ΠΑΣ...ες

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ...

• «Μισογεμάτο» θα χαρακτήριζα το «ποτήρι» σχετικά με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της τετάρτης κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης.
Το 0-0 που απέσπασαν οι «πράσινοι» στο «Σταντ ντε Σλεσίν» της Βελγικής πόλης, αναμφίβολα χαρακτηρίζεται θετικό όμως σε καμία περίπτωση δεν αφήνει αίσθηση βεβαιότητας για τη ρεβάνς της λεωφόρου την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν αρκετά διαβασμένος στην αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού απ’ την ομάδα του, όμως κάποια «εύκολα» ατομικά λάθη που υπέπεσαν οι Νάνο και Κουτρουμπής θα μπορούσαν να στοιχίσουν πολύ ακριβά στο «τριφύλλι».
Το «βαρύ πυροβολικό» που ακούει στο όνομα Μάρκους Μπέργκ «χάθηκε» απ’ τις έξοχες αλληλοκαλύψεις που είχαν οι Βέλγοι στα μαρκαρίσματα επάνω του, ενώ ο Κροάτης Πέτριτς μπορεί να είναι δραστήριος όμως η σχέση του με τα δίχτυα βρίσκεται μονίμως σε... διάσταση...
Στη ρεβάνς της Τρίτης είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα του Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος χαρακτηρίζεται από πλούσια «δημιουργικά» χαρίσματα και η ικανότητά του στην «παραγωγή» φάσεων σαφέστατα είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με τον συμπατριώτη του.
Δυστυχώς στη σημαντικότερη στιγμή του αγώνα για τον Παναθηναϊκό το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Σίλντεφελντ κι έτσι δεν σημειώθηκε το «χρυσό» γκολ που θα καθιστούσε τους Έλληνες ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.
Αν τώρα εξετάσουμε «ψυχρά» τα δεδομένα για τον επαναληπτικό, νομίζω πως οι πιθανότητες είναι 50-50 για τους δύο αντιπάλους.
Οι «πράσινοι» θα έχουν με το μέρος τους τη «φλόγα» του «Απόστολος Νικολαΐδης» και τον ενθουσιασμό της «πιτσιρικαρίας», όμως η διαχείριση του αγώνα απαιτεί «χειρουργική» λεπτότητα...
Σε παιχνίδι του Champions League, έστω και σε προκριματική φάση, τα λάθη δεν μένουν ασυγχώρητα και οι Βέλγοι διαθέτουν ικανούς παίκτες όπως οι Ντε Κομάργκο και Καρσελά που μπορούν να κάνουν τη «ζημιά» ανά πάσα στιγμή.
Επειδή η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών των «πρασίνων» είναι εντελώς άπειροι σε τέτοιους κρίσιμους αγώνες, θα χρειαστεί τρομερή προσοχή ώστε να μην παρασυρθούν απ’ την «ορμή» του κόσμου...
Αν η Σταντάρ βρει χώρους στις αντεπιθέσεις θα γίνει πολύ επικίνδυνη για την εστία του Παναθηναϊκού και είναι προτιμότερο οι γηπεδούχοι να μην «τσιτάρουν τα γκάζια» απ’ το ξεκίνημα μέχρι να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο.
Στο «κλουβί» της Λεωφόρου έχουμε δει κατά το παρελθόν να υποκλίνονται ομάδες - μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σαν την Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, τη Φενέρμπαχτσε, την Άντερλεχτ, τη Σάλκε, κλπ.
Μακάρι λοιπόν και η Σταντάρ να μπει σ’ αυτή τη λίστα, όμως, για να είμαστε ξεκάθαροι, το ρόστερ του ΠΑΟ έχει ανάγκη σοβαρής ενίσχυσης αν θέλει να έχει τύχη για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας συλλογικής οργάνωσης.
Δεν ξέρω αν ο Αλαφούζος περιμένει να περάσει η ομάδα του τη Σταντάρ για να σιγουρέψει κάποια εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν στα ταμεία πριν κάνει δύο - τρεις μεταγραφές ακόμα.
Όμως στα PLAY - OFF του Champions League όπου ο αντίπαλος θα προέρχεται απ’ το «πάνω ράφι», με τον... Κοτσόλη τερματοφύλακα δεν πας πουθενά...
Τα ίδια ακριβώς έγραφα και πέρσι για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, όπου αντί να πάρει ένα γκολκίπερ της προκοπής, έβλεπε τον Χακόμπο να τα... τρώει σαν καραμέλες απ’ τη Σάλκε μέσα στην Τούμπα...