ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Να δει πιο... ζεστά!
✒ Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισαν να στείλουν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου ζητώντας του να δει λίγο πιο... ζεστά το έργο ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού με το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά που, ως γνωστόν, έχει μείνει στην απ’ έξω απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιστολή Δημάρχων...
✒ Πολύ καλά θα κάνουν οι Δήμαρχοι και ορθή η πρόταση του Προέδρου της ΠΕΔ Χρήστου Ντακαλέτση για την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό. Ποτέ δεν ξέρεις! Και δεν είναι μόνο το τμήμα ως την Κακαβιά. Η οδική σύνδεση της Πρέβεζας με τον άξονα είναι κατά τη γνώμη μας εξίσου σημαντικό έργο.

Έγιναν βήματα...
✒ Τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος έκανε σημαντικά βήματα μπροστά με τους δύο μεγάλους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάστηκαν, Εγνατία και Ιόνια, ενώ και η ολοκλήρωση του Ε65 με την κατασκευή του βόρειου τμήματος θα βοηθήσει πολύ την περιοχή μας στην πιο άμεση επικοινωνία με Θεσσαλία, Αττική κλπ.

Δεν ολοκληρώθηκαν!
✒ Αυτά όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθούν ως αρκετά. Η Κυβέρνηση δε δικαιούται να ισχυριστεί ότι έγιναν πολλά για τον τόπο μας, οπότε πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι μ’ αυτά. Όχι, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι οδικές υποδομές όσο εκκρεμούν Γιάννενα – Κακαβιά και σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα.

Θα πιέζουμε...
✒ Όταν θα γίνουν κι αυτά τα έργα συν ορισμένα μικρότερης εμβέλειας που υλοποιεί η Περιφέρεια, τότε θα μπορούμε οι Ηπειρώτες να λέμε ότι έχουν επαρκείς οδικές υποδομές. Ως τότε όμως δε θα πάψουμε να τα διεκδικούμε και οι τοπικοί φορείς πρέπει να πιέζουν συνεχώς. Εξάλλου, μην ξεχνάμε πόσο ορεινό και δύσκολο είναι το γεωγραφικό μας ανάγλυφο.

Είναι ευθύνη της!
✒ Δε μπορεί επομένως η Πολιτεία να ρίχνει το βάρος στην Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της Ιόνιας. Είναι ένα έργο που ξεπερνάει τα μέτρα της. Πού να βρει τέτοια κονδύλια η Αυτοδιοίκηση; Αυτό είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και κυρίως του αρμόδιου υπουργείου. Τελεία και παύλα.

Τα πάρκα της πόλης...
✒ Το ίδιο ισχύει, σε άλλη κλίμακα φυσικά, για τον Δήμο Ιωαννιτών. Δε μπορεί να «φορτώνει» εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την περιποίηση πάρκων σε άλλους φορείς, όπως επιχείρησε να κάνει στην περίπτωση του Άλσους. Είπε να αναθέσει τη φροντίδα του στην Κοινότητα Ιωαννιτών, αλλά δεν τα κατάφερε!

Πληρώνουμε τέλη...
✒ Πληρώνουμε ένα σωρό δημοτικά τέλη οι κάτοικοι αυτής εδώ της πόλης για να απολαμβάνουμε ανταποδοτικές υπηρεσίες από τον Δήμο Μία από αυτές που απαιτούμε να μας προσφέρει είναι η φροντίδα κοινόχρηστων χώρων, το καθάρισμα, το κλάδεμα, η φύτευση λουλουδιών, η επισκευή σε παγκάκια, φράχτες κλπ.

Όλοι να συμβάλλουν...
✒ Φυσικά, δεν είναι κακό η Κοινότητα, σύλλογοι, σχολεία, φορείς να υλοποιούν δράσεις κατά διαστήματα σε πάρκα και κοινόχρηστους χώρους, να τους περιποιούνται, να βάφουν, να μαζεύουν σκουπίδια. Αλλά αυτά δε είναι δυνατόν να γίνονται κάθε εβδομάδα! Άλλο η συστηματική περιποίηση, άλλο μία έκτακτη πρωτοβουλία!

Ας φροντίζουν...
✒ Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες παραμένουν ενισχυμένες με συμβασιούχους Κοινωφελούς Εργασίας μέχρι τον Αύγουστο και ας φροντίζουν οι κοινόχρηστοι χώροι στα Γιάννενα να είναι καθαροί και τακτοποιημένοι. Αυτά μετρούν ιδιαίτερα για τους πολίτες. Είναι η καθημερινότητα που αξιολογούν κυρίως...

Όρεξη για δουλειά...
✒ Όσο για την Κοινότητα Ιωαννιτών, το νυν συμβούλιό της που αποτελείται από συμπολίτες με μεράκι και όρεξη για δουλειά, αποδεικνύει συχνά ότι μπορεί να είναι χρήσιμη και να προσφέρει καλές υπηρεσίες. Χρειάζεται βέβαια και διάθεση συνεργασίας από πλευράς της Δημοτικής Αρχής!

Στένεψε η Γαριβάλδη!

✒ Μεγάλωσε το πεζοδρόμιο στην μία πλευρά της Γαριβάλδη. Έγινε διαπλάτυνσή του, γεγονός που είναι προς όφελος των ντόπιων καταστημάτων εστίασης. Προφανώς θα απαγορευτεί και το παρκάρισμα των Ι.Χ. στη λωρίδα που οδηγεί από Σκάλα προς παλιά σφαγεία. Γιατί διαφορετικά θα προκύψει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.