ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Λίγο πιο εύκολη…
✒ Καλή χρονιά να ‘χουμε, φίλοι αναγνώστες. Ας είναι λίγο πιο χαρούμενη, λίγο πιο εύκολη, λίγο πιο ήρεμη και ειρηνική για όλους μας από αυτή που έφυγε και θα ‘μαστε ευχαριστημένοι. Δε ζητάμε πολλά, δηλαδή…

Τα μαντάτα… μαύρα!
✒ Αυτό σκεφτόμουν χθες το πρωί πριν γράψω τη στήλη, ώσπου άνοιξα το ραδιόφωνο και ακούγοντας τους τίτλους των ειδήσεων έχασα και την παραμικρή ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Βλέπεις, τα μαντάτα είναι σε γενικές γραμμές «μαύρα»!

Πού να μείνει…
✒ Το Ιράν έπληξε με πυραύλους στόχους των ΗΠΑ, είπε ο εκφωνητής. Αεροπλάνο με πάνω από 170 επιβαίνοντες συνετρίβη κάπου στον κόσμο. Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία συνεχίζονται. Το πετρέλαιο «τσίμπησε» αύξηση… Πού να μείνει λοιπόν περιθώριο για αισιοδοξία; 

Με τα… κιάλια!
✒ Συχνά ψάχνουμε με τα… κιάλια να βρούμε μία καλή είδηση, τοπική ή γενικότερη. Όσο για το πώς τις χειρίζονται τα ΜΜΕ και τελευταία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πάνε να τα υποκαταστήσουν, αυτό το βλέπει κανείς καθημερινά διαβάζοντας τίτλους.

Ό,τι πιο βαρύγδουπο…
✒ Ανακαλύπτουν και βάζουν ό,τι πιο… βαρύγδουπο, σκοτεινό και εντυπωσιακό βρουν. «Ασύλληπτη τραγωδία», «τύμπανα πολέμου», «ανυποψίαστοι περαστικοί», «απίστευτο τροχαίο», «ηχηρό μήνυμα»… Και τι δεν συναντά κανείς στα… ρεπορτάζ!

Καλύτερες ειδήσεις…
✒ Οπότε, αν έχεις λίγο τις μαύρες σου και πεις να ενημερωθείς, πάει, το ‘χασες το παιχνίδι! Σου χτυπά την πόρτα η κατάθλιψη. Άρα, μία καλή ευχή για φέτος είναι το να διαβάζουμε πιο συχνά θετικές και ευχάριστες ειδήσεις. Πολύ σημαντικό πράγμα αυτό…

Κίνδυνος το τζάκι!
✒ Από τα χειρότερα που διαβάσαμε πάντως το τελευταίο διήμερο είναι η ανακοίνωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση τζακιού»! Είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία μας λέει η Αντικαρκινική!

Η Αντικαρκινική…
✒ Με την καύση ξύλου εκλύονται στο σπίτι αιωρούμενα σωματίδια τα οποία καταλήγουν στους πνεύμονές μας και σ’ άλλα ζωτικά όργανα του σώματος, υποστηρίζει ο φορέας και ζητάει απ’ την Πολιτεία να λάβει μέτρα για περιορισμό της χρήσης του τζακιού.

Ας μη τρομοκρατούν…
✒ Ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε τα επιστημονικά συμπεράσματα της Αντικαρκινικής. Ωστόσο, καλό είναι εν μέσω χειμώνα να μην τρομοκρατούμε τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο να ζεσταθούν πλην του τζακιού, για ευνόητους λόγους.

Είναι τόσα πολλά…
✒ Φυσικά και προκαλεί ρύπανση το τζάκι, ειδικά στην πόλη, όμως, εδώ που τα λέμε, δεν έπαθαν τίποτα οι πρόγονοί μας που ζεσταίνονταν μία ζωή απ’ αυτό! Όσο για μας, κινδυνεύουμε από τόσα άλλα που τα καυσόξυλα είναι μάλλον η πιο μικρή απειλή…

Η αιθαλομίχλη…
✒ Πάντως, όσον αφορά στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, η αιθαλομίχλη έχει επιστρέψει τις τελευταίες ημέρες που κόπασαν οι άνεμοι και βροχές δεν έχουμε. Αν δει κανείς την πόλη από ψηλά πρωί ή απόγευμα θα δει να την καλύπτει το γνώριμο πια σε όλους μας «πέπλο» νέφους!

Ατρόμητοι…
✒ Πραγματικά ατρόμητοι οι 21 κολυμβητές κάθε ηλικίας που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο την ημέρα των Θεοφανείων και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Παμβώτιδας για να πιάσουν τον Σταυρό! Έχουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας που βοηθούν στη διατήρηση του εθίμου…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.