειάζεται και στο πρωτάθλημα λύσεις στην επίθεση. Και όσο δεν σκοράρουν αυτοί που χρησιμοποιούνται, τότε ο Πετράκης θα δοκιμάσει κι άλλες λύσεις όπως οι Λουκίνας και Παμλίδης.
Το ενδιαφέρον είναι στραμένο στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία. Έτσι όπως εξελίχθηκαν πλέον τα πράγματα είναι οριακό το ματς. Κι εξηγούμαι: η Λαμία κέρδισε τον Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική και ανέβηκε στους 9 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΣ. Η ομάδα του Πετράκη προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Ξάνθη και έχει μείνει καθηλωμένη στους 6. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κι άλλο δεν χωράει άλλο στραβοπάτημα, ιδίως εντός έδρας και με αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο.
Γενική είσοδο με μόλις 5 ευρώ έβαλε η ΠΑΕ, κίνηση καλής θέλησης για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Πιστεύω ότι θα έχει περισσότερο κόσμο σε σχέση με το προηγούμενο εντός με τον Παναιτωλικό. Βοηθάει και η μέρα, αλλά και η κρισιμότητα του παιχνιδιού. Μακάρι αυτή τη φορά να μην υπάρξουν πάλι διαιτητικά λάθη ούτε υπέρ ούτε εναντίον του ΠΑΣ. Από πλευράς ΚΕΔ πάντως δεν ήταν και πολύ ορθό να στείλουν τέταρτο διαιτητή τον Κοτσάνη που έκανε του κόσμου τις...κοτσάνες στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Όχι ότι μπορεί να επηρεάσει ένας τέταρτος διαιτητής ιδιαίτερα τη ροή ενός παιχνιδιού, αλλά δεν ήταν και η πιο ορθολογιστική κίνηση ο ορισμός του σε παιχνίδι του ΠΑΣ ένα μήνα μετά τα "όργια" στο Περιστέρι.
Συνολικά η 9η αγωνιστική έχει πολλά ντέρμπι, τόσο στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας όσο και στην ουρά. Πρώτο χρονικά το ματς του πρώτου με τον δεύτερο της βαθμολογίας. Ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ σήμερα στο Περιστέρι. Αν περάσει νικηφόρα κι από εκεί ο ΠΑΟΚ, δεν βλέπως ποιος μπορεί να τον σταματήσει.
Αθηναϊκό ντέρμπι σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Τα «μωρά» του Δώνη μετρούν τις δυνάμεις του κόντρα σε έναν ακόμα δυνατό αντίπαλο. Την περασμένη αγωνιστική στην Τούμπα δεν τα κατάφεραν, για να δούμε κόντρα στον άλλο Δικέφαλο. Αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του ο Ουζουνίδης, σε ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες.
Σε δυσχερή θέση βρίσκεται βαθμολογικά ο Λεβαδειακός με μόλις 3 βαθμούς και υποδέχεται τη Λάρισα του Κούγια. Νέος προπονητής στον Λεβαδειακό ο Ιταλός Σανίνο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Φέστη της ΑΕΛ. Ο πόλεμος του Κούγια με τους οπαδούς της Λάρισας καλά κρατεί και τώρα άρχισαν και οι ανακοινώσεις ονομάτων και η δημοσίευση φωτογραφιών.
Στα κυριακάτικα παιχνίδια ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σε ένα ακόμα ντέρμπι. Βαριά ήττα από την ΑΕΚ ο Άρης την περασμένη αγωνιστική, οριακή νίκη ο Ολυμπιακός με Απόλλωνα. Δύσκολα προβλέψιμο παιχνίδι, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Ο ΟΦΗ παίζει στην Κρήτη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αν χάσει κι αυτό το ματς η ομάδα της Ριζούπολης και μείνει χωρίς πόντο, τότε δύσκολα να υπάρξει γυρισμός. Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, φαίνεται ότι ίσως ο Απόλλωνας γίνει ο περσινός Πλατανιάς.