ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Επιστροφή…
✒ Να ‘μαστε και πάλι εδώ μετά από ένα μεγάλο διάστημα καραντίνας, που ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και να μην πάθουμε κι εδώ αυτά που βλέπαμε να συμβαίνουν σε γειτονικές χώρες.

Διδακτικές μέρες!
✒ Αυτό το κλείσιμο στο σπίτι επί 50 ημέρες σχεδόν υπήρξε πολύ διδακτικό για αρκετό κόσμο που αναθεώρησε διάφορες αξίες της καθημερινότητας που της θεωρούσε δεδομένες, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία και επαφή με τους άλλους ανθρώπους, η εργασία κ.λ.π.

Πολλά ευτράπελα…
✒ Φυσικά, δεν πήραν όλοι το μάθημά τους και πολλά ήταν τα ευτράπελα που ακούς τριγύρω τώρα που ξανακυκλοφορούμε σχεδόν όπως πρώτα. Ένα ωραίο το είπε πριν λίγες μέρες κομμώτρια σε συνάδελφο. «Δεν υπήρξε κορωνοϊός. Μας μάντρωσαν για να περάσουν κάποια νομοσχέδια», αποφάνθηκε!

Τα χέρια… ψηλά!
✒ Της είπε λοιπόν η συνάδελφος με απορία: «Mα καλά, δεν είδες πώς μετέφεραν τους νεκρούς στην Ιταλία με τα καμιόνια ψάχνοντας ελεύθερο χώρο να τους θάψουν;». Κι εκείνη απάντησε: Άστεγοι είναι όλοι αυτοί που πεθαίνουν στη γειτονική χώρα… Ε, κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Για μεταλαβιά!..
✒ Ένας άλλος φίλος μας μίλησε μία μέρα για τη γειτόνισσά του, η οποία στα 80 της χρόνια γενικά δεν εκκλησιάζεται σχεδόν ποτέ. Την περασμένη Κυριακή όμως που άνοιξαν ξανά οι εκκλησίες, έσπευσε πρωί – πρωί να… μεταλάβει! Θα της είχε λείψει…

Θα μας… τσιπάρουν!
✒ Φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα επιχειρήσουν οι «σκοτεινές δυνάμεις» αυτού εδώ του κόσμου να μας τσιπάρουν για να παρακολουθούν τις κινήσεις μας. Να μην ξέρουν, ας πούμε, σε ποιο σούπερ μάρκετ πηγαίνουμε και τι ώρα βγαίνουμε για περίπατο; Με άλλα λόγια, περισσεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας…

Δουλειά απ’ το σπίτι…
✒ Έχει πάντως και κάποια καλά η πανδημία του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που έμαθαν να δουλεύουν απ’ το σπίτι χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πλατφόρμες του. Χωρίς τον ιό, ποιος ξέρει αν και πότε θα γινόταν αυτό…

Χρήσιμα μέτρα…
✒ Επίσης, επιχειρήσεις, καταστήματα, σούπερ μάρκετ εφαρμόζουν μέτρα προστασίας και υγιεινής που δεν είναι καθόλου άσχημα και καλό θα ήταν να διατηρηθούν ακόμα και μετά την… εξαφάνιση του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, το πλέξιγκλας κάλυμμα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ προστατεύει γενικότερα από ιώσεις, γρίπες και δε συμμαζεύεται.

Χωρίς συνωστισμό…
✒ Άλλο ένα καλό: Προχθές πήγαμε τρία άτομα σε γνωστό πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης που σε κανονικές εποχές γίνεται τα απογεύματα το «πατείς με, πατώ σε». Υπήρχε άτομο στην είσοδο που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Έφευγαν δύο έμπαιναν ισάριθμοι. Ψώνιζες λοιπόν άνετα και ήρεμα χωρίς συνωστισμό που ποτέ δεν είναι καλός!

Στις παραλίες…
✒ Αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και στις παραλίες, όπου, όλοι ξέρουμε τι γίνεται τους θερινούς μήνες. Ο ένας πάνω στον άλλο, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες κολλητά, να μην παίρνεις ανάσα. Κι αυτό για να κερδίσουν περισσότερα οι επαγγελματίες. Τώρα με τον κορωνοϊό θα… αραιώσουμε κάπως στην αμμουδιά. Γιατί όχι;

Αρμονική συνύπαρξη…
✒ Ο αγρότης κόβει το χόρτο στο κτήμα του και οι πελαργοί που διαβιούν αυτή την περίοδο στην περιοχή μας σπεύδουν να επωφεληθούν απολαμβάνοντας ένα πλούσιο γεύμα! Η φωτογραφία που ανάρτησε ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο τεκμήριο του πώς μπορεί ο άνθρωπος να συνυπάρξει αρμονικά με τη φύσηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.