ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τα είπε όλα...
Αυτή η επιστολή που έστειλε προχθές στον «Π.Λ.» γνωστός Γιαννιώτης επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης μέσα σε λίγες μόλις γραμμές τα λέει όλα για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα κρούοντας το... καμπανάκι του κινδύνου..
Πουθενά έλεγχος!
Υπήρχε χθες και σχετικό σχόλιο της στήλης «Διαδόσεις» και η συγκεκριμένη επιστολή έρχεται ως επιβεβαίωση. Η εστίαση άνοιξε, σχεδόν παντού στα Γιάννενα γίνεται ένας μικρός χαμός, οι έλεγχοι όμως είναι ανύπαρκτοι από πλευράς των Αρχών! Πουθενά αστυνομικός. Ούτε στην Καλλάρη, ούτε στη Γαριβάλδη, ούτε στην Πλατεία Μαβίλη 
Τα ερωτήματα...
Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι τα εξής: Τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού; Τα τραπέζια έxουν αποστάσεις μεταξύ τους; Tα άτομα σε καθένα απ’ αυτά είναι τα προβλεπόμενα; Το προσωπικό φοράει μάσκες; Γίνεται τακτικός καθαρισμός και απολύμανση;
Έστω το αυτονόητο!
Την απάντηση την ξέρουμε όλοι όσοι κυκλοφορούμε στην πόλη και έχουμε μία στοιχειώδη παρατηρητικότητα. Το θέμα είναι γιατί η Αστυνομία δεν κάνει το αυτονόητο. Δηλαδή τακτικούς ελέγχους, έστω μόνο τα βράδια, σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης με πολλές ταβέρνες, ουζερί και μπαράκια. 
Ανεξέλεγκτοι...
Ασχολούνται μόνο με καταγγελίες και όχι με τακτικούς ελέγχους, αναφέρει στην επιστολή του ο επιχειρηματίας που λέγαμε παραπάνω. Οπότε, οι επιχειρήσεις της εστίασης έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτες σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ τους και... όποιος αντέξει!
Θα πέσει... κλάμα!
Μη μας κάνει λοιπόν εντύπωση ότι τα κρούσματα αυξάνουν τις τελευταίες μέρες στα Γιάννενα. Και όταν φτάσουμε στο «μη παρέκει», τότε θα έρθουν νέα μέτρα και θα πέσει πολύ κλάμα και στην εστίαση. Τη... νύφη όμως δε θα πληρώσουν μόνο όσοι δεν τηρούν τα μέτρα, αλλά ολόκληρος ο κλάδος.
Δε σκέφτονται;
✒ Και δύο «αφελείς» απορίες. Πρώτον, οι επιχειρηματίες που σήμερα μπάζουν στα μαγαζιά τους ανεξέλεγκτα πελάτες δε σκέφτονται το αύριο; Δεύτερον, οι τοπικές Αρχές που στέλνουν μηνύματα ανησυχίας για τα κρούσματα, Περιφερειάρχης - Δήμαρχος, δε μπορούν να απαιτήσουν από την Αστυνομία να ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους;
Φεύγουν οι τράπεζες!
✒ Άλλο ένα θέμα της τοπικής επικαιρότητας, αρνητικής φύσεως και αυτό, είναι τα μαντάτα για κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών σε κωμοπόλεις όπου λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες. Κλείνει η Πειραιώς στην Κόνιτσα, η Εθνική στους Φιλιάτες, έφυγε η Eurobank από το Μέτσοβο, το Δελβινάκι έμεινε έτσι και δε συμμαζεύεται...
 Μόνο στα Γιάννενα...
Με άλλα λόγια, σε λίγο, ένα – δύο χρόνια, έτσι που πάει το πράγμα μόνο στα Γιάννενα θα βρίσκει κανείς τραπεζικό κατάστημα να εξυπηρετηθεί. Όλος ο υπόλοιπος Νομός με τα εκατοντάδες χωριά των ηλικιωμένων κατοίκων θα μείνει «ορφανός»!
Χωρίς κοινωνικό ρόλο...
Αποδεικνύεται έτσι ότι οι τράπεζες έχουν μετατραπεί πλέον από ιδρύματα που ήταν κάποτε σε επιχειρήσεις αποκλειστικά κερδοσκοπικού χαρακτήρα, απαρνούμενες τον οποιοδήποτε κοινωνικό ρόλο έπαιζαν στο παρελθόν στηρίζοντας αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές και τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτές.
Με χρήματα του λαού!
Να μην ξεχνάμε ότι ο τραπεζικός κλάδος σε κρίσιμες εποχές ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού. Άρα, η ελληνική Πολιτεία έχει κάθε δικαίωμα να βάλει «φρένο» στην αποχώρησή του από την ύπαιθρο. Και κακώς δεν το κάνει με αποφασιστικό τρόπο...
 Εκστρατεία καθαρισμού...
✒ Aν το Δασαρχείο Ιωαννίνων που έχει την κυρίως ευθύνη για το περιαστικό δασύλλιο δεν έχει εποχιακό προσωπικό για να το καθαρίσει, ας έρθει σε συνεννόηση με Δήμο και Περιφέρεια οι οποίοι διαθέτουν εργαζόμενους Κοινωφελούς αλλά και την Πυροσβεστική ώστε όλοι μαζί να κάνουν μία εκστρατεία απομάκρυνσης κορμών, κλαδιών και ξερόχορτων. Είναι κρίσιμο το ζήτημα και επιβάλλεται η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.