ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ευγενικός κύριος…
✒ Ένας ευγενικός κύριος σήκωσε το τηλέφωνο στην υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, την οποία –πρέπει να- καλούν οι πολίτες προκειμένου να κανονίσουν να στείλει φορτηγάκι για να μαζέψει ογκώδη αντικείμενα ανά την πόλη.

Για τα ογκώδη…
✒ Κατέγραψε το αίτημα που του θέσαμε, το σημείο όπου του αναφέραμε πως κάποιοι άφησαν αξημέρωτα σανίδες, λάμπες, ντουλάπια κι άλλα αντίστοιχα αντικείμενα, που προφανώς προέκυψαν από ανακαίνιση διαμερίσματος… κι αυτό ήταν!

Χωρίς εργάτες…
✒ Δεν υποσχέθηκε ο εν λόγω κύριος ότι θα περάσει σύντομα το όχημα να τα μαζέψει. Περιορίστηκε μόνο να σχολιάσει πως «δυστυχώς δεν έχουμε εργάτες»! Δε χρειαζόταν να πει κάτι άλλο. Οκτώ ημέρες μετά και τα συγκεκριμένα αντικείμενα παραμένουν στο ίδιο σημείο. Ποιος ξέρει για πόσο ακόμα…

Έτσι λειτουργούν!
✒ Κάπως έτσι λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου μας σήμερα και μάλιστα σε έναν τομέα, αυτόν της αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων, για τον οποίο η Δημοτική Αρχή είχε διαβεβαιώσει πριν δύο εβδομάδες περίπου πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια να βάλει τάξη!

Ο απολογισμός…
✒ Οι παραπάνω παρατηρήσεις με αφορμή τον σύντομο απολογισμό ενός έτους θητείας στον οποίο προχώρησε προχθές η Δημοτ. Αρχή, όπου, μεταξύ άλλων, παραδεχόταν ότι στον τομέα της καθημερινότητας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Γιαννιωτών!

Χάθηκε έδαφος...
✒ Είναι αλήθεια αυτό. Η ποιότητα ζωής στην πόλη μας δεν βελτιώθηκε τον τελευταίο χρόνο. Αντίθετα, υποβαθμίστηκε και αποδείξεις γι’ αυτό βλέπει κανείς καθημερινά γύρω του. Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια.
Πρώτα τα απλά!
✒ Αν η Δημοτ. Αρχή του Μωυσή Ελισάφ δεν καταφέρει να βελτιώσει την καθημερινότητά μας, τότε θα χάσει όχι μόνο τη μάχη, αλλά και τον πόλεμο όλο! Καλά τα μεγάλα έργα, τομέας στον οποίο έχει κάνει ορισμένα πράγματα, αλλά τον πολίτη τον ενδιαφέρουν κυρίως τα απλά. Τα σκουπίδια, οι λακκούβες, το πράσινο…

Ορθή η απόφαση…
✒ Πάμε και στο άνοιγμα των σχολείων που εδώ και αρκετό καιρό μονοπωλεί την επικαιρότητα. Ο κύβος ερρίφθη, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και ορθή είναι η απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας. ως τότε θα φανεί αν κάποιοι μαθητές νοσούν από κορωνοϊό.

Πρώτα η ασφάλεια!
✒ Ζητούμενο σήμερα δεν είναι να μη χαθεί μία εβδομάδα μαθημάτων. Βασική μέριμνα πρέπει να είναι η επιστροφή με ασφάλεια των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ώστε όλα να είναι έτοιμα να τους υποδεχτούν.

Τα ολιγομελή τμήματα…
✒ Κακά τα ψέματα, η δημιουργία τμημάτων με 15 – 16 μαθητές θα ήταν ένα καλό μέτρο για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά προφανώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά το εγχείρημα από τη χώρα μας. Αλλιώς θα ήταν παράλογο να μην το κάνει το υπουργείο!

Φτάνει η γκρίνια!..
✒ Φτάνουν όμως οι γκρίνιες και οι αντιπαραθέσεις. Το διάστημα που απομένει ώσπου να ανοίξουν τα σχολεία δεν πρέπει να πάει χαμένο. Τα παιδιά καλό θα ήταν να ενημερωθούν για τα αναγκαία μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας και το υπουργείο να φροντίσει να επανδρωθούν οι μονάδες με όλο το απαραίτητο προσωπικό, αναπληρωτές, καθαρίστριες κλπ.

Στο φουλ οι «μηχανές»!
✒ Κόσμος και κοσμάκης πηγαινοέρχεται αυτές τις μέρες στο κτίριο Γ. Σταύρου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και Ηπείρου. Ανακοίνωση βάσεων, προσλήψεις αναπληρωτών, ορκωμοσίες διορισθέντων, μετατάξεις, κενά και, σαν να μην έφταναν αυτά, υπάρχει και ο κορωνοϊός! Δύσκολη περίοδος αυτή για τον τομέα της Εκπαίδευσης και οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.