ΠΑΣ...ΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Η «ΜΠΙΛΙΑ» ΣΤΟ... ΤΕΣΣΕΡΑ...

Με την εμφάνιση που πραγματοποίησε την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στη Νίκη Βόλου στο... καζίνο της Super League, θα πόνταρε ανεπιφύλακτα στο... τέσσερα ότι είχε και δεν είχε και το γύρισμα της ρουλέτας θα τον έβρισκε θριαμβευτή...
Τέσσερα γκολ, τέσσερα παιχνίδια αήττητος και τέσσερα «άθικτα» 90λεπτα για τα δίχτυα του, γράφτηκαν στο «κοντέρ» της μέχρι τώρα διαδρομής του στη «μεγάλη» κατηγορία και ελπίζουμε η διακοπή που ακολουθεί λόγω Εθνικής να μην βάλει «φρένο» στον «καλπασμό» των τελευταίων αγώνων.
Όπως είχαμε γράψει την Παρασκευή, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης προχθές θα θεωρούνταν παταγώδης αποτυχία, απέναντι σ’ ένα συγκρότημα χωρίς... λόγο ύπαρξης στη Super League.
Οι παίκτες όμως του Γ. Πετράκη φρόντισαν να ικανοποιήσουν το κοινό τους με το ωραίο ποδόσφαιρο του δευτέρου ημιχρόνου, μακριά από σκοπιμότητες, «ρουτινιάρικα» διαστήματα απόδοσης κ.λπ.
Επιτέλους ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός επέλεξε απ’ την αρχή σχήμα με δύο «καθαρόαιμους» φορ, κάτι που συνετέλεσε αποφασιστικά στην «παράδοση άνευ όρων» του Βολιώτικου συγκροτήματος.
Ασφαλώς τα δύο γρήγορα γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, βοήθησαν τα μέγιστα στην εξασφάλιση «τόνων» αυτοπεποίθησης στους «κυανόλευκους», οι οποίοι αυτή τη φορά και ήθελαν και μπόρεσαν να κυριαρχήσουν εντός αγωνιστικού χώρου.
Παρ’ ότι στα προηγούμενα πέντε ματς η επιθετική γραμμή έζησε περίοδο... ξηρασίας έχοντας μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό της, τελικά οι... κρουνοί άνοιξαν κόντρα στην ομάδα του Τζαναβάρα, η οποία έτρεχε... πανικόβλητη να σωθεί απ’ τη «χαλαζόπτωση», αλλά εις μάτην...
Ένα απ’ τα μεγαλύτερα κέρδη του ΠΑΣ σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι η παρουσία του νεαρού μέσου Χάρη Χαρίση.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τον «κατηγοριοποιήσουμε» ξεχωριστά απ’ τους υπολοιπους, όμως πρέπει να τονίσουμε το ώριμο παίξιμό του, λες και βρίσκεται πολύ καιρό στη βασική ενδεκάδα.
Νομίζουμε ότι ο Πετράκης οφείλει να δώσει την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά σαν τον Χαρίση, ώστε να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα χωρίς να περιμένουν τραυματισμούς ή αγώνες Κυπέλλου για να χρησιμοποιηθούν.
Οι πολλές εναλλακτικές λύσεις δεν... έβλαψαν ποτέ κανέναν, αλλά για να κατορθώσει ένας νεαρός παίκτης να φανεί χρήσιμος, δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται σαν... ουρανοκατέβατος και μόνο όταν το απαιτούν οι περιστάσεις...
Στα επιτυχή αποτελέσματα που καταχτήθηκαν, κορυφαίο ρόλο έχει παίξει η απροσπέλαστη αμυντική γραμμή του ντόπιου συλλόγου μαζί με την «προστασία» που απορρέει η παρουσία του Βελλίδη κάτω απ’ τα δοκάρια.
Η συμμετοχή του Μπέριου δίπλα στον Τζημόπουλο και η μετατόπιση του Μιχαήλ αριστερά, έχουν δημιουργήσει ...λιθόστρωτη διάβαση στα μετόπισθεν και η παραβίαση της εστίας του Καστοριανού γκολκίπερ έχει εξελιχθεί σε «σπαζοκεφαλιά» για τους αντίπαλους επιθετικούς...
Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πλέον στους 13 βαθμούς, στην ίδια θέση με τον Παναιτωλικό, ο οποίος θα τον φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο.
Η συγκομιδή αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί «μισογεμάτη», κυρίως για το θετικό «ντεμαράζ» των τελευταίων αγώνων, όμως επ’ ουδενί δεν πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός.
Θα ήταν ιδανικό ο πρώτος γύρος να κλείσει με 22-24 βαθμούς ώστε η ανταπόκριση των δυσκολιών στα... θαύματα του δεύτερου, να γίνει ώριμα, σωστά και ψύχραιμα.
Δεν παραγνωρίζουμε, ούτε ξεχνάμε ότι πρώτος στόχος παραμένει η σωτηρία, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει γύρω μας.
Όταν με το καλό φύγει οριστικά αυτή η «αγκούσα» όπως λένε και οι παλιοί Γιαννιώτες, τότε θα μπορέσουμε να δούμε σε τι «καλούδια» παραπάνω δύναται να ελπίζουμε...