ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ένα μόνο θέμα…
✒ Πού να βρεις διαφορετικά θέματα να ασχοληθείς στη στήλη σου μέρες που ‘ναι. Παντού κυριαρχεί ένα και δεν είναι άλλο από τον κορωνοϊό, ο οποίος μπήκε σα… σίφουνας στις ζωές μας, απρόσκλητος «επισκέπτης» και τις άλλαξε μέσα σε λίγες μόλις μέρες.

Πόλη – φάντασμα…
✒ Τα Γιάννενα χθες, πρώτη ημέρα με κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα, θύμιζαν πόλη - φάντασμα, τουλάχιστον στο κέντρο τους που υπό κανονικές συνθήκες σφύζει από ζωή και φασαρία όταν είναι ανοιχτή η αγορά. Τώρα, ελάχιστοι οι πεζοί, ακόμα λιγότερα τα αυτοκίνητα στους δρόμους… 

Έτσι θα κυλήσει…
✒ Κάπως έτσι θα κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες. Με τη ζωή σε καραντίνα, ανεξαρτήτως του αν θα ληφθούν ή όχι και άλλα μέτρα, ακόμα και στις μετακινήσεις μας. Πάντως, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους έχουν λάβει σοβαρά τις συστάσεις της κυβέρνησης και τις οδηγίες των ειδικών.

Πιο τυχεροί…
✒ Αυτές τις μέρες της απομόνωσης πιο τυχεροί είναι όσοι διαθέτουν κήπους και αυλές ώστε να τη βγάζουν εκεί όταν το επιτρέπει ο καιρός και να μη νιώθουν… φυλακισμένοι. Όπως και να το κάνουμε, έχεις άλλη διάθεση όταν κάθεσαι έξω, διαβάζεις, πίνεις το καφεδάκι σου!

Επιστροφή στο χωριό!
✒ Στο μεταξύ, αρκετός είναι ο κόσμος κι εδώ από τα Γιάννενα που τις τελευταίες μέρες τα μάζεψε και έφυγε για τα χωριά όπου οι πιο πολλοί έχουν κι ένα εξοχικό, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Είναι καλύτερα εκεί, αφού πολύς κόσμος δεν υπάρχει, άρα απουσιάζει ο συνωστισμός. 

Θέλει προσοχή…
✒ Προσοχή όμως. Οι κάτοικοι στα χωριά είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ηλικιωμένοι, οπότε δεν επιτρέπονται τα πολλά πάρε – δώσε με όσους μετακομίζουν δίπλα τους αυτές τις μέρες. Ποτέ δεν ξέρεις τι κουβαλάμε, αφού η νόσος είναι ύπουλη και εκδηλώνεται μετά από μέρες…

Χωρίς εξορμήσεις…
✒ Τώρα, τι θα γίνει το Πάσχα, κανείς δεν ξέρει. Απ’ ότι φαίνεται, οι εξορμήσεις των Αθηναίων στα νησιά μάλλον θα απαγορευθούν για την προστασία των κατοίκων τους που μέχρι στιγμής είναι «καθαροί». Πιθανώς να γίνει κάτι τέτοιο και με μας στην επαρχία. Ίδωμεν!

Επιτέλους, ενημέρωση!
✒ Πάμε τώρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, που αυτές τις μέρες μία αναστάτωση τη γνώρισε λόγω του κρούσματος κορωνοϊού σε νεαρή γιατρό του. Μετά από αρκετές ημέρες «σιωπής», ήρθε η Χειρουργική Κλινική να κάνει ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.

Καλά η γιατρός…
✒ Ήταν πολύ αναγκαία αυτή η ανακοίνωση της Χειρουργικής, μέσω της οποίας μάθαμε ότι η γιατρός παραμένει σε καραντίνα αλλά είναι πολύ καλά στην υγεία της, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των ασθενών και του υπόλοιπου προσωπικού.

«Φάρμακο» στον πανικό!
✒ Πάντως, ας έχουν υπόψη όλοι οι ιθύνοντες, τόσο της 6ης ΥΠΕ όσο και των διοικήσεων των τοπικών νοσοκομείων, ότι η τακτική ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι μεγάλο «φάρμακο» που βοηθάει να μην διασπείρονται φήμες οι οποίες προκαλούν πανικό!

Να γνωστοποιούν…
✒ Καλό είναι λοιπόν να μας γνωστοποιούν ό,τι συμβαίνει στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα ώστε να μην κάνουμε μόνοι μας υποθέσεις και να μην κυκλοφορούν φήμες οι οποίες σπέρνουν την ανησυχία στον κόσμο όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες…

Έρημο το παρκάκι…

✒ Μ’ αυτά και μ’ αυτά, απέμεινε έρημο το παρκάκι στην οδό Πουτέτση, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες είναι γεμάτο παιδιά που παίζουν και γονείς ή παππούδες που τα προσέχουν! Μελαγχολική η εικόνα, όμως δεν γίνεται αλλιώς. Για το καλό όλων μας…

  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.