ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Έξω πάει καλά!
✒ Έξω πάει καλά ο Μωυσής Ελισάφ. Κι όταν λέμε «έξω», εννοούμε εκτός Ιωαννίνων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως και να το κάνουμε, έχει μία σταθερή και αξιοζήλευτη ίσως, για πολλούς συναδέλφους του, παρουσία σε αθηναϊκά ΜΜΕ μέσω δηλώσεων, συνεντεύξεων και άρθρων που συχνά – πυκνά γράφει.

Άλλο ένα άρθρο…
✒ Πιο πρόσφατη εμφάνιση, το άρθρο του στην έγκυρη εφημερίδα «Τα Νέα» του περασμένου Σαββατοκύριακου, στο οποίο αναλύει με γραφή που τείνει προς τη φιλοσοφία τα του κορωνοϊού, βάζοντας μπροστά καταρχήν την ιατρική του ιδιότητα, την οποία κατέχει για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Οι απειλές του ιού…
✒ Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι αυτό που απειλεί ο ιός σήμερα δεν είναι μόνο η υγεία όλων μας, αλλά και τους δεσμούς της κοινότητας, τις σχέσεις μας, την ειρηνική συνύπαρξή μας, τον ίδιο τον πολιτισμό μας. Και καταλήγει στο συμπέρασμα πως μόνο φάρμακο είναι να συμπεριφερθούμε ως κοινωνία και όχι ως… εαυτούληδες!

Ενδιαφέρει το «μέσα»!
✒ Αυτά τα ολίγα ως προς τον τρόπο που ο Δήμαρχός μας δρα προς τα έξω με την ιδιότητα φυσικά του εκπροσώπου της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Όμως, ας μη γελιόμαστε, για μας τους Γιαννιώτες μετράει πιο πολύ το «μέσα». Δηλαδή το πώς δρα εδώ, στην πόλη μας. Το πώς κουμαντάρει ως καπετάνιος το «καράβι»…

«Θολή» η εικόνα…
✒ Στο πεδίο αυτό, που –επαναλαμβάνουμε- για μας είναι και το πιο κρίσιμο γιατί συνδέεται με την ποιότητα της ζωής μας, τα πράγματα μοιάζουν… θολά, ή μάλλον δεν πάνε όπως θα θέλαμε ή όπως πολλοί από εμάς έχουν φανταστεί. Γιατί είναι πολλοί όσοι πόνταραν στον κ. Ελισάφ για μία διαφορετική προοπτική της πόλης.

Υπάρχουν προβλήματα…
✒ Υπάρχουν δυσχέρειες και προβλήματα στα Γιάννενα. Υπάρχουν έργα αναγκαία που δεν προχωρούν ή προχωρούν μετ’ εμποδίων και υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται. Φταίει φυσικά και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που έδωσε μία Δημοτική Αρχή μειοψηφίας. Όμως δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό.

Να ρίξει το βάρος…
✒ Γενικά, διαπιστώνεται μία σαφής δυσλειτουργία στη διοίκηση του Δήμου ενώ διανύουμε ήδη το δεύτερο έτος θητείας της. Δεν έχει βρει ρυθμό. Κι εδώ είναι προφανές ότι θα πρέπει να ρίξει το βάρος των προσπαθειών του ο Δήμαρχος! Δηλαδή στο πώς θα δουλέψει η «μηχανή» πιο αποτελεσματικά ώστε να παράγει το αποτέλεσμα που οι Γιαννιώτες προσμένουν…

Χρειάζεται χρόνος!
✒ Για να γυρίσει το «παιχνίδι», ο Δήμαρχός μας θα χρειαστεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σ’ αυτό, δηλαδή στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων λειτουργίας του Δήμου. Έστω κι αν κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα πρέπει να αφαιρέσει χρόνο από άλλες προσφιλείς του ασχολίες, όπως, ας πούμε, η συγγραφή άρθρων.

Χτυπάει «καμπανάκι»…
✒ Φυσικά, ποιοι είμαστε εμείς που θα του υποδείξουμε πώς θα κινηθεί και πού θα αφιερώσει το χρόνο του. Ο ίδιος αποφασίζει. Όμως, επειδή θα κριθεί τελικά απ’ το αποτέλεσμα, καλό είναι να του χτυπάει κανείς εγκαίρως ένα «καμπανάκι». Σαν αυτό που χτύπησε ο πρόσφατα παραιτηθείς αντιδήμαρχός του Γ. Λυκογιώργος. Αρκεί να το ακούει…

Κολακευτικό, αλλά…
✒ Και για να κλείσουμε το θέμα, είναι κολακευτικό να έχεις ως πόλη έναν εκπρόσωπο με έντονη δημόσια παρουσία στη χώρα, που να δίνει ένα σοβαρό και συγκροτημένο «στίγμα». Αρκεί όμως να έχει φροντίσει πρώτα να σου λύσει έστω τα κυριότερα από τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου!

Ένα πανό κι εκεί…
✒ Δεν τη… γλίτωσε τελικά ούτε το γνωστό μνημείο με το βιβλίο στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης. Βρέθηκαν κάποιοι να κρεμάσουν και σ’ αυτό ένα πανό με σύνθημα που έχει να κάνει με κατάληψη στην Πρυτανεία. Δεν την λες και ωραία αυτή την εικόνα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.