ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ένα γεμάτο αθλητικά Σαββατοκύριακο ξεκινάει σήμερα με πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια.
Θα ξεκινήσω όμως εκφράζοντας μια απορία, νομίζω ένα λογικό ερώτημα. 7 από τα 8 παιχνίδια της Α’ Ερασιτεχνικής γίνονται σήμερα, δύο ώρες πριν το εντός έδρας ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό. Θύμαμαι στο πρόσφατο παρελθόν ότι για τέτοια είδους ζητήματα υπήρχε αγαστή συνεργασία της ΕΠΣΗΠ με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και πάντα υπήρχαν τροποποιήσεις.
Σε συντριπτικό ποσοστό οι παίκτες, οι παράγοντες και οι φίλαθλοι των ομάδων του ερασιτεχνικού είναι και φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, του μεγαλύτερου αθλητικού σωματείου της πόλης και γενικότερα της Ηπείρου. Να ζήτησαν όλες οι ομάδες να παίξουν Σάββατο, μέρα εργάσιμη για πολλούς, το θεωρώ απίθανο πάντως.
Εκατέρωθεν ανακοινώσεις από τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού για τη μη χορήγηση εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Το έχω ξαναγράψει μέσα από αυτή τη στήλη ότι παιχνίδια χωρίς οπαδούς των δύο ομάδων, είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Όμως πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Και επειδή πρέπει να γράφουμε τα πράγματα αντικειμενικά και χωρίς παρωπίδες οι Αγρινιώτες ήρθαν κανονικά πέρυσι και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Μια συμφωνία όμως πρέπει να τηρείται και από τις δύο πλευρές, αλλιώς δεν είναι συμφωνία, είναι εκμετάλλευση. Για τους οπαδούς του ΠΑΣ υπήρξε απαγορευτικό στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου από την αστυνομία της Αιτωλοακαρνανίας. Το γιατί επιτράπηκε η μία μετακίνηση και η άλλη όχι δεν μπόρεσα να το καταλάβω είναι η αλήθεια.
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά.

Ο ΠΑΣ έβγαλε ένα βαρύ πρόγραμμα των 6 πρώτων αγωνιστικών με 6 βαθμούς. Ούτε ιδιαίτερα καλή, ούτε όμως και άσχημη συγκομιδή. Τώρα το πράγμα στρώνει αρκετά και το σημαντικότερο, έχει και πολλά παιχνίδια στην έδρα του με αντιπάλους στα μέτρα του, αρχής γεγομένης σήμερα με τον Παναιτωλικό. Από τα λόγια όμως μέχρι τον αγωνιστικό χώρο υπάρχει μεγάλη διαφορά. Πέρυσι η ομάδα εμφάνισε την κατάρα των ισοπαλιών στο «Ζωσιμάδες». Φέτος καλείται να είναι πιο αποτελεσματική στην έδρα της με μικρομεσαίους αντιπάλους, αν θέλει να έχει βλέψεις για κάτι καλό.
Ένα είναι δεδομένο. Στις 6 πρώτες αγωνιστικές και οι δύο ομάδες είχαν προβληματική εικόνα στην αμυντική τους λειτουργία. Ο Παναιτωλικός διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή όπως ο Μανά, ο Μπαρμπόσα και ο Ντίαζ και θέλει προσοχή η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ. Στα φιλικά του Αυγούστου στα Γιάννινα και το Αγρίνιο οι τρεις παραπάνω εξέθεσαν σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνα των Ηπειρωτών. Όμως και η άμυνα του Παναιτωλικού μπάζει και ιδίως με την απουσία του έμπειρου Έρικσον καθώς ο Σουηδός ήταν ο κινητήριος μοχλός της Αγρινιώτικης ομάδας στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζει το αυριανό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Διψασμένοι οι «κίτρινοι», πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ. Ντέρμπι από τα παλιά. Αν ρισκάρω μια πρόβλεψη θα πω ότι η «δίψα» του Άρη ίσως μετρήσει περισσότερο από την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Αυτά τα παιχνίδια είναι σχεδόν πάντα ειδικών συνθηκών.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του. Δύο ομάδες χωρίς άδεια και με περιορισμό μεταγραφών, με διαφορετικές όμως πορείες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Η ΑΕΚ παίζει με το ουραγό Απόλλωνα στην γειτονική στη Νέα Φιλαδέλφεια έδρα της Ριζούπολης. Λογικά θα πάρει εύκολα ή δύσκολα τη νίκη κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα, λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το Λάρισα - Λαμία, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες.
Ο Λεβαδειακός έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα και θέλει να ρεφάρει στην έδρα του κόντρα στη Ξάνθη.
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ που μαζί με τον Απόλλωνα είναι οι πιο αδύναμες ομάδες μέχρι τώρα. Δεν θα χάνει συνέχεια βαθμούς στην έδρα του όμως ο ΟΦΗ. Είναι στατιστικά αδύνατον. Έχει τη χειρότερη άμυνα βέβαια με 14 γκολ παθητικό, αλλά κάπου θα τσιμπήσει και βαθμούς, δεν θα χάνει συνέχεια.
Τέλος, τη Δευτέρα ο επίσης πρωτοπόρος Ατρόμητος παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Καλό ματσάκι θα είναι αυτό.