Πρωινές Πάσες

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, το πρωτάθλημα επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο μετά τη διακοπή με την 3η αγωνιστική.
Ο ΠΑΣ παίζει αύριο με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Το κατά πόσο ωφέλησε τους Γιαννιώτες η διακοπή θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πετράκης είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του το διάστημα της διακοπής. Πάνω στις πολλές αδυναμίες που εμφάνισε η ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια.
Ο Κρητικός τεχνικός σκέφτεται να επιστρέψει στην τριάδα στην άμυνα για να μην είναι η ομάδα τόσο ευάλωτη όσο στα δύο πρώτα παιχνίδια. Το αν θα το εφαρμόσει κιόλας τελικά θα φανεί αύριο, μαζί με τα αποτελέσματα.
Η αίσθησή μου πάντως είναι ότι μπροστά θα παίξει ο Λέο, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς στροφές. Θυμίζω ότι ήρθε τραυματίας από τον Κισσαμικό και έχασε πολύτιμο χρόνο το καλοκαίρι.
Για τον Στέφανο Αθανασιάδη ο ΠΑΣ είναι μια ευκαιρία. Να αποδείξει ότι δεν είναι τελειωμένος ποδοσφαιρικά. Το πέρασμα από το Ισραήλ πάντως ήταν κακό για την καριέρα του. Φαντάζομαι και ο ίδιος θα έχει κίνητρο στην επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για μένα οι πάντες κρίνονται στο χόρτο και ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέφτεης που δεν λέει ποτέ ψέματα. Σε φυσική κατάσταση πάντως είναι πίσω και θέλει ακόμα δουλειά με τον Αλεξίου για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ενδέχεται πάντως να χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή στο ματς της Ριζούπολης.
Ο Απόλλωνας άλλαξε προπονητή πολύ νωρίς. Ο Ισπανός Αλμπέρτο Μοντεαγούδο αντικατέστησε τον Γάλλο Βαλεριέν Ισμαέλ, ο οποίος φεύγοντας έκανε πολλές καταγγελίες για τον Μονεμβασιώτη, τον πρόεδρο του Απόλλωνα. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει κάνει και αυτή κακό ξεκίνημα και έχει δύο ήττες από Λάρισα και Λεβαδειακό. Δηλαδή 0 βαθμούς.
Η ομάδα της Ριζούπολης είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό κυρίως λόγω της έλλειψης σταθερότητας. Εκτός από τον προπονητή άλλαξε και τεχνικό διευθυντή, με τον Γιάννη Κόντη, πρώην του Άρη, να παίρνει τη θέση του Χρήστου Τσέλιου. Είναι λοιπόν ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΣ πρέπει να πάρει βαθμό ή βαθμούς εκμεταλλευόμενος την αστάθεια του αντιπάλου σε όλα τα επίπεδα.
Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για αύριο στις 19:00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ καθώς ο Απόλλωνας είναι μία από τις επτά ομάδες που βρήκαν "κάλυψη" από τον υφυπουργό Αθλητισμού και "στέγη" στην κρατική τηλεόραση.
Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Κρήτη για να παίξει με τον ΟΦΗ χωρίς τον Πρίγιοβιτς λίγες ημέρες πριν το ευρωπαϊκό ματς με την Τσέλσι.
Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου, λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα της στο Champions League με αντίπαλο τον Άγιαξ στην Ολλανδία. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε και κάποια έκπληξη σε κάποιο από αυτά τα δύο ματς.
Στα κυριακάτικα ματς η Ξάνθη υποδέχεται τον Παναιτωλικό με τους Θρακιώτες να έχουν 1 βαθμό και τους Αγρινιώτες 3. Ενδιαφέρον ματς, ενδεικτικό του που θα κινηθούν φέτος αυτές οι δυο ομάδες.
Οι πιτσιρικάδες του Δώνη παίζουν με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Μέχρι τώρα κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός πάει πολύ καλά, έσβησε ήδη το -6 από την περσινή τιμωρία και δείχνει σοβαρός στο γήπεδο σε αντίθεση με τα διοικητικά του.
Ο Ατρόμητος υποδέχεται τη Λαμία που έχει νέο προπονητή τον Χάβο μετά την αποχώρηση του Τεννέ. Τέσσερις βαθμούς οι Περιστεριώτες, χωρίς βαθμό οι Λαμιώτες.
Στο βραδινό ματς της Κυριακής ο Ολυμπιακός παίζει στο Φάληρο με τον Αστέρα Τρίπολης . Έχουν και οι "ερυθρόλευκοι" μπροστά τους ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ισπανική Μπέτις. Η ομάδα της Τρίπολης έχασε με δύο "μυστήρια" πέναλτι από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Λέτε να τριτώσει το κακό για τους Τριπολιτσιώτες;
Τέλος, ο φορμαρισμένος Άρης τη Δευτέρα υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής. Εύκολα ή δύσκολα θα το κάνουν το 3Χ3 οι Θεσσαλονικείς. Για μένα μέχρι τώρα είναι η ευχάριστη έκπληξη μαζί με τα πιτσιρίκια του Δώνη. Ίδωμεν...