ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, γράψαμε την Παρασκευή μέσα από αυτή εδώ τη στήλη ότι το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Άρη θα είναι ένα τεστ δυνάμεων και τακτικής και για τις δυο ομάδες.
Ο Γιάννης Πετράκης αποδείχτηκε πολύ πιο διαβασμένος από τον Πάκο Ερέρα για αυτό το παιχνίδι και με εξαιρετικό στήσιμο και τακτική ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη και ανάγκασε τον Άρη στην πρώτη του φετινή ήττα.
Σημείο-κλειδί στο παιχνίδι ήταν το γεγονός ότι ανασταλτικά ο ΠΑΣ κατάφερε να μπλοκάρει τα επιθετικά ατού του Άρη, τους Ντιγκινί, Γκάμα και Γκαρσία. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια αυτοί οι τρεις είχαν κάνει τη ζημιά σε Λαμία, Λάρισα και Λεβαδειακό.
Το 3-5-2 ως σύστημα συμμάζεψε κατά πολύ την άμυνα και φέρνει νίκες, ως εκ τούτου νομίζω ότι ο Πετράκης θα το...μονιμοποιήσει και πάλι. Άλλωστε ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ήταν ο πρώτος που το επανέφερε στα ελληνικά γήπεδα το 2016 όταν κλήθηκε να διαχειριστεί την αποχώρηση του Τσάβες, με αποτέλεσμα την πορεία πρωταθλητισμού που έκανε ο ΠΑΣ στο δεύτερο γύρο.
Το συμμάζεμα της άμυνας και η πολύ καλή παρουσία των μέσων έδωσε τη νίκη το Σάββατο στον ΠΑΣ. Για μένα καλύτερος ήταν ο Βιδάλ και τον ακολούθησε ο Νικολιάς. Πολλά χιλιόμετρα και πολύ έξυπνο παιχνίδι κι από τους δύο. Στον Βραζιλιάνο έκανε καλό ο αποκλεισμός από την αποστολή στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ από τον Πετράκη. Ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ και στη Ριζούπολη. Ο Αλέξης Νικολιάς είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, αν όχι ο ποιοτικότερος. Πέρυσι στάθηκε άτυχος λόγω των δύο τραυματισμών, που τον άφησαν πολύ πίσω. Αν δεν συμβεί καμία αναποδιά, προβλέπω ότι φέτος θα είναι η χρονιά του.
Αρκετός κόσμος το Σάββατο στο «Ζωσιμάδες», αλλά σίγουρα όχι γεμάτο. Οι οπαδοί του Άρη δεν ήρθαν στα Γιάννινα, γεγονός που αποδεικνύει ότι όταν θέλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς (αστυνομία, ΠΑΕ κτλ) μπορούν, να συνεργαστούν και να γίνει η δουλειά αποτελεσματικά. Σε αντίθεση με ότι έγινε πέρυσι με τον ΠΑΟΚ. Είπαμε, το πάθημα έγινε μάθημα! Αρκεί φέτος να τηρηθεί αυτή η στάση σε όλα τα ματς με τις «μεγάλες» ομάδες.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει η σοφή λαική ρήση. Η μαθητική κερκίδα άνοιξε στη θύρα 1 στο παιχνίδι με τον Άρη. Επόμενο βήμα η παρουσία παικτών στα σχολεία της πόλης. Κάπως έτσι δίνονται τα κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είτε ως φίλαθλοι είτε ως ενεργοί αθλητές και να αποφυγούν άλλα...μονοπάτια. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε ο ΠΑΣ να πηγαίνει σε σχολεία...
Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ είχε Πρίγιοβιτς, ήταν ουσιαστικός και πήρε το ντέρμπι της Τούμπας από την ΑΕΚ που είχε πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια.
Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την πρώτη του νίκη με 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα που μοιάζει πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Στην Τρίπολη πίνουν νερό στο όνομα του Σάββα Παντελίδη και στη δουλειά του.
Σταθερός και αήττητος ο Ατρόμητος, ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΣ στο Κύπελλο. Η ομάδα του επικράτησε με 2-0 της Λάρισας και έκανε την τρίτη νίκη σε τέσσερα ματς.
Την πρώτη της νίκη έκανε η Ξάνθη που επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ με MVP και σκόρερ τον Σλοβάκο Γέντρισεκ. Οι Ξανθιώτες έφτασαν τους 5 βαθμούς. Οι Ηρακλειώτες έμειναν στον 1 βαθμό και έχουν πολύ ευάλωτη άμυνα καθώς έχουν δεχτεί 10 γκολ στα πρώτα 4 ματς.
Τα πιτσιρίκια του Δώνη κέρδισαν και τον Λεβαδειακό με 3-0 στο ΟΑΚΑ. Ήταν το τρίτο σερί ματς που ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει τρία γκολ. Είναι ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο και δείχνει εξαιρετικά φορμαρισμένος.
Σήμερα ο ΠΑΣ παίζει στο κύπελλο με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Πετράκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει στα 4 ματς πρωταθλήματος. Το κύπελλο είναι και πρέπει να είναι στόχος για τον ΠΑΣ. Και σε όμιλο με Ατρόμητο και Ηρακλή τα πράγματα δεν είναι εύκολα, θέλει προσοχή και συνετό ροτέισον.
ΕΠΟ και Super League αδυνατούν να συνεννοηθούν και για τα πιο απλά. Χτες αναβλήθηκαν τρία παιχνίδια κυπέλλου. Το ΑΕΚ-Λαμία, το Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός και το Πανιώνιος - Λάρισα. Επομένως το Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική θα γίνει κανονικά στο ΟΑΚΑ στις 19:00 το ερχόμενο Σάββατο.