ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τόσοι ωραίοι χώροι…
✒ Τι ωραίους χώρους για ανάπαυλα και χαλάρωση στη σκιά των δέντρων έχουμε στα Γιάννενα. Και πόσο κρίμα είναι που ορισμένοι απ’ αυτούς παραμένουν εδώ και πολλά χρόνια ουσιαστικά παραμελημένοι από τον Δήμο και αναξιοποίητοι…

Κρυμμένη «όαση»!
✒ Αυτό σκεφτήκαμε προχθές κάνοντας μία μικρή βόλτα στο λεγόμενο «Πάρκο Ηρώων», παραπλεύρως του Ρολογιού. Μιλάμε για μία μικρή κρυμμένη «όαση» πράσινου και δροσιάς στην καρδιά της πόλης μας, την οποία ελάχιστοι Γιαννιώτες επισκέπτονται καθημερινά.

Για διάλειμμα…
✒ Δεν είναι πολύ μεγάλο το παρκάκι, έχει όμως σκιερά παγκάκια για να ξεκουραστεί κανείς κάνοντας ένα διάλειμμα από τις δουλειές ή τα ψώνια του. Προλαβαίνει δε, αν θέλει, να δει τις προτομές ηρώων απ’ τους αγώνες απελευθέρωσης του τόπου μας που στολίζουν τον χώρο.

Επιβλητικό Ηρώο…
✒ Στο δε κέντρο του πάρκου δεσπόζει το επιβλητικό Ηρώο Μπιζανομάχων που μας θυμίζει τις καταθέσεις στεφάνων οι οποίες γίνονται στη βάση του από τις Αρχές στις διάφορες εθνικές γιορτές και επετείους. Μόνο τότε ζωντανεύει…

Να δείξει μεράκι!
✒ Με ορισμένες στοχευμένες παρεμβάσεις το συγκεκριμένο παρκάκι θα μπορούσε να αναδειχθεί περαιτέρω και να γίνει πόλος έλξης ντόπιων και επισκεπτών της πόλης μας ανταγωνιζόμενο τα «Λιθαρίτσια». Χρειάζεται μόνο ο Δήμος να δείξει λίγο μεράκι!

Μία πλακόστρωση…
✒ Το σημαντικότερο που μπορεί να γίνει είναι να πλακοστρωθούν τα χωμάτινα σήμερα δρομάκια του χώρου με ένα καλαίσθητο και διακριτικό υλικό. Το πράσινο είναι γενικά φροντισμένο, θέλει όμως λίγη μέριμνα παραπάνω, ενώ δεν θα ήταν κακή ιδέα να φυτεύονται εποχιακά λουλούδια.

Παγκάκια, φωτισμός…
✒ Επίσης, τα παγκάκια χρειάζονται περιποίηση, ενώ πρέπει να μπει κάνα καλάθι για απορρίμματα και νέος φωτισμός γιατί ο σημερινός είναι… απαρχαιωμένος! Άσε που αρκετές λάμπες στο πίσω μέρος του πάρκου δε λειτουργούν με αποτέλεσμα ο μισός χώρος να είναι σκοτεινός.

Μαύρα μνημεία…
✒ Όσο για τα μνημεία του πάρκου, τα πιο πολλά είναι καθαρά, ορισμένα όμως έχουν γίνει… μαύρα από την έλλειψη περιποίησης. Δεν είναι μεγάλο το κόστος καθαρισμού τους. Το ίδιο ισχύει και για την πέτρινη βρύση του που θέλει γενικότερη επισκευή!

Για φαντάσου…
✒ Κάποτε είχαν εξαγγείλει κάποιες δημοτικές αρχές ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του κέντρου. Δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα! Για φαντάσου πόσο ωραία διαδρομή θα γινόταν αν το συγκεκριμένο παρκάκι συνδεόταν με την Όαση και την Κεντρική Πλατεία με μία εναέρια γέφυρα! Όνειρα θερινής νυκτός…

Ανήσυχα τα Σύβοτα!
✒ Μεγάλη ανησυχία έχει καταλάβει τον κόσμο στα Σύβοτα μετά το θετικό στον κορωνοϊό κρούσμα που καταγράφηκε σε κατάστημα το οποίο λειτουργεί σε μία από τις δημοφιλείς παραλίες του οικισμού. Το κατάστημα έκλεισε για ένα διήμερο προκειμένου να απολυμανθεί και βλέπουμε…

Δεκάδες δείγματα…
✒ Προχθές πήγαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών κι έδωσαν δείγμα τέσσερις εργαζόμενοι, ενώ χθες έκαναν το τεστ άλλα 30 άτομα από το συγκεκριμένο μαγαζί. Σήμερα θα μάθουμε τα αποτελέσματα και… ο θεός βοηθός! Πάντως, είναι γεγονός ότι θέλει πολλή προσοχή γιατί ο ιός καραδοκεί παντού πια. Και κανείς μας δεν είναι στο… απυρόβλητο!

Τι μήνας κι αυτός...

Τι Αύγουστος ο ο φετινός...παραδοσιακά είναι ο μήνας της χαλάρωσης, της θερινής ραστώνης, της απαλλαγής από κάθε σκοτούρα και έγνοια, όμως όλα αυτά χάθηκαν φέτος κάπου εκεί, ανάμεσα στην επέλαση του κορωνοιού και τις προκλήσεις του Ερντογάν. Κρίμα...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.