ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Όλα… τουρισμός!
✒ Όλα τελικά σ’ αυτό τον τόπο, στην Ήπειρο και ειδικότερα στον Νομό Ιωαννίνων, περιστρέφονται γύρω από το «όνειρο» του τουρισμού. Συνέδριο γίνεται, χαρές και πανηγύρια η πόλη. Αθλητική διοργάνωση φιλοξενούμε, όλοι υπερθεματίζουν για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού…

Και τι δεν κάνουμε…
✒ Αναστηλώνουμε μνημεία χριστιανικά, εβραϊκά, μουσουλμανικά με το βλέμμα στην προσέλκυση επισκεπτών. Φτιάχνουμε δρόμους, αεροδρόμια και άλλες υποδομές, με τον ίδιο σκοπό. Για να προβάλλουμε τον τόπο μας κάνουμε καμπάνιες στα σόσιαλ μίντια, πάμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό, πραγματοποιούν οι φορείς συναντήσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις…

Πολύ βάρος…
✒ Δεν διαφωνούμε με όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, η οποία αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Απλά, διαπιστώνουμε ότι το βάρος που ρίχνουμε σ’ αυτήν παρα - είναι μεγάλο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους πρέπει να επενδύσουμε αντίστοιχη προσπάθεια για να πάμε μπροστά.

Ο Ποδηλατικός Γύρος…
✒ Όλα τα παραπάνω γράφονται με αφορμή τον πρόσφατο Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος, ο οποίος τερμάτισε στα Γιάννενα. Μεγάλη η διοργάνωση, εξίσου μεγάλη η προβολή που πρόσφερε στην περιοχή μας, μόνο που αυτή αφορούσε σε ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο φυσικά και είναι θεμιτό να θέλουμε να προσελκύσουμε στα μέρη μας.

Άλλο το μήνυμα!
✒ Ωστόσο, το μήνυμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης θεωρούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Έχει να κάνει γενικότερα με τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, μεταξύ των οποίων το ποδήλατο ξεχωρίζει για πολλούς ευνόητους λόγους.

Να βγουν στη φύση…
✒ To σημαντικότερο, δε, είναι πως στέλνει ένα μήνυμα στους νέους παρακινώντας τους να σηκωθούν από τις καφετέριες και τα μπαράκια, να αφήσουν στην άκρη το smartphone και, στον ελεύθερο χρόνο τους, να βγαίνουν στη φύση και να αθλούνται βελτιώνοντας σώμα και πνεύμα! Αυτό, εξάλλου, είναι κάτι που όλοι μας το χρειαζόμαστε!

Λίγα πέτυχε!
✒ Από αυτή την άποψη, δυστυχώς ο πρόσφατος Ποδηλατικός Γύρος, ο οποίος είχε και διεθνείς συμμετοχές, λίγα πράγματα κατάφερε, αν κρίνει κανείς από το περιορισμένο κοινό που χειροκροτούσε τους σπουδαίους αθλητές του στον τερματισμό της Ακτής Μιαούλη, την ίδια ώρα που στις καφετέριες του Μόλου δεν έπεφτε… καρφίτσα!

Ελεγχόμενη στάθμευση…
✒ Πάμε τώρα σε ένα άλλο ζήτημα, με το οποίο η στήλη έχει ασχοληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, καθώς θεωρεί ότι είναι από τα σημαντικότερα στα Γιάννενα. Ο λόγος για το πολυσυζητημένο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο, το οποίο σχεδιάζει να επαναφέρει η Δημοτική Αρχή.

Θα αποσυμφορήσει…
✒ Είμαστε από τους σταθερότερους υποστηρικτές της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, με τη λογική ότι η εφαρμογή χρέωσης στο παρκάρισμα για τους επισκέπτες του κέντρου της πόλης θα το αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των -πολλών- μόνιμων κατοίκων του.

Όταν πληρώνεις…
✒ Θα το σκεφτεί πολύ να παρκάρει στην Πυρσινέλλα, την 28ης Οκτωβρίου, τη Χαρ. Τρικούπη κλπ. ο επισκέπτης ο οποίος έρχεται στο κέντρο για βόλτα, ψώνια, καφέ όταν κληθεί να πληρώσει. Άρα, θα αφήσει το όχημα λίγο πιο έξω και θα περπατήσει για να πάει στον προορισμό του. Δεν είναι δύσκολο αυτό. Εύκολα διανύει κανείς το κέντρο με τα πόδια!

Οι μόνιμοι κάτοικοι…
✒ Οι δε μόνιμοι κάτοικοι με την κάρτα που θα παίρνουν από τον Δήμο, θα μπορούν να παρκάρουν λίγο πιο κοντά στο σπίτι τους και δεν θα ταλαιπωρούνται αναζητώντας χώρο στάθμευσης με τις ώρες. Γιατί, να μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες στα Γιάννενα είναι παλιές και δεν έχουν πιλοτές για να μπαίνουν οχήματα.

Προς πώληση…

✒ Διατεθειμένη να πουλήσει το συγκρότημα του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων είναι η ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση η εύρεση αγοραστή. Ξόδεψε, βλέπεις, εκατομμύρια ευρώ η ΤΕΡΝΑ για να το φτιάξει. Πάντως, αν βρεθεί επενδυτής, θα μπορούσε να δώσει νέα «πνοή» στο Πάρκο, το οποίο έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.