ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, η 6η αγωνιστική δεν διαφοροποίησε κατά πολύ την κατάσταση στη βαθμολογία της Super League, με εξαίρεση το γεγονός ότι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος ξέφυγαν 3 βαθμούς από ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Το Σάββατο στο Περιστέρι δυστυχώς η στήλη μας επαληθεύτηκε. Ο Κάναντι αποδείχτηκε πολύ πιο διαβασμένος και προσεκτικός σε σχέση με το ματς Κυπέλλου και ο Ατρόμητος με... μισό γκολ κέρδισε τον ΠΑΣ.
Είναι δεδομένο ότι ο διαιτητής Κοτσάνης έκανε χοντρό λάθος στη φάση του πέναλτι. Ιδίως του Ξύδα είναι καραμπινάτη παράβαση που δεν χρειάζεσαι καν ριπλέι για να το καταλάβεις! Όμως αν κάποιος σταθεί στη διαιτησία προσπαθώντας να αναλύσει την ήττα του ΠΑΣ στο Περιστέρι, θα δει το δέντρο και θα χάσει το δάσος.
Ποιο είναι το «δάσος» λοιπόν; Το δάσος είναι ότι με το 3-5-2 και το παιχνίδι από τα άκρα ο ΠΑΣ έχει γίνει απολύτως προβλεπόμενος και δεν μπορεί να γίνει δημιουργικός. Δεν μπορεί ούτε να παράξει ευκαιρίες ούτε καν να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ευκαιρίες.
Ο Ατρόμητος έβαλε ένα γκολ με στραβοκεφαλιά του Κουλούρη. Ούτε αυτός ήξερε τι έκανε στη φάση. Το θέμα δεν είναι αυτό, τέτοια γκολ στην Ελλάδα μπαίνουν συχνά.
Το θέμα είναι ότι η ομάδα είχε μπροστά της 55 λεπτά, ένα ημίχρονο και παραπάνω, και δεν έκανε ούτε μισή φάση. Αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο ακόμα και από το ίδιο το αποτέλεσμα και τους βαθμούς που χάθηκαν.
Τι είναι αυτό που φταίει και η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τελικές προσπάθειες, ιδίως όταν μένει πίσω στο σκορ; Κακά τα ψέματα, από τον ΠΑΣ λείπει ένα δημιουργικό χαφ, ένα ποιοτικό 8αρι, που θα κάνει παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Με όποιο σύστημα κι αν αγωνίζεσαι, ΠΑΝΤΑ χρειάζεσαι ένα καλό χαφ, είτε στον άξονα είτε στα άκρα.
Την καλή κάθετη πάσα την έχει ο Γιάκος, αλλά του λείπει η ταχύτητα και το εύκολο transition από το κέντρο στην επίθεση. Μέχρι τώρα ο Νικολιάς είναι αυτός που έχει τις περισσότερες ασίστ.
Στο διάστημα της διακοπής ο Πετράκης και οι συνεργάτες του πρέπει να δουλέψουν πολύ πάνω στο επιθετικό κομμάτι. Για να είμαστε δίκαιοι όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Ρεθυμνιώτης φέτος προσπάθησε να κάνει τον ΠΑΣ πιο επιθετικό. Σε όλη την προετοιμασία και τα φιλικά δοκίμαζε το 4-4-2 που είναι πιο επιθετικογενές από το 3-5-2. Όμως όταν στα δύο πρώτα ματς δέχεσαι 7 γκολ, είναι λογικό να θες να διαφυλάξεις τα νώτα σου.
Γενικά πάντως, οι παίκτες κάνουν τα συστήματα να δουλεύουν ή όχι σωστά και όχι τα συστήματα τους παίκτες.
Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλο 1-1. Γκολάρα ο Φορτούνης, αλλά με την ανοησία του να βρίσει προς την μαθητική κερκίδα, αδίκησε ακόμα και ο ίδιος την ομορφιά του γκολ που πέτυχε. Η... αποδεκατισμένη ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπακασέτα.
Κερδισμένος από την ισοπαλία στο ντέρμπι ήταν ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Γιαννιώτη Τάση από πλευράς ΠΑΟΚ, κυρίως για ένα πέναλτι πάνω στον Καρέλη.
Ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 τον Άρη και απέδειξε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ευάλωτη στα εκτός έδρας παιχνίδια σε αντίθεση με τη δυναμική που έχει στην έδρα της.
Ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-1 τον Λεβαδειακό και η παραμονή του Δέλλα στον πάγκο πήρε παράταση. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με 2-0 όμως τα...χρειάστηκαν στο τέλος όταν ο Λεβαδειακός μείωσε και έχασε ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε το «τρίποντο» στο 90'. Ο Μανιάς έδωσε το προβάδισμα, όμως ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τέλος με πέναλτι του Μακέντα.
Το... καλό της αγωνιστικής ήταν το τελευταίο ματς. Ο διαιτητής Λάμπρου είδε πέναλτι παράβαση που ήταν φάουλ εκτός περιοχής και η Ξάνθη νίκησε τη Λάρισα με 1-0. Ο Κούγιας... μαινόμενος τα έβαλε με τους πάντες και τα πάντα στο τέλος του αγώνα και έβγαλε μισή... ντουζίνα ανακοινώσεις!