ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, τρίτη σερί νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο και μάλιστα επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Μετά τους Απόλλωνα και Άρη για το πρωτάθλημα, σειρά είχαν οι Περιστεριώτες.
Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού της Τρίτης ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει φέτος μέχρι στιγμής από τον ΠΑΣ. Η μεσοεπιθετική γραμμή σε μεγάλα κέφια, με όρεξη και τους αυτοματισμούς να δουλεύουν άψογα.
Το 3-5-2 ταιριάζει στον ΠΑΣ όσο σε καμία άλλη ελληνική ομάδα και μάλλον θα το σκεφτεί πολύ ο Πετράκης για να το ξαναφήσει. Είναι λιγότερο επιθετικογενές φυσικά από το 4-4-2 που δούλευε η ομάδα όλο το καλοκαίρι, όμως στην πράξη αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικό. Αφενός γιατί συμμάζεψε την άμυνα και αφετέρου γιατί δίνει δύναμη στα άκρα, εκεί όπου ο ΠΑΣ έχει ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες.
Οι περισσότεροι από αυτούς που έπαιξαν στο Περιστέρι θεωρούνται αναπληρωματικοί, ρεζέρβες που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Για μένα άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και κάποιοι εξ αυτών έδειξαν πράγματα στον Πετράκη ότι μπορεί να τους υπολογίζει άμεσα και για το πρωτάθλημα.
Ο Κύπριος τερματοφύλακας Μιχαήλ που ΟΛΟΙ μας είχαμε υποτιμήσει καθώς ήρθε τελευταία στιγμή δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη μας έδειξε ότι μπορεί και αξίζει ευκαιριών. Έκανε 3-4 εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο συναγωνισμός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα κάνει καλύτερο και τον Βελλίδη, ο οποίος καλώς ή κακώς δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Βέβαια για να κριθεί ο νεαρός Κύπριος σωστότερα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο ποσοτικό δείγμα, δηλαδή να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια. Πάντως το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό και εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο τον Πετράκη.
Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ουκρανό τον Κούζικ. Ο Ορέστης του ΠΑΣ ήταν όλα τα λεφτά μπροστά. Και πολύ έξυπνη η κίνηση του Πετράκη να τον αλλάξει πλευρά και να τον πάει δεξιά όταν ο Κάναντι έκανε εσωτερική αλλαγή με τα πλάγια μπακ του. Κέρδισε το πέναλτι, είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ, αλλά και σε όλες τις φάσεις του ΠΑΣ.
Καλός και ο Γιάκος που είναι γνωστό ότι έχει καλή κάθετη πάσα, σαν αυτή που έβγαλε στο Κρίζμαν στο πρώτο γκολ. Ο Κροάτης έκανε ωραία διαγώνια κίνηση, ενώ και το τελείωμά του στην απέναντι γωνία ήταν άπιαστο.
Ο Αποστολόπουλος ήταν από τους διακριθέντες και έβγαλε εξαιρετική ασίστ στο δεύτερο γκολ στον Ξύδα, αλλά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Επιθετικά είναι ένα κλικ πιο πάνω από τον Μπουκουβάλα, ενώ στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν καλός και ανασταλτικά.
Ο Ξύδας πέτυχε το πρώτο του γκολ και ήταν αρκετά καλός. Ο νεαρός Χιώτης ήρθε στον ΠΑΣ με εξαιρετικές συστάσεις και θα βοηθήσει στη συνέχεια ακόμα περισσότερο.
Για να μην γράφουμε όμως μόνο τα καλά, η εμφάνιση στο Περιστέρι είχε και αρνητικά. Καταρχήν, ο Κακούμπα δεν έχει μπει ακόμα στο κλίμα της ομάδας. Ο Μπρούνο του Ατρόμητου τον ταλαιπώρησε αφάνταστα, ενώ και όταν έβγαινε μπροστά είχε πολύ αργές επιστροφές και άφηνε την ομάδα εκτεθειμένη.
Το κέντρο της άμυνας έπαιζε πρώτη φορά μαζί και είχε προβλήματα από τον Μούγιακις στο πρώτο μέρος. Τα δοκάρια και ο Κύπριος σταμάτησαν τον Ατρόμητο. Χρειάζεται και η τύχη στο ποδόσφαιρο για να πάρεις μια νίκη...
Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Χρήστος Θεοδωράκης που έπιασε το πέναλτι του Κρίζμαν είναι Γιαννιώτης. Γιος της παλιάς δόξας του ΑΓΣΙ και προπονητή βόλει Βασίλη Θεοδωράκη. Έφυγε 14 χρονων από τις Ελπίδες Ιωαννίνων και πήγε στις ακαδημίες του Ατρόμητου. Και δεν είναι το μοναδικό γιαννιώτικο ταλέντο που χάθηκε από τον ΠΑΣ. Προφανώς παίζουν κι άλλα ρόλο, εκτός από το ταλέντο...
Ακολουθεί το Σάββατο παιχνίδι με τον ξεκούραστο Παναθηναϊκό που δεν έπαιξε παιχνίδι για το Κύπελλο. Οι πιτσιρικάδες του Δώνη είναι είναι φορμαρισμένοι, όμως και ο ΠΑΣ έχει βρει τον δρόμο του πλέον. Αν κάνει εμφάνιση ανάλογη με το πρώτο μέρος στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ δεν χάνει στο ΟΑΚΑ...